לרגל "יום האנשים שלא יודעים לבשל", המציינים אותו בעולם מידי שנה ב – 13 ליוני,
מתכון במיוחד לכל אותם אנשים להכנת סלט טונה אינסלטיסימה – מנה שמומלץ לאמץ כארוחה אחת במהלך היום,
אשר מכילה את כל המרכיבים התזונתיים שחשוב להעשיר איתם את התפריט היומי שלנו: חלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ופחמימות.
המצרכים:
עלי חסה ירוקים מעורבים
2 גזרים מגוררים
20 גר' אֱגוזי מלך
40 גר' שמן זית איכותי
2 אריזות של סלט ריו מרה אינסלטיסימה קוסקוס עם טונה וירקות 160 גרם
מלח/ פלפל
הוראות הכנה:
1. קוצצים את אגוזי המלך וצולים אותם במחבת טפלון ללא הוספת תבלינים.
2. קורעים ומניחים את עלי החסה בקערה יחד עם הגזר המגורר ואגוזי המלך הצלויים.
3. מזלפים את השמן, מפזרים מלח ופלפל.
4. לבסוף מוסיפים בקלות את תכולת סלטי אינסלטיסימה של הקוסקוס והטונה מערבבים ומגישים מיד.
המנה מגוונת ומאוזנת, עשירה בחלבון (כמות השווה לחצי מהכמות היומית), בוויטמינים ובמינרליים המשלבת את הטונה עם ירקות ודגנים טריים.
צילום: יחצ ריו מרה