זה לא חג בלי מנת בשר מיוחדת, שף יוני טובול ממסעדת באשערט הכשרה בצפת ממליץ על מנת כתר
צלעות טלה: "בשר טלה רך ועסיסי בקיצוב נכון יהפוך את ארוחת החג לטעימה
במיוחד, הסוד שמשדרג את המנה? יין אדום וסילאן תמרים". בקשו מהקצב שייקצב את העצמות של צלעות הטלה והשרו אותם למשך שעתיים בתערובת הכוללת: כוס יין אדום משובח,5 שיני שום כתושות, 3 כפות סילאן תמרים טבעי/ דבש, 2 כפות שמן זית, 1/4 כפית צ'ילי גרוס, 2 כפות סוכר חום, מעט טימין/ רוזמרין , מלח ופלפל. לאחר ההשריה צרבו את הנתח מכל הכיוונים במחבת, הניחו בתפנית פיירקס 5 תפוחי אדמה, 5 בצלי שאלוט וראש שום שלם. הוסיפו את הנתח יחד עם המשרה, כסו בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לשעה ורבע. להגשה: מומלץ לפרז שברי שקדים מולבנים.