*מעצבים בינה בעידן הבינה המלאכותית*
שבוע החינוך נפתח בנתניה בסימן הבינה המלאכותית. בסיור שנערך ביום ראשון השבוע בכיתות בתי הספר רבין, נתן אלבז ואלדד סיפרו הילדים על כתיבת טיעונים בשפה גבוהה, על שיפור יכולת לספר סיפורים ועל מגוון האפשרויות להמחשה בציור ובווידאו, הכול בסיוע כלים של בינה מלאכותית.. בכל בתי הספר בנתניה התחילו בשבועות האחרונים לעבוד עם בינה מלאכותית. בביה"ס ביאליק התקיים מפגש שלישי במליאת מורים בנושא הבוט של משרד החינוך. המורים התנסו בארבע משימות כחלק מהלמידה.


בבי"ס הרצוג צוות בית החינוך הרחיב את למידת כלי הבינה המלאכותית המיועדים לתלמידי החינוך היסודי. המורות התמודדו עם אתגרי הלימוד של הבוט המלמד ולמדו על האפקטיביות בשימוש בהוראה.
בשורשים התקיימה המליאה השנייה בנושא. המורים חוו מפגש מרתק עם המנטור שמלווה את בית הספר, אלי אפנגר, שהעמיק את ההבנה שלהם על העולם המתפתח של הבינה המלאכותית והשפעתו על החינוך.

בכתות ד'-ו' בלאה גולדברג נחשפו הילדים לבוט הבינה של משרד החינוך. הם "חלמו" את בית הספר של המחר והוסיפו מושגים חדשים לאוצר המילים שלהם.
בבית ספר תחכמוני בכיתה ו'1 התנסו התלמידות בבינה מלאכותית והראו יכולת ביצוע מצוינת במשאב החדש.
באולפנית בר אילן נפגשו חברות הצוות המוביל לשולחנות עגולים בנושא. הן העלו רעיונות, דימיינו עתיד חכם יותר ושיחקו עם החשיבה היצירתית שלהן. בין השאר הן העלו שאלות גדולות, חיפשו פתרונות שישפיעו על העולם והכי חשוב – התחילו להפוך מחשבות למציאות.
בחמ"ד עמיטל הוכשר צוות המורים בכלים הדיגיטליים בשתי מליאות. על פי הצפי, כל המורים יעבירו פעילויות, התלמידים ייחשפו לעולם הבינה, יכירו את הבוטים – קיו ובינה, ישחקו משחקים דיגיטליים ופיזיים,
יצרו תמונות ושירים ויתקיים חידון שכבתי לטו בשבט באמצעות הבינה המלאכותית.


בקמפוס יצחק נבון לאומנויות בדורה לומדים התלמידים באמצעות הבוט המלמד, כיצד לתקשר עם הבינה המלאכותית כך שבסופו של דבר יידעו לשלב למידה בעזרתה.
באורגד – שכבות ד'-ו' בליווי נויה עמר -רכזת תקשוב והמורים והמובילים, התנסו בבינה המלאכותית ולמדו בכיתות על יתרונותיה, כולל שיח מעניין ומעשיר בכיתות. בשבוע הבא ימשיכו כיתות א'-ג' להתנסות במשחקים פיזיים בנושא הבינה.
*בעוזיאל יצאו ללמוד בשלולית*
לרגל חודש שבט, יצאו תלמידי כיתות א׳ ליום למידה חווייתי, מצוידים ביומן טבע, קלמר וזכוכית מגדלת. לאחר התעמלות בוקר, למדו את ״שירת העשבים״ של רבי נחמן מברסלב ויצאו לחקור את מזג האוויר, את בעלי החיים ואת הצמחים.

*בתשרי החליטו להתמודד עם תופעת המסכים*
הורי ותלמידי שכבות ד׳, ה׳, ו׳ בבית הספר תשרי קיימו מפגש ייחודי ומעגלי שיח בנושאי מסכים, אפליקציות ומה שביניהם. בהרצאה קיבלו ההורים כלים יישומיים בעניין הצבת גבולות, סמכות ואחריות הורית במרחב הדיגיטלי.
*בשורשים המנהלת הצטרפה לסדנת תיפוף*
מה קורה כשמנהלת בית הספר מצטרפת לשיעור מוזיקה עם המורה מתן ותלמידי ו'2?
תוך רגע היא כבר חלק מהקצב – מתופפת עם כולם, נסחפת במוזיקה ונהנית מכל רגע!
כי בבית הספר שורשים, "אנחנו לא רק מדברים על חינוך מבוסס קשר – אנחנו חיים אותו".

*ביצחק נבון לאומנויות בדורה – חקרו מהי ערבות הדדית*
בקמפוס יצחק נבון לאומנויות בדורה, שכבות ה׳-ו׳ חקרו את המושג ״ערבות הדדית״. התקיים שיח סביב שולחנות עגולים שבמסגרתו חשבו הילדים כיצד הם יכולים לסייע ולתרום לחברה.
*בתחכמוני עוזרים למי שמתבודד בהפסקה – להתחבר לאחרים*
הסיירות בבית הספר תחכמוני הן מקום לפיתוח והעצמת היכולות של כל תלמיד. מטרתן לטפח תחושת שייכות ומשמעות. התלמידים המובילים את הסיירת, נפגשים מדי שבוע וחושבים יחד על פעולות חברתיות היוצרות אקלים חינוכי מיטבי.
החזון של סיירת sel הוא "רואים כל תלמיד".



*באורגד תרגלו חיריק בעזרת פיצות*
שכבת א' בבית ספר אורגד סיימה ללמוד את התנועה חיריק.
תלמידי השכבה בהובלת המחנכות תמרי, ליאורה ונועה, בחרו לסכם בדרך של למידה חווייתית את הנושא ולתת לילדים להתנסות בהכנת ״פיתה-פיצה״. הילדים נהנו מאוד וכמובן שהתוספות היו רק עם תנועות החיריק (זית, תירס, גבינה).
*בנות האולפנית נהנו מניידת הטכנולוגיה*
בנות אולפנית בר אילן, שכבות ז' ו-ח', נהנו מפעילות בניידת חדשנות במסגרת תוכנית "עתירי טכנולוגיה וערכים".
הניידת מגיעה לבית הספר מספר פעמים בשנה ומציעה פעילות ייחודית בת 4 שעות לכל כיתה. הפעילות, מועברת על ידי מדריכים מנוסים מטעם Ytek והיא מחולקת למספר תחנות.

*בתמר אריאל: למדו AI וקינחו בפוטותרפיהָָ*
בהרצאה שנערכה בנושא דיברו על התחום המתפתח של בינה מלאכותית ועל הדרך שבה היא משפיעה על עולמות היצירה וכיצד היא מאפשרת לכל אחד לייצר תוכן ויזואלי מרשים בלחיצת כפתור.דגש מיוחד הושם על תוכנת AI שיוצרת תמונות, כמו Leonardo AI – פלטפורמה חדשנית שמשתמשת בטכנולוגיות מתקדמות של למידת מכונה, כדי להפיק יצירות אמנות דיגיטליות, עיצובים גרפיים ואיורים בהתאמה אישית.
ועוד בביה"ס: מסע מרתק בין טכנולוגיה, רגש ועץ.
במסגרת שיעור פוטותרפיה לתלמידי כיתה י׳, תיעדו התלמידים את רגשותיהם באמצעות צילומים של עצי בית הספר.
התלמידים התבקשו לבחור עץ אחד מהעצים המצויים במרחב בית החינוך, ולספר את סיפורו מנקודת מבטם.
*בשרת עושים מחקרים בסיוע *AI
ביה"ס 'שרת' הוא אחד מ-9 בתי ספר שנבחרו לפיילוט ארצי של אגף מו"פ במשרד החינוך על כתיבת עבודות מחקר בשילוב AI . בשלב זה נערכים במגמת המחקר של ביה"ס כ-15 מחקרים במגוון תחומים.
*בשי עגנון ובטשרניחובסקי – הוכיחו שלא שוכחים את החטופים עד שכולם פה*
בש"י עגנון נראתה חלוקת תעודות המחצית קצת אחרת. שכבות י׳ ו-י"ב יצאו לכיכר החטופים כהמשך למפגש עם רובי חן, אביו של איתי חן החייל החטוף, עם התלמידים בביה"ס בשבוע שעבר. בביה"ס בחרו לקיים את יום התעודות באמירה ש״לא הכול כרגיל״ ושחייבים להפגין סולידריות עם משפחות החטופים.

"אור מרק מתיכון ת"א שבנתניה – זכה באליפות הארץ שנערכה בחיפה*
התלמיד אור מרק, תלמיד כיתה י' בבית ספר "תיכון תל אביב" בנתניה, זכה באליפות הארץ בטיפוס. מוריו מעידים שהוא תלמיד צנוע ושקט המתאמן שעות רבות בטיפוס.
זו זכייה נוספת של אור בשרשרת הזכיות לאחר זכייה בסבב גביע אירופה באוסטריה וגם באליפות הארץ שנערכה באחרונה בחיפה.
*בש"י עגנון למדו על קרקעית האוקיינוס והתנסו בטיעונים משפטיים*
במסגרת כיתת רובופיזיקה – תוכנית בחסות הטכניון שבה לומדים התלמידים באופן מעמיק מתמטיקה ורובופיזיקה ועוסקים בחקר, יצאו התלמידים לתחרות Fll – חגיגת שיא של עבודת התלמידים.

*ילדי גן נחצ׳ה יצאו למסע תזונתי בריא: לומדים ויוצרים עם ירקות*
במסגרת פרויקט חינוך לבריאות ולתזונה נכונה, יצאו ילדי גן נחצ'ה וצוות הגן למסע חווייתי וטעים במיוחד, שבו למדו הילדים על חשיבות אכילת פירות וירקות – באמצעות יצירה, משחק והתנסות מעשית.