מתוך ספר מתכוני אפייה: 'לחמים וכריכים' – של עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימה
לקראת חג הפסח משווקת עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, ללא גלוטן מה- Hatafrit ספר מתכונים דיגיטלי: "לחמים וכריכים", עם 15 מתכונים קלים ומהירים להכנה, טעימים ובריאים.
המתכונים, שנבנו בקפידה עבור כל מי שרגיש לגלוטן, או צריך להפחית צריכה של פחמימה, טעימים בדיוק כמו הגרסאות המקוריות – וקלים יותר לאפייה מאשר לחמים מסורתיים.

בין המתכונים: מיני בייגל'ס קטנים ושמנמנים , טעימים, מפנקים ומתאימים לכל רגע ואירוח, בארנץ' של שבת בבוקר, ערב מול הטלוויזיה וארוחת עשר במשרד.
המלצה: אל תוותרו על התוספת של התבלין (הכל על בייגל) משום שהוא תורם רבות לטעם של הבייגל הזה.
הגישו לצד הבייגל גבינה וירקות.
מצרכים (5 יחידות):
1.5 כוסות קמח שקדים
1/4 כוס אבקת חלבון
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 כפית קסנטן גאם
1 כפית ממתיק סוכר חום
1/2 כפית מלח
1 ביצה
2 כפות יוגורט יווני
2 כפות מים חמים
לציפוי:
1 ביצה עם 1-2 כפות מים
תבלין הכל על בייגל everything on a bagle
הכנה:
- לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית בייגל'ס או תבנית אפייה "רגילה" משומנת או נייר אפייה מעל.
- בקערה גדולה לערבב ביחד את הרכיבים היבשים; קמח שקדים, אבקת חלבון, קסנטן גאם, אבקת אפייה, ממתיק ומלח.
- להוסיף לתערובת את הרכיבים הרטובים; ביצה, חמאה מומסת ומים ולערבב היטב לקבלת תערובת בצקית אחידה.
- לחלק את התערובת שהתקבלה ל-5 כדורים. כל כדור לחורר בעדינות במרכז בעזרת האצבע ולעצב לצורה של בייגל.
*מומלץ להרטיב לפני כן את הידיים משום שהבצק דביק וזה מקל על העבודה איתו. - להבריש את הבייגל'ס בתערובת ביצה ולפזר מעל את התוספות שאנחנו רוצים.
- להכניס לתנור לאפייה של 10-12 דק', עד לקבלת הזהבה.
- להמתין 10-15 דק' לצינון של הבייגל לפני שמחלצים מהתבנית, חוצים וממלאים בכל טוב
לרכישת ספר 'לחמים וכריכים במחיר: 39.90 ש"ח היכנסו ללינק המצורף:
https://hatafritnewbooks.ravpage.co.il/Sandwiches2
צילום עדי גבירצמן