לרגל ציון 56 שנים לכינון היחסים הדיפלומטיים בין גרמניה לישראל, הונף דגל ישראל לראש התורן לצד דגל גרמניה מעל בנייני עיריות בערים בכל רחבי גרמניה. בנוסף, לאור המצב הבטחוני, עיריית נירנברג, המשמשת עיר תאומה לחדרה, שלחה מסר מחזק לעיר חדרה ולמדינה
גרמניה בכחול לבן: בעקבות המצב הבטחוני שלחה עיריית נירנברג, עיר מרכזית הממוקמת בדרום גרמניה, מכתב תמיכה בישראל לעיריית חדרה. במכתב ציון כי לרגל ציון התאריך בו כוננו רשמית היחסים הדיפלומטיים בין המדינות וכסימן לידידות ארוכת השנים, הוחלט כי בכל העיריות בגרמניה יונף דגל ישראל לראש התורן למשך כל היום. המכתב, שנשלח מנציגי עיריית נירנברג להנהלת עיריית חדרה, נחתם בהבעת סולידריות עם ישראל ואיחולים חמים לשגשוג ושלום עבור ישראל ותושביה. כמו כן, בהתייחס להסלמת המצב הבטחוני בישראל, עיריית נירנברג ציינה במכתבה כי היא "מביעה תקווה שהמצב יירגע במהירות וללא נפגעים נוספים". בעיריית חדרה התרגשו מהמחווה והשיבו לנירנברג כי "התמונה של דגל ישראל מונף על גבי בנייני עיריות בגרמניה מחממת את הלב ובימים אלה, תמיכתה של גרמניה בישראל היא חשובה ומוערכת."
עשרים שנה לאחר סיום מלחמת העולם השנייה, בעקבות מגעים דיפלומטיים אינטנסיביים בין שתי המדינות, שחתרו לנורמליזציה ביחסים, כוננו היחסים הדיפלומטיים בין ישראל וגרמניה (הרפובליקה של מערב גרמניה דאז), וחודשים ספורים אחר כך, נחנכה רשמית שגרירות ישראל בגרמניה. מאז כינון היחסים ב 12.5.65, עשו שתי המדינות כברת דרך בהידוק הקשרים המדיניים, הכלכליים, התיירותיים והתרבותיים ביניהן, וב 56 השנים שחלפו מאז, שיתוף הפעולה פורח.
לפני שנים אחדות וכחלק מאירועי שנת היובל לכינון היחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות, הגיע ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן לביקור רשמי בעיר התאומה נירנברג, ונפגש עם ראש העיר דאז, ד"ר אולריך מאלי. זאת, בהמשך למשלחת חגיגית שהגיעה מנירנברג לחדרה באותה השנה. גנדלמן, שהעריך את ההחלטה להניף את דגל ישראל בערי גרמניה ולחזק את מדינת ישראל בתקופה מורכבת זו, אמר כי "להנפת הדגלים בערי גרמניה יש השנה משמעות כפולה, הן כתזכורת לחשיבות הגדולה בהמשך הקשרים בין המדינות וחיזוקם, והן מבחינת הבעת סולידריות ותמיכה בישראל, במיוחד בימים בהם אין הדבר מובן מאליו." עוד הוסיף גנדלמן בנוגע ליחסים עם נירנברג התאומה, כי "נמשיך לטפח ולחזק את הקשרים החמים של חדרה עם נירנברג, לעודד קשרים תיירותיים, חילופי משלחות בתחומים שונים ועידוד קיום פרויקטים משותפים בתחומי האנרגיה."