העלייה בתוחלת החיים מביאה עימה לא פעם (לצד הברכה שבחיים ארוכים יותר) גם בדידות והרבה זמן פנוי. הדבר ניכר בקרב תושבים ותיקים ובעיקר בקרב עולים, המשוועים לפעילות קבוצתית ולחברה לאחר שבעלייתם ארצה הם עזבו קהילות, חברה ולעיתים גם משפחה.
אגף הקליטה, בראשותו של ג'ורג' דובין ובשיתוף פעיל של המשרד לקליטת עליה ותקציביו – פועל רבות למען שילובם של בני הגיל השלישי בפעילויות רבות, כולל בארבעה מועדונים לגיל השלישי במגזר דוברי הרוסית הפועלים במרכז העיר ובשכונותיה. את הפעילויות במועדונים לדוברי הרוסית מפעילות גם מתנדבות וגם פעילות מקצועיות וביניהן סוזנה אזרי, ריטה ליברמן, מילה פלייטמן, מילה קורניך ואחרות.
בבית הקהילות ברחוב סלומון 2, ישנה פעילות לאורך שעות היום שכוללת גם תיאטרון קהילתי לגיל השלישי, הרצאות על בריאות ותזונה ופעילות חברתית והעשרה. הפעילויות מתרחשות במהלך כל ימות השבוע וכוללות – כושר, תיאטרון, מקהלה, אמנות, הרצאות, סדנאות ומופעים.
לדוגמה, אחת התוכניות המוצלחות ביותר באגף הקליטה בקרב נשים עולות מצרפת היא מפגשים שבועיים של שמירה על כושר ופעילות, עם מדריכת כושר מוסמכת ופעילות מלאכת יד, אמנות ויצירה "סבתוש". את הפעילות מארגנות מלוות העולים רחל טייב ויעל ברוס, שמצליחות לחדש, להלהיב ולהניע את אוכלוסיית הנשים בגיל השלישי להגיע וליהנות מפעילות איכותית. גם בקרב הגברים העולים מתקיימות הרצאות וסדנאות בתוך הקהילות.
עוד פעילות שניתן לציין לשבח אלו מפגשי השיח בעברית, שמאפשרים לעולים להגיע למפגשים חברתיים במהלך השבוע תוך כדי לימוד העברית, דבר שמעניק להם גם חיי חברה וגם חיזוק השפה העברית. בנוסף, מתקיימת פעילות למדענים עולים דוברי רוסית, כולם בגיל השלישי שמשתתפים בכנסים, הרצאות וסדנאות בתחומי המדע והטכנולוגיה, שלהם תרמו רבות במהלך השנים בארצות חבר העמים.
בני אמר, מנהל מחלקת קשרי קהילה ופרויקטים שמפעיל במסגרת המחלקה את היוזמות והפעילויות השונות, מציין כי כיום אנשים בגיל השלישי פעילים, גם אחרי שהם יוצאים לפנסיה וראוי שאיכות חייהם תהיה גבוהה לאורך שנים רבות.
אמר "השבוע בנתניה": "אם נשים לב ונתייחס לצורכיהם ונשכיל להבין כיצד להשתמש בחוזקות ובניסיון שלהם, גם אנחנו להיתרם וליהנות מהתנדבותם לפעילויות באגף".