מומחי 'זכותי' עם כל הזכויות המגיעות לקטועי גפיים

10 0

פריצת דרך בתחום מחלת הרגל האיסכמית: חברת BioGenCell מבצעת בתקופה זו ניסוי קליני שעשוי להושיע חולים שעלולים להימצא על סף קטיעת איברים. אולם עוד מוקדם לדעת מה יעלה בגורל הניסוי והאם הוא אכן ישרוד את מבחן המציאות. בינתיים, ישנם רבים אחרים שכבר איבדו גפיים בשל מחלות או תאונות. רבים מהם אינם מודעים לכך שמגיעות להם זכויות רבות מהמדינה. רבים אחרים מודעים לכך, אך לא מצליחים לעמוד בגל הבירוקרטי ששוטף אותם כשהם מבקשים את הזכויות המגיעות להם. מה ניתן לעשות?

"קטועי גפיים עלולים להיות מוגבלים עד מאוד ביכולתם להתנהל ביום-יום כפי שעושים אחרים. על כן, המדינה מספקת שלל אופציות לסיוע באמצעות מוסדותיה השונים," אמרו לנו מומחי 'זכותי', חברה המתמחה במיצוי זכויות רפואיות. "הדוגמאות הבולטות ביותר הן גמלת ניידות, דמי פגיעה על נזקי עבודה, וקצבת נכות. למרבה הצער, רבים מהזכאים אינם מממשים את זכאותם. זוהי תופעה שאינה מתקבלת על הדעת. לכל מבוטח יש זכויות, והן שלו בזכות ולא בחסד." הבה נתמקד בכמה מהסעדים הבולטים ביותר המגיעים לקטועי גפיים, בעזרת המומחים של 'זכותי', חברה מובילה בתחום הזכויות הרפואיות עם אחוזי ההצלחה הגבוהים בענף.

(מקור: pch.vector ב- Freepik)

גם לילדים – גמלת ניידות

גמלת ניידות היא שורה של הטבות הניתנות לאנשים המוגבלים בניידות בשל ליקויים שונים, כגון שיתוקים וקטיעות איברים. בכדי להיות זכאי לגמלה, על המבוטח להיות בין הגילאים 3-67 (בתנאים מסוימים, הזכאות תימשך גם אחרי גיל 67 למי שקיבלו גמלת ניידות לפני כן). כמו כן, על המבוטח להיות מוכר ע"י ועדה רפואית במשרד הבריאות כבעל אחוזי מוגבלות בניידות.

"אם למבוטח יש רשיון נהיגה, עליו להיות מוכר במשרד הבריאות כבעל מוגבלות בניידות של לפחות 40%. אם אין לו רישיון נהיגה תקף, עליו להיות בעל לפחות 60% מוגבלות ושיהיה לו אדם שיסיע אותו ממקום למקום," הוסיפו מומחי 'זכותי'. "לאחר קבלת ההחלטה ע"י ועדת משרד הבריאות, הנתונים יועברו לביטוח לאומי להמשך טיפול."

קביעות משרד הבריאות אינן בהכרח מצביעות על כך שהמבוטח יקבל את הגמלה. ביטוח לאומי יכול לקבל או לא לקבל את מסקנות משרד הבריאות, ולקבוע האם גמלת ניידות שאושרה תוענק לתקופה קצובה או בלתי-מוגבלת. כמו כן, פקיד התביעות במחלקת הניידות של ביטוח לאומי יבחן את זכאותו של המבוטח להטבות במסגרת הגמלה. במידת הצורך, תישלח למבוטח בקשה להשלמת מסמכים. החלטת ביטוח לאומי הסופית תועבר למבוטח במכתב בדואר וגם באזור האישי באתר.

תנאים ועוד תנאים – קצבת נכות

קצבת נכות מיועדת לכל תושב ישראל החל מגיל 18, שעקב ליקוי כלשהו ירד כושר השתכרותו בלפחות 50%. בנוסף, על המבקש להיות בעל הכנסות בגובה של פחות מ-60% מהשכר הממוצע במשק (אם הוא נכה 'קשה') או נמוכה מ-45% מהשכר הממוצע במשק (לנכה 'קל'). הסכום אותו יקבל הנכה ייקבע ע"פ רמת נכותו, ואם יש לו בן או בת זוג או ילדים. יש לשים לב כי סכומי הקצבאות עשויים להשתנות מעת לעת.

על מנת לקבל את הקצבה, יש להגיש את טופס הבקשה (ב.ל.7801) ולצרף את המסמכים הנדרשים בטופס. במקרים מסוימים תתקבל הבקשה לקצבת נכות גם ללא הגעה לוועדה הרפואית. במקרים אחרים, יישלח לתובע זימון לוועדה. יש לבוא לוועדה מוכנים ועם כל המידע הדרוש בכדי לשכנע את חברי הוועדה בנחיצות מתן קצבת הנכות. בסיום כל הבדיקות תישלח לתובע בדואר הודעה עם ההחלטה בדבר התביעה, בצירוף דו"ח הוועדה הרפואית.

"יש לשים לב כי גם אם לא נמצאתם זכאים לקצבת נכות, ייתכן שתהיו זכאים לזכויות בגין נכות רפואית ללא התניה בקצבת נכות," ציינו המומחים.

לאנשים עובדים – פגיעה בעבודה

אם כריתת האיבר קרתה עקב אירוע בעבודה (כולל בדרך או בחזרה מהעבודה), המבוטח עשוי להיות מוכר כנפגע עבודה. על מנת לקבל את ההכרה מביטוח לאומי בפגיעת העבודה ולקבל פיצויים, על המבוטח לדווח על הפגיעה תוך שנה מיום האירוע. אחרת, זכותו לקבל חלק מההטבות או את כולן עלולה להישלל.

איך מקבלים הכרה בתאונת עבודה? ראשית, יש לתעד את נסיבות האירוע בכתב ובסמוך לזמן הפגיעה. תמונות, סרטונים ועדויות של עוברי אורח יוכלו לעזור. יש לגשת לרופא ולספר על האירוע, גם אם כרגע אין צורך בטיפול. כמובן, יש להשיג מהרופא תיעוד רפואי, ולהחתים את המעסיק על טופס ב.ל. 250 (לעצמאים: ב.ל. 283). כדאי לשמור את כל ההפניות, הקבלות, האבחונים והמרשמים שניתנו מאז האירוע.

"אם התאונה גרמה לנפגע אובדן כושר עבודה, והנפגע הוכר כנפגע עבודה על ידי ביטוח לאומי, הוא עשוי להיות זכאי לסל הטבות מהמוסד," הוסיפו המומחים. "לאחר הכרת המוסד לביטוח לאומי באירוע כפגיעה בעבודה, ישלם המוסד לנפגע דמי פגיעה בגובה 75% מהכנסתו של הנפגע תוך מקסימום 90 יום."

להתמודד עם הבירוקרטיה

לאחר אירוע תאונתי שגרם לכריתת איבר, קשה לצפות מאדם להיות גם מסוגל להתמודד עם כל הבירוקרטיה בכדי לקבל את זכויותיו מהמדינה. "למרבה הצער, המציאות היא שהאנשים שהכי צריכים את ביטוח לאומי הם, במקרים רבים, אנשים שיש להם מעט מאוד אורך-רוח כדי להתמודד עם הסחבת והטפסים," סיכמו המומחים. "'זכותי' שמה לה למטרה לסייע לכל אותם מבוטחים שאינם מסוגלים להתמודד עם הבירוקרטיה בכוחות עצמם."

  קרדיט לתמונה ראשית Freepik

Related Post

כולם שרים – כולם שווים

Posted by - 5 בדצמבר 2018 0
במסגרת פעילות חודש המודעות (דצמבר)  לאדם עם מוגבלות קיימה השבוע עיריית נתניה-מינהל הרווחה והשירותים החברתיים ובשיתוף משרד הרווחה וקרן שלם…

זמן תורה

Posted by - 13 בנובמבר 2019 0
במסגרת פעילות הקתדרה לתרבות יהודית מטעם "רגעים", העמותה לחינוך בלתי פורמלי, הצלחה רבה למדרשת מת"ן, לשיעורי נשים. ציבור הנשים מוזמן…

משחק החיים

Posted by - 19 במרץ 2019 0
מיוחד חג הפורים, מיוחדת המגילה הנקראת בו. חדי הראייה יוכלו להבחין כי מתקיימת דינמיקה מרתקת בין הדמויות… וחדי השמיעה יוכלו…
כלי נגישות