מרק עוף עם קניידלך שקדים ועשבי תיבול

39 0

מתכון: מאיה דארין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות סולתם. צילום גל בן זאב

רשימת חומרים ל-10 מנות:

למרק:

1  קילו גרונות עוף

2  כרעי עוף

 1 כף שמן

3  יח׳ בצל מקולף וחתוך לרבעים

2  יח׳ כרישה חתוכה לארבע

6  גזרים מקולפים וחתוכים כל אחד ל-3

2  ענפי סלרי קצוצים

4  שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לחצי

3  גבעולי שמיר

3  גבעולי פטרוזיליה

מלח לפי הטעם, פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקניידלך:

 1 ורבע כוס קמח מצה 

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם 

פלפל לבן לפי הטעם

1 כף שמן 

כוס וחצי מים רותחים 

2  ביצים טרופות 

 1/2 כוס שקדים טחנים

אופן ההכנה:

  1. לקניידלך: מערבבים קמח  מצה עם מלח, פלפל שחור ופלפל לבן. מערבבים את השמן עם המים, יוצקים על הקמח המתובל ומערבבים. 
  2. מוסיפים את הביצים, השקדים ומערבבים היטב. מצננים במקרר במשך שעה לפחות. 
  3. מרטיבים את הידיים יוצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז .
  4. מרתיחים מים ממולחים בסיר גדול ומבשלים את הכדורים ברתיחה עדינה במשך כ 8 דקות. מסננים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה.
  5. למרק: מחממים סיר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפלים ומשחימים יחד עם הגרונות מכל הצדדים.
  6. מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.
  7. לאותו סיר מוסיפים כף שמן ומזהיבים בו בצל, כרישה, סלרי וגזר.
  8. מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים, שורש, פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.
  9. מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
  10. מתקנים תיבול.
  11. מגישים שניים/שלושה קניידלך במנת מרק.

צילום גל בן זאב

Related Post

עניין בינלאומי בפסטיבל White

Posted by - 21 במאי 2019 0
יותר מ-100 יינות לבנים, סמוקים ומבעבעים יוצגו בפסטיבל White, שיימשך כיומיים לקראת חג השבועות.  יותר מ- 100 יינות לבנים, סמוקים…

השבוע במטבח: מאסטר אלי

Posted by - 26 ביוני 2019 0
קציצות בשר ברוטב עגבניות (קיבה שיפטה)   אלי דלל, סגן ומ"מ ראש עיריית נתניה, יציג מתכונים למנות האוכל שהוא נוהג…
כלי נגישות