כשטרנד ההלוואין כובש את ישראל, שלושה מתכונים מקוריים ומפחידים לחגוג את חג הדלעת
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
מטבל "מוח" מתוק
מרכיבים (8-10 אנשים):
לציפוי:
180 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
125 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
320 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
צבע מאכל אדום (אבקה או משחה)
מטבל קטיפה אדומה:
225 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
95 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
215 גרם תערובת עוגת קטיפה אדומה יבשה
70 גרם אבקת סוכר
20 גרם סוכר חום
1/2 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
לציפוי:
שופכים גבינת שמנת, חמאה ותמצית וניל בקערה גדולה.
מקציפים על מהירות בינונית-גבוהה במיקסר ידני עד לקבלת תערובת חלקה ותפוחה במשך כ-2-5 דקות.
מורידים את המהירות לבינונית ומוסיפים פנימה אבקת סוכר בעדינות (כף גדושה בכל פעם) עד לתערובת אחידה.
מוסיפים כמות קטנה של צבע מאכל לציפוי לקבלת צבע ורדרד.
מוזגים את התערובת לשקית זילוף.
מכניסים את שקית הזילוף למקרר למשך 30 דקות כדי שהציפוי יתמצק. אם אתם מקררים את הציפוי לזמן ארוך יותר, ייתכן שתצטרכו לתת לציפוי להתרכך במשך 30 דקות לפני השימוש.
למטבל הקטיפה האדומה:
שופכים את גבינת שמנת והחמאה בקערה. מקציפים על מהירות בינונית-גבוהה במיקסר ידני עד לקבלת מרקם חלק ותפוח שוב במשך כ-2-5 דקות.
מורידים את המהירות לבינונית ומוסיפים לאט לאט את תערובת עוגת הקטיפה האדומה היבשה, אבקת הסוכר והסוכר החום עד לקבלת תערובת אחידה.
ממלאים קערת הגשה גדולה עם מטבל הקטיפה האדומה בצורת כיפה.
מזלגים את הציפוי על גבי בלילת עוגת הקטיפה האדומה בעיצוב של מוח.
מברישים עם צבע מאכל אדום מדולל במעט מים כדי לדמות דם.
מגישים עם ופלים או ביסקוויטים אחרים לטבילה.
עוגיות עכביש
מרכיבים לבסיס העוגיות:
100 גר' מרגרינה
100 גר' סוכר קוקוס
קורט מלח
200 גר' קמח
1 כפית סודה לשתייה
60 מ"ל משקה ירוק
1 כפית תמצית וניל
שוקולד צ'יפס מריר
מרכיבים לעיצוב העוגיות:
חמאת בוטנים
שוקולד צ'יפס מריר
בייגלה
עיניים אכילות
הוראות הכנה:
להכנת העוגיות:
מערבבים בקערה סוכר, מלח ומרגרינה.
מוזגים את המשקה ותמצית וניל.
מוסיפים את הקמח המנופה (שעורבב קודם לכן עם סודה לשתייה) ומערבבים.
כשמתקבלת תערובת אחידה, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות.
מכניסים למקרר לשעה.
לאחר זמן זה, יוצרים כדורים קטנים בגודל דומה, מניחים אותם בתבנית תנור משומנת או מכסים בנייר אפייה ואופים ב-180 מעלות למשך 12-15 דקות.
מוציאים מהתנור ומכיוון שהם יהיו רכים, משתמשים בקיסם כדי ליצור בזהירות שישה חורים בכל עוגייה מבלי לשבור אותם ומניחים להם להתקרר.
לעיצוב העוגיות:
מורחים חמאת בוטנים בכל עוגייה ומכניסים למקרר ל-10 דקות כדי שהציפוי יתקשה מעט.
מעצבים רגליים קטנות כרצונכם בעזרת מקלות בייגלה ומדביקים אותן עם שוקולד מריר.
מוציאים את העוגיות מהמקרר, מניחים את הרגליים מעל חמאת הבוטנים בתוך החורים ומקשטים את החלק העליון בשוקולד צ'יפס.
מניחים את העיניים האכילות.
פסטה עם רוטב דלעת ואגוזי פקאן מקורמלת עם צ'ילי:
מרכיבים:
250 גר' ספגטי
1 בצל
2 שום
350 גר' דלעת
בירה 200 מ"ל
10 עלי בזיליקום
50 גר' אגוזי פקאן
20 גר' אגבה
שמן זית
קורט צ'ילי
מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה:
מקלפים וקוצצים שום ובצל.
מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עם קורט מלח עד שהם משחימים.
מוסיפים למחבת קוביות דלעת קלופה, מערבבים ומוסיפים את הבירה.
שמים מכסה ומשאירים על אש נמוכה.
מסירים מהאש, מוסיפים עלי בזיליקום ומערבבים במיקסר חשמלי.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מרתיחים פסטה אל דנטה במים עם מלח.
מסננים ושומרים חלק מהמים הרתוחים למועד מאוחר יותר.
מניחים את הרוטב בתבנית.
מוסיפים מעט ממי הפסטה ששמרנו קודם, ומביאים לרתיחה.
לאחר מכן מוסיפים פסטה ומערבבים עד שהכל מתאחד היטב.
מניחים את הפקאנים במחבת חמה ומערבבים.
מוסיפים אגבה וצ'ילי, מבשלים כמה דקות ומניחים על נייר אפייה עד שהקרמל מתקשה.