מתכון: מאיה דארין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות סולתם. צילום גל בן זאב
רשימת חומרים ל-10 מנות:
למרק:
1 קילו גרונות עוף
2 כרעי עוף
1 כף שמן
3 יח׳ בצל מקולף וחתוך לרבעים
2 יח׳ כרישה חתוכה לארבע
6 גזרים מקולפים וחתוכים כל אחד ל-3
2 ענפי סלרי קצוצים
4 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לחצי
3 גבעולי שמיר
3 גבעולי פטרוזיליה
מלח לפי הטעם, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקניידלך:
1 ורבע כוס קמח מצה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
פלפל לבן לפי הטעם
1 כף שמן
כוס וחצי מים רותחים
2 ביצים טרופות
1/2 כוס שקדים טחנים
אופן ההכנה:
- לקניידלך: מערבבים קמח מצה עם מלח, פלפל שחור ופלפל לבן. מערבבים את השמן עם המים, יוצקים על הקמח המתובל ומערבבים.
- מוסיפים את הביצים, השקדים ומערבבים היטב. מצננים במקרר במשך שעה לפחות.
- מרטיבים את הידיים יוצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז .
- מרתיחים מים ממולחים בסיר גדול ומבשלים את הכדורים ברתיחה עדינה במשך כ 8 דקות. מסננים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה.
- למרק: מחממים סיר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפלים ומשחימים יחד עם הגרונות מכל הצדדים.
- מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.
- לאותו סיר מוסיפים כף שמן ומזהיבים בו בצל, כרישה, סלרי וגזר.
- מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים, שורש, פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
- מתקנים תיבול.
- מגישים שניים/שלושה קניידלך במנת מרק.
צילום גל בן זאב