מדי חודש משלמים בהוצאה לפועל חייבים מוגבלים שלהם איחוד תיקים מאות שקלים, אך החוב רק הולך וגדל; עו"ד איל קורסיה מסביר מה ניתן לעשות.
תחת הסיסמא "מוחקים את החובות" העניקה המדינה אפשרות לחייבים מוגבלים באמצעים, הפועלים תחת איחוד תיקים, אפשרות למחוק חובות. אלפים ניצלו זאת, אך עדיין עשרות אלפים כלל לא מודעים או מבינים את האפשרות למהלך הפשוט יחסית, שיסתיים לו מבחינה חוקית בחודש ספטמבר הקרוב. בפועל, הם ממשיכים לשלם.
כן, המדובר על חייבים בישראל אשר מצויים בהוצאה לפועל תחת הכרזתם כחייבים מוגבלים באמצעים ואשר להם תיקי איחוד משך שנים, אשר בהם גובה החובות רק הולך וגדל וזאת על אף צו התשלומים אותו משלמים הם מידי חודש.
ואכן, מרבית הפניות למשרדנו והטענות שחוזרות ונשנות מבוססות על שאלה אחת ויחידה: כיצד יכול להיות שחייב בהוצאה לפועל משלם, מידי חודש בחודשו צו תשלומים בסך מאות שקלים, בעוד החוב רק הולך וגדל במשך השנים – או במקרה הטוב נותר באותו הגובה?
התשובה פשוטה: עלות הריבית וההצמדה ביחס לסכום עצמו המשולם. כדי לנסות ולפתור בעיה זו, ממש לשם כך, נחקק חוק חדלות פירעון החדש, אשר צפוי להיכנס "לעבודה" החל מחודש ספטמבר הקרוב. המשמעות היא, כי החל מחודש ספטמבר הקרוב לא יוכלו עוד חייבים להגיש בקשה לאיחוד התיקים תחת הכרזתם כמוגבלים באמצעים כמו שנעשה עד היום. ככל ויהיו מעוניינים, הם יוכלו להגיש בקשה לאיחוד תיקים, כאשר גובה צו התשלומים יעמוד על מינימום של 3% מגובה החובות הכולל בכלל התיקים. המשמעות היא, כאמור, צו תשלומים גבוה בהרבה מאשר זה שהיה נהוג עד היום.
בד בבד ועל מנת לאפשר לחייבים להתרגל לשינוי, יזם המחוקק תיקון לחוק ההוצאה לפועל אשר מאפשר לאותם אלה המוכרזים כחייבים מוגבלים באמצעים ואשר משלמים משך שנים ארוכות, לקבל הפטר מהחובות ולמחוק אותם לצמיתות בהליך מזורז של עד חצי שנה בלבד וללא הליך של פשיטת רגל.
ראוי להדגיש כי מדובר על הוראת שעה אשר עתידה להסתיים ב-9/19. על כן, ראוי לנצל את ההזדמנות הזו ולהיכנס בשערי הליך ההפטר בהוצאה לפועל. אחרת, תמצאו את עצמכם מנהלים בעתיד או יותר נכון לאחר 9/19, דיונים בבתי המשפט בהליכים ארוכים ומסורבלים יותר.
אלפי חייבים מנתניה, העומדים בקריטריונים הנדרשים, זכאים למחוק את החובות בהליך המקוצר. הבעיה, שהם כלל אינם מודעים לכך וממשיכים לשלם מידי חודש כסף שבפועל הולך לפח ואינו מוריד אף לא את הריבית.
אם גם לכם תיקי איחוד במשך שנים ארוכות ואתם עומדים בצו התשלומים, מהרו כבר היום ובידקו את זכאותכם להליך הפטר בהוצאה לפועל – בטרם ייסגר השער והמטוס ימריא.
הכותב, עו"ד אייל קורסיה, מומחה להוצל"פ. טלפון: 050-6351208