מנה ראשונה: פילה ברמונדי במשרה לימונים כבושים, שף גדי אולשנסקי-סומאק

6 0

את ארוחת החג פותחים במנת דגים מיוחדת שתחליף את הדג המבושל של ערב שבת, שף גדי אולשנסקי ממסעדת השף סומאק שבמתחם מלון הבוטיק וילה גליליי ממליץ: "פילה ברמונדי הינו דג ים בעל טעמים עזים, ממליץ לבחור נתח לבן ובהיר ככל שניתן ועבה- כך הטעמים יהיו עמוקים ומשובחים יותר"

המשרה: פורסים 5 לימונים עם קליפה דקה לפרוסות דקות ומנקים מגרעינים, טובלים מלח ופפריקה ועל כל שכבה מוסיפים עוד שליש כפית מלח. מכסים את הלימונים במיץ לימון, כצי כוס שמן זיית וסוגרים הייטב, בכל יום מערבבים בלי לפתוח את הצנצנת ולאחר 4 ימים המשרה מוכן. טוחנים את המשרה יחד עם כחצי כוס שמן זיית משובח ומשרים את פילה הברמונדי במשרה, לאחר מכן צורבים את הדג כ-4 דקות מכל צד. מומלץ להגיש לצד פקצ'וי מאודה וסומאק.

Related Post

מקווספא

Posted by - 17 בינואר 2023 0
הישג ארצי, חמישה כוכבי יופי הוענקו למקוואות בנתניה.מאת בניה גואטה "המועצה לישראל יפה" העניקה לארבעה מקוואות של המועצה הדתית בעיר,…
כלי נגישות