מתחילים ברגל ימין

10 0

הרגע שכל הורה חיכה לו הגיע! החזרה ללימודים. סוף סוף השקט והשלווה יחזרו לבית, לפחות עד החגים. אז לפני ששולחים את הילדים והנוער למסגרות, כדאי להתארגן עם כמה מתכונים שיעזרו לשמור על הבריאות שלהם גם כשהם לא מול העיניים. לחם זרעים בריא לכריכים משובחים שיעניקו להם אנרגיה לכל היום, קציצות טלה ברוטב טחינה טעימות ומזינות שיספקו את כל הוויטמינים והמינרלים הדרושים להתחלה מתוקה ובריאה לשנה החדשה.

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch

לחם זרעים

מצרכים:

לרוטב הבצל:

  • 50 גרם תערובת זרעים (חמניות, פשתן, פרג, דלעת, וכו')
  • 260 גרם קמח מלא
  • 200 גרם קמח לחם
  • 300 גרם מים
  • 5 גרם שמרים יבשים
  • 10 גרם מלח
  • 25 גרם שמן זית
  • 20 גרם תערובת זרעים (לציפוי)

אופן ההכנה:

משרים את הזרעים במעט מים.

עבור הבצק: בקערה או במיכל של מיקסר, מערבבים את הקמחים. במרכז מוסיפים את השמרים המומסים במים. לשים עד שכל המרכיבים מתאחדים. מוסיפים מלח, שמן זית, והזרעים המושרים ולשים למשך 15 דקות. מוציאים את הבצק למשטח עבודה ולשים עד שנוצרת כדור.

מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת או בניילון נצמד ונותנים לו לתפוח עד שיכפיל את נפחו (בערך שעה בטמפרטורת החדר).

מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומותחים בידיים כדי להוציא את האוויר. מקפלים אותו כך שנקבל שוב כדור. נותנים לו לתפוח שוב למשך שעה נוספת על נייר אפייה.

מכסים את הלחם ביתר הזרעים. משתמשים בסכין משוננת או בלהב חדה מאוד כדי לחתוך חתך על פני השטח של הלחם.

אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס למשך 15 דקות. לאחר זמן זה, מנמיכים את הטמפרטורה ל-200 מעלות צלזיוס ואופים למשך 20 דקות נוספות.

קציצות טלב מתובלות עם רוטב טחינה

מצרכים:

עבור הקציצות:

  • ½ בצל ירוק
  • 5 גרם פטרוזיליה
  • 3 גרם נענע
  • 500 גרם בשר טלה טחון
  • 1 ביצה
  • ½ כוס פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה
  • שמן זית
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 לימון
  • 3 כפות דבש

עבור הרוטב:

  • 200 גרם יוגורט טבעוני ללא מתיקות (יוגורט סויה למשל)
  • 30 גרם טחינה
  • 1 לימון
  • 1 שן שום
  • מלח

להגשה:

  • צ'בטה
  • צנוברים
  • שמן זית
  • בזיליקום
  • פלפל גרוס

אופן ההכנה:

לקציצות: קוצצים דק את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והנענע בעזרת קוצץ או סכין.

מניחים את המרכיבים בקערה גדולה ומערבבים עם הבשר הטחון, הביצה, פירורי הלחם והתבלינים.

יוצרים קציצות במשקל 35 גרם כל אחד ומטגנים במחבת גדולה עם שמן זית עד שכל הצדדים מזהיבים.

לאחר מכן, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, גרידת הלימון והדבש. מצמצמים את הרוטב למשך 5-10 דקות על חום נמוך.

בינתיים, מכינים טוסטים מצ'בטה, חותכים לפרוסות דקות וקולים בתנור עם מעט שמן זית למשך 10-12 דקות בחום של 190 מעלות צלזיוס.

מכינים גם את רוטב הטחינה. לשם כך, מערבבים בקערה את כל המרכיבים: היוגורט, שן השום המגוררת, הטחינה, מיץ הלימון ומעט מלח. מערבבים היטב ושומרים בצד.

להגשה, מניחים על תחתית צלחת מעט רוטב טחינה ועושים שקע קטן במרכז עבור הקציצות.

מניחים את הקציצות ומגישים עם הטוסטים, צנוברים קלויים ומעט שמן זית. מסיימים בקישוט עם עלי בזיליקום טריים ופלפל גרוס.

תמונה: לחם זרעים_קרדיט צילום Küppersbusch studio 3

Related Post

קישואים ממולאים בבשר

Posted by - 26 בינואר 2021 0
ממולאים זה תבשיל חוצה תרבויות וארצות. זה תבשיל טעים, ניתן למלא כמעט כל ירק, להכין בשרי/ צמחוני. הפעם אני מכין…

החטיפים הקרירים

Posted by - 27 ביוני 2021 0
הם שוב פה: חמים וארוכים מתמיד, ימי הקיץ הישראלי שממיסים את מצב הרוח  ומשאירים אותנו עם חשק תמידי למשהו קר.…

מתכון חגיגי לארוחת החג!

Posted by - 15 בספטמבר 2020 0
המותג מאסטר שף מציע: פשטידת תפוחי אדמה, בשר ועגבניות בפתחה של השנה החדשה ולרגל חג ראש השנה המותג מאסטר שף…

תבשיל טלה

Posted by - 27 באוקטובר 2020 0
מרכיבים: 1 ראש סלרי 2 גזרים גדולים 300 גרם תפוחי אדמה, עשויים למחצה 1.2 קילו שוק טלה 4 עלי דפנה…
כלי נגישות