משלחת בני נוער מהמרכז הקהילתי במזרח נתניה שבו ממסע באתיופיה

14 0

16 בני ובנות נוער מנתניה יצאו החודש למסע מרגש באתיופיה שם חוו היכרות מעמיקה עם סיפור הקהילה היהודית באתיופיה ועלייתה לארץ.

רגע לפני חופשת הפסח, יצאו משלחת של נוער מרכז קהילתי מזרח נתניה למסע מרגש באתיופיה, בהובלת צוות מרכז קהילתי מזרח נתניה: דרסה זאודה, לינוי אהרון ואתי גטהון. את המשלחת ליוו והדריכו מיכה פלדמן, פעיל שתרם רבות לעליית היהודים מאתיופיה, וגטצ'ו שטה, מדריך אתיופי מקומי.

לפני המסע עברו בני הנוער סדרת מפגשי הכנה שהתקיימו במרכז קהילתי חפציבה יחד עם מובילי המשלחת. החניכים למדו על מורשת יהדות אתיופיה, חקרו את סיפור העלייה של משפחתם, סיירו בכפר האתיופי בבית שאן, נפגשו עם איש מוסד לשעבר שהיה מעורב בעלייתם של יהודי אתיופיה מסודן, צפו בהצגת היחיד "מוזיאון במזוודה" של השחקן עלמו אשטה וקיימו גיבוש קבוצתי. בנוסף, אספו לפני היציאה לדרך מתנות וציוד מתושבי השכונה אותם חילקו לאורך המסע לילדי הכפרים אותם פגשו.

משתתפי המשלחת לקחו חלק במסלול ההליכה שבו יצאו יהודי אתיופיה למסעם לארץ ישראל שעובר דרך סודן וחוו את המסע ההיסטורי לצד הקושי שחוו יהודי אתיופיה בדרכם לישראל. בדרך ראו חיות פרא הייחודיות להריי סימן בצפון אתיופיה ולסיום הגיעו לבית קברות יהודי בו קיימו טקס זיכרון לזכרם של יהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל. לאורך כל המסע התקיימו מפגשים מרגשים של משתתפים עם קרובי משפחה מאתיופיה שלחלקם זו הייתה הפעם הראשונה להיכרות. לייש טגה, חניכה שהשתתפה במסע מספרת: "זו הייתה חוויה מעצימה וחד פעמית שמכניסה לפרופורציה. למדתי להעריך מה שיש לי דרך אותם אנשים שנפגשנו, שאין להם כלום אבל יש להם הכל והם מאושרים". החניכה רוני חורב סיפרה: "ראיתי במהלך המסע שבני הנוער והילדים מאוד פשוטים ומכבדים את ההורים שלהם, הלוואי כולנו היינו ככה"

המסע לאתיופיה בהשתתפות בני נוער מתמקד בחיבור לעברם של העולים, ההורים, וגם מייצר חיבור להיסטוריה של עם ישראל ומדינת ישראל, חיזוק המנהיגות האישית והחברתית בקרב המשתתפים ובחינת מקומם בחברה הישראלית ללקיחת אחריות אישית, קהילתית, חברתית ואזרחית.

מנכלית מרכזים קהילתיים מזרח נתניה: "במהלך המסע לאתיופיה יוצאים חברי הקבוצה למסע חווייתי ומטלטל, מעורר מחשבה ועוצמתי אל מול נופי אדם, נופי בראשית וסיפורים ייחודיים המעצבים את האנושות ובייחוד את סיפורה המופלא של יהדות אתיופיה. זהו מסע הממוקד בהתבוננות פנימית שבו כל אחד מהמשתתפים זוכה לפתח תפיסת מבט חדשה על תהליכים חברתיים, היסטוריים ותרבותיים שבתורם מעודדים את היחיד והקבוצה לפעול ולחולל שינוי פנימי ערכי ומוסרי על המשמעות של להיות אדם ואזרח במדינת ישראל."

Related Post

"מנציחים את הגיבורים"

Posted by - 20 במאי 2024 0
בבתי הספר בנתניה התגבשו להנציח ולתת כבוד אחרון לנופלים הגיבורים בוגרי בתי הספר שנפלו ב-7 באוקטובר ובמלחמות השונות. בחיים גורי…

"משאירים חותם"

Posted by - 19 ביוני 2024 0
במעמד תלמידים, מורים והורים, נחנך בבית הספר חיים גורי – קיר ירוק , במסגרת פרויקט השארת חותם של תלמידי מחזור…
כלי נגישות