מצמב"זים עם הדור הבא

9 0

אז אם שאלתם מה זה מצמב״זים? מצמצים מזון זו התשובה. 

מהו צימבו"ז?

תופעת בזבוז המזון נפוצה בכל העולם וגורמת לנו לנזקים כלכליים, חברתיים וסביבתיים. מניעה וצמצום הבזבוז הוא אתגר עולמי ואחד מיעדי האו"ם לפיתוח בר קיימה. בישראל כ-40% מהמזון הולך לאיבוד או מבוזבז בעלות של מיליארדי שקלים למשק. כ-50% מבזבוז המזון בישראל מתרחש בתוך הבית. ניצול יעיל של מזון ושימוש מיטבי בפירות וירקות קיימים יכולים להיות גם חוויה משפחתית מהנה וגם פעילות חינוכית חשובה לילדים כבר מגיל צעיר- כך נוכל לשנות קצת את העולם וגם לאכול אוכל טוב, טעים ומזין.

על מנת להעלות את המודעות והחשיבות לנושא, יצרו ארגון לתת יחד עם קבוצת שטראוס סדנת בישול אינטראקטיבית בנושא צמצום בזבוז מזון.

הסדנה, המיועדת לכל הגילאים, תתקיים ביום שני הקרוב (12/6) בין השעות 18:30-19:30 ותשודר כאירוע לייב בפייסבוק. הסדנה פתוחה לקהל הרחב בהרשמה מראש. 

במסגרת הסדנה, יניב גור אריה, השף של קבוצת שטראוס ומאיה סגל דורון, מנהלת תחום הצלת מזון בארגון לתת, ידריכו וילמדו את המשפחות את עקרונות המטבח הידידותי לסביבה בדגש על שימוש במגוון מוצרי המזון שיש לכולם בבית, רגע לפני שנזרקים, לדוגמא: ירקות, גבינות ועוד. התוכן יכלול דרכים יצירתיות לניצול נכון של מזון ושאריות מזון, וכמובן הכנה משותפת של פשטידות ומנות מגוונות.

Related Post

כלי נגישות