העתיד הוא ירוק, וכדי להבין כמה, הגיע הזמן שתכירו גם אתם את כל מה שיש לדעת על מערכת הידרופוניקה לגידול צמחייה. כשהאינטרנט רק התחיל, פרט לכמה אנשי חזון לא היה לאיש מושג קלוש לאן זה הולך. חלק זלזלו והתעלמו לחלוטין, חלק חשבו שיש שם משהו, אבל לא ברור מה. אלו עם החזון שהבינו מה מתרחש עומדים היום בראש חברות ענק, עם מיליארדי דולרים בכיס.
העולם נוהג להחליף מוצר כאשר המוצר החדש מתעלה על הקודם. זה מתרחש מעצמו, ברגע שהמוצר החדש מוכיח את עצמו. זוכרים את טלפון החוגה? איפה הוא היום? אף אחד לא נלחם בו, הוריד אותו בכוח. פשוט מוצר עליון הופיע בשוק, והטלפון הישן נדחק לפינה, עד שנעלם לגמרי.
עולם החקלאות עומד כעת מול מצב דומה, עם טכנולוגיה שהחלה להתפתח לנקודה בה היא, כמו האינטרנט, הופכת זמינה לאדם הממוצע, ומשחררת אותו מהתלות בחברות ענק.
היתרונות של מערכת הידרופוניקה
ישנם מספר צרכים בסיסיים שכולנו צריכים בכדי לשרוד. מים, אוויר, אוכל, מחסה. גם הצמחים שלנו צריכים זאת, בצורה שונה ודומה. אם יש לכם את כל התנאים הללו מכוסים, אתם בסדר. כל השאר זה בונוס. ובכן, היתרונות הגדולים של מערכת הידרופוניקה ממוצעת זה מתן מענה לא רק לצורך בסיסי – אספקת מזון איכותי, אלא מתן מענה על צרכים נוספים –
- גידול איכותי – בכל הנוגע לירקות, איכות זה אומר טעים, טרי, וללא חומרים רעילים כפי שיש במזון מהתעשייה
- מינימום תחזוקה – לא עוד מערכות עתירות מאמץ, שדורשות תחזוקה מאתגרת ושוטפת, מדובר במערכות אוטומטיות וחכמות
- חיסכון באנרגיה – חשמל, מים, כסף, כל העלויות יורדות כאשר מגדלים הידרופוני במערכת מתקדמת
- כיף ותחושת סיפוק – זה משהו שקשה לתאר, אך יש סיפוק אדיר בלגדל לעצמכם את האוכל. חובה לחוות.
מה מגדלים?
בגדול, אתם יכולים לגדל לעצמכם פחות או יותר כל צמח מאכל במערכת הידרופוניקה איכותית. העניין הוא שלא רק המערכת עצמה תומכת בגידול הצמח. מעבר להזנה של בית השורשים הרי שיש לצמחים שונים דרישות שונות ויכולות שונות. צמחים שונים דורשים טמפרטורות שונות, כולל שינויי טמפרטורה, ואת אלו יש לווסת באופן מדויק בכדי לקבל את התבואה המספקת.
לכן מעבר למערכת הידרופוניקה חכמה, יש להכיר את הצמחים שאתם יכולים לגדל בעונה אם המערכת ניצבת באזור החשוף למזג האוויר הכללי, או במידה ויצרתם תנאים מלאכותיים כמו בחממה, לדעת מה יכול לגדול בחממה. חסה, פטרוזיליה, כוסברה ושאר עלים ירוקים, רובם ככולם יעדיפו את החורף, אך לא רק, בעוד שירקות כמו עגבנייה, מלפפון וחצילים יעדיפו מזג אוויר חמים של ימות הקיץ הארצישראלי שטוף השמש. ההמלצה היא להתייעץ, לחקור, להתעניין, ולהתנסות, וכך ליהנות גם מהתהליך, וגם מההנאה הצרופה של אכילת הירקות שאתם גידלתם במערכת ההידרופונית שלכם.