מימוש רעיון סטארטאפי בלי להיות בן אדם טכנולוגי – כיצד זה אפשרי?

8 0

נראה מאוד טבעי שרק אנשים בעלי ידע טכנולוגי ורקע בהנדסה, במדעי המחשב או בתחומים משיקים, יוכלו להקים סטארט אפ מוצלח. אבל למעשה, המציאות מראה שניתן לממש רעיון סטארטאפי מלהיב, גם מבלי להיות בן אדם טכנולוגי. כיצד זה אפשרי? נסביר וגם נדגים דוגמאות לאיך שזה עובד.

אתם מביאים רעיון, כך תבצעו את הפיתוח

אנשים טכנולוגיים לא חייבים להיות מבריקים יותר מאחרים. רבים מהם חושבים באופן מאוד מסודר ולוגי, הם יודעים לפתור נהדר בעיות ולמצוא פתרונות, אבל לא תמיד הם בהכרח יזמים בנפשם. מימוש של סטארט אפ מוצלח מתחיל עם רעיון טוב. אם יש לכם רעיון מנצח, זה לא אומר שאתם צרכים לכתוב את הקוד עבורו או לפתח אלגוריתם מהפכני. את זה אתם יכולים לבצע על ידי צוות שעובד בשבילכם. לדוגמא, ניתן להזמין פיתוח תוכנה במיקור חוץ, כאשר את הקווים המנחים אתם מביאים. כמובן שלא כל רעיון ניתן ליישום ולכן, צריך להתחיל עם אפיון מדויק, עם ניתוח ביקושים והערכת הכנסות. אבל אם אפשר לרשום פטנט וניתן להפיק מהרעיון שלכם כסף, זה בר ביצוע. ואם יש לכם ספק, נוכל להדגים לכם כמה רעיונות שהפכו לסטארט אפים פעילים, שהבשילו לאחר מכן לחברות מוצלחות, בהובלת אנשים עם חזון אבל בלי רקע טכנולוגי.

שיתוף רכבים והזמנות ממסעדות

סטארט אפ Getaround הצליח לשכנע קרנות הון סיכון להשקיע בו, בזכות רעיון גאוני בפשטות שלו. הרעיון היה כזה: הרבה בעלי רכבים משתמשים בהם רק מפעם לפעם. כשהרכב עומד, מדובר בנכס מבוזבז. אז למה לא להשכיר את הרכב בזמן שאיננו בשימוש? שיתוף מהסוג הזה, שכבר עובד בחו"ל, מכניס אלפי דולרים בשנה לבעלי רכב שנמצא בשימוש חלקי. אבל זו לא האפליקציה היחידה שמשגשגת על רקע הכלכלה החברתית והטכנולוגיות החדשניות.

מיזם מעניין אחר ברוח הכלכלה השיתופית ומיקסום התועלת מהרכב שלכם נקרא Sprig. היזם הוא כלכלן במקצועו שהחליט למתוח את הרעיון של אפליקציית נסיעות משותפות. כפי שישנן אפליקציות שמאפשרות לאנשים פרטיים להסיע אחרים תמורת תשלום, כעת יש אפשרות לשמש כנהגי משלוחים. האפליקציה מאפשרת לנהגים שנרשמו ואושרו להביא ללקוחות מנות שהוזמנו ממסעדה. אם אתם חולפים ליד מסעדה ומקבלים קריאה, אתם יכולים לבצע משלוח תמורת עמלה.

רעיונות אמיתיים מהחיים האמיתיים

גם אתם מרגישים שהקשרים הבין אישיים בשכונה זה לא מה שהיה פעם? אז זה בדיוק מה שחשבו הוגי האפליקציה Nextdoor, שגם הם ממש לא אנשים טכנולוגיים. וסביב הרעיון שלהם כבר גייסו למעלה מרבע מיליארד דולר. האפליקציה זוכה להצלחה עצומה ברחבי העולם, בארצות הברית ואירופה. היא משכה משקיעים וקרנות הון סיכון והפכה אין ספור שכונות בעולם לקהילה יותר מחוברת. היישום הזה מאפשר להכיר אנשים המתגוררים בסמוך, אפשר להתייעץ, להיפגש, לשאול, להתעדכן. לא צריך להיות גיקים כדי להבין שמדובר ברעיון גדול באמת. ואם זה כך, אפשר גם להודות שאפליקציות כמו ווייז עונות על צורך משותף להתמודד עם הפקקים. פיתוחים כאלה, מיישמים מתכנתים. אבל הרעיונות שבבסיס הם רעיונות אמיתיים, מתוך החיים האמיתיים.

Airbnb – רעיון של מעצב תעשייתי

מי לא מכיר את Airbnb, סטארט אפ שחולל מהפך בעולם התיירות בת זמננו. חושבים שיזם טכנולוגי עומד מאחורי החברה ששווה כיום במונחי שווי שוק מעל 90 מיליארד דולר? תאמינו או לא, זו עובדה: היזם Brian Chesky הוא מעצב תעשייתי במקצועו. בשיתוף פעולה עם עוד מעצב ואדריכל, הם הפכו את הרעיון הזה לאימפריה חובקת עולם.

תמונה באדיבות pixabay

Related Post

מציצים בסימן קולולוש: מי חגגה לאחרונה מסיבת רווקות, מי היא הרווקה הנחשקת שהתחתנה לאחרונה ומשיקה כעת קולקציה חדש של משקפי שמש – וגם – מצלמת מציצים הגיעה לשטיח האדום של 'אופוריה'

Posted by - 18 ביוני 2019 0
נחשו מי חגגה לאחרונה מסיבת רווקות? מלא מזל טוב לדוגמנית והשחקנית אגם רודברג שחגגה לה מסיבת רווקות בירושלים כשהיא לבושה…

שיקום מבנים

Posted by - 13 במאי 2019 0
בישראל קיימים לא מעט מבנים הזקוקים לשיקום, אם כי ברובם המכריע של המקרים מדובר בשיקום חיצוני אסתטי ולא הנדסי. שיקום…

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות