מוחקים חובות עבר לבנקים

10 0

על השאלה כיצד מוחקים חובות עבר, שצברו על הדרך ריביות ענק, עונה עו"ד אייל קורסיה, מומחה לתהליכי חדלות פירעון וליווי חייבים

מאת עו"ד אייל קורסיה

במשרדנו הצטברו במהלך השבועות האחרונים שורה ארוכה של שאלות. ריכזנו עבורכם אותן, כולל תשובות. כמובן, שמדובר בתשובות שאינן מהוות תחליף לייעוץ מקצועי ואישי – בהתאם למורכבותו של כל מקרה ומקרה.

מהם חובות ישנים?

"ראשית נגדיר מהו חוב ישן. חוב ישן עפ"י רוב ייחשב כישן, לאחר שחלפו מספר שנים (5-10 שנים לפחות) מהיום בו היה אמור להיפרע. הנושה פעל להגשת תביעה ו/או לפתיחת תיק הוצאה לפועל וכן הטיל עיקולים והגבלות שונות על מנת לנסות ולגבות את החוב ולא באמת הצליח. מהצד השני עומד החייב שסופג משך שנים דפיקות בדלת, מימוש נכסים, טלפונים בלתי פוסקים, עיקולי בנק ומשכורת, הגבלת יציאה מהארץ, הגבלה על רישיון נהיגה וכו'".

מה ההבדל בין חוב לנושה פרטי לבין חוב לבנק?

"המושג חוב אבוד ודאי מוכר לכם, חוב אבוד ייחשב ככזה רק לאחר עמידת הנושה שלכם בקריטריונים ברורים כאמור בדרישות רשויות המיסים. היה והנושה שלכם נקט בכל דרך אפשרית לגבות את החוב ולא הצליח הרי שיכול הוא (לאחר שעמד בקריטריונים) להכריז על החוב כחוב אבוד ולקבל זיכוי מאת רשויות המיסים בגין אותו חוב שלכם – אותו לא הצליח הנושה לגבות. המשמעות היא, כי ככל וניהלתם מו"מ לאחר שהחוב כבר הוכרז כאבוד הרי שניתן יהיה לסלקו בסכומים זעומים, שכן הנושה, כבר קיבל סוג של זיכוי. כך תחסכו פניה להליכי פשיטת רגל/ חדלות פירעון…".

עפ"י רוב, נדירים הם המקרים בהם נושה פרטי מכריז על חוב כחוב אבוד ומרבית הנושים הפרטיים יעשו הכל על מנת להביא לקריסת החייב, שרק אז ואולי יגיע לשלם. על כן, לא בנקל כל נושה מכריז על החוב כחוב אבוד – אלא שהנושים שעוד עושים את זה בתדירות גבוה יותר הם כמובן הבנקים אשר להם כוח כלכלי גדול יותר. מה שמניע את הנושה הפרטי לעיתים היא התחושה, כי "יצאתי פראייר" ותיקים אלה מנוהלים מרגש – מה שמקשה על החייב להסתדר עם הנושה שפועל ועושה הכל מרגש ויצר נקם מאחר ולרשותו חוב יחיד. לעומת זאת הבנק, שלו אין ספור תיקי חייבים, מעדיף לסמן וי על הקלסר שלכם שיושב משך שנים בניסיון גבייה ללא הצלחה – לאחר שהבנק שילם לעו"ד אין ספור כספים בניסיון הגבייה ולעבור לתיק הבא".

(האם כדאי לנהל מו"מ באופן ישיר או בליווי של עו"ד הוצאה לפועל או עו"ד חדלות פירעון?

"בעיקרון, ניתן באופן עצמאי. אולם, בדיוק כמו שהייתם רוצים כי בילדים שלכם יטפלו רופאים מומחים ולא מתלמדים, כך טיפול בחובות צריך להיעשות על-ידי איש מקצוע. דהיינו, עורך דין שבתחומים אלה הוא חולש. עורך דין יידע לזהות מתי החוב שלכם הוגדר כחוב אבוד ובאיזה שלב לבצע שיחה לבנק. עוה"ד שלכם יגבש עבורכם את כל כתבי הטענות הרלוונטיים ויבקש מכם מסמכים לצורך הצגתם לבנק. ראוי להבין, כי בניהול מו"מ מול נושה יש להתנהל כאילו היה הדבר דומה לדיון בפני שופט. יש להגיש לנושה כתבי טענות ברורים, בדיוק כפי שמגישים בפני בית המשפט"

הכותב, עו"ד אייל קורסיה, מומחה לחדלות פירעון, הוצל"פ וייצוג חייבים. טלפון: 050-6351208. אתר: www.adv-dk.co.il

Related Post

ראש מנהל הבטיחות

Posted by - 16 באוגוסט 2023 0
ראיון בלעדי עם חזי שוורצמן, תושב העיר נתניה שגם משמש בה כראש מנהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית מטעם משרד העבודה. משתף…

חוזרים לשגרה

Posted by - 26 באפריל 2021 0
משבר הקורונה שינה את כללי המשחק בכל הקשור לאופן העבודה אליו היינו מורגלים מאז ומתמיד. אחרי תקופה ארוכה מידי בזום,…

חייו של חייב

Posted by - 11 בנובמבר 2020 0
עשרות טלפונים מידי יום, מכתבי התראה ואזהרה שלא מפסיקים להגיע בדואר ותיקי הוצאה לפועל שנפתחים אחד אחרי השני בהם עיקולים…

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות