מה זו תקשורת מחשבים

11 0

תקשורת בין מחשבים מספקת פתרון מצוין למצבים בהם המחשבים מתפקדים כיחידות פיזיות עצמאיות. תפקידה של התקשורת הוא לחבר בין מחשבים, ולעיתים גם בין מכשירים נוספים, לרשת אחת. המידע המועבר ברשת תקשורת פועל באופן דיגיטלי באמצעות סיבים, כבלים קווים ועוד. כל הפרטים על תקשורת בין מחשבים אתם מוזמנים לקרוא במאמר שלפניכם.  

 טיפול נדרש ותשתיות

כדי לקיים תקשורת בין מחשבים איכותית חשוב שיהיה חיבור תשתית בהתאם לסוג התקשורת המתבקש. לדוגמא, רשת פנימית תדרוש התקנת שרת אישי אליו מקושרים שאר המחשבים. לעיתים יש צורך בחיבור לשרת גדול יותר שהוא חיצוני למקום בו נמצאים המחשבים.

דרך נוספת ומוכרת היא שימוש ברשת האינטרנט אשר דורשת התקנה וחיבור לנתב. שירותי מחשוב ופתרונות שונים ידרשו גם בהמשך הדרך כדי לוודא שהרשת פועלת כשורה ובעיקר כדי לספק הגנה ואבטחה למסד הנתונים.

לא צריך חומרה לכל מחשב

תקשורת בין כמה מחשבים מאפשרת מצב בו ניתן לכלול כמויות אדירות של מחשבים תחת רשת אחת גדולה, יעילה וחסכונית. לדוגמא, מדפסת אחת יכולה לתת שירות לכמה מחשבים המקושרים ביניהם דרך הרשת.

הרשת מאפשרת העברה של מידע באופן ישיר ומיידי ובכך יוצרת שיח מהיר ודינמי ומקסימום תפוקה במינימום זמן.

מגוון אפשרויות רחב

מבחינה גיאוגרפית, תקשורת מחשבים יכולה להתפרס על פני מרחקים שונים וכמעט בלתי מוגבלים. יש רשתות בהיקף של שני מחשבים וכאלו הפרוסות על פני משרד שלם או בנין. וכמובן שיש רשתות בין-אזוריות המקשרות בין מחשבים הנמצאים במרחקים גדולים זה מזה.

גם מבחינת אפיון הרשת ניתן להבחין בין סוגים שונים של תקשורת בין מחשבים. החלוקה הבסיסית היא בין רשתות בהם קיים שרת מרכזי שתפקידו לספק שירותים לשאר המחשבים או רשת  המוגדרת כ"קצה אל קצה" בה כל המקושרים יכולים לתפקד כמשתמש וכספק גם יחד.

יסודות הרשת

רשתות מחשבים מהוות את עמוד השדרה של מערכות התקשורת. הן מאפשרות למחשבים לשתף מידע ולעשות שיתופי פעולה ותיאום יעילים. ניתן לסווג אותן לרשתות תקשורת מקומיות, LAN, רשתות תקשורת מרחביות WAN ואינטרנט. כל אחת עם אפיונים ייחודיים משלה.

פרוטוקולים ותקנים

פרוטוקולים מגדירים את הכללים ואת המוסכמות לגבי חילופי נתונים בין מחשבים. חבילת הפרוטוקולים הבסיסית ביותר היא חבילת פרוטוקולי האינטרנט הידועה בכינויה TCP/IP שמשמעותה היא פרוטוקולים של בקרת שידור ופרוטוקולים של אינטרנט.

תקנות TCP/IP מבטיחות העברת נתונים בצורה אמינה וללא שגיאות ברשתות. פרוטוקולים אחרים, כגון SMTP, Simple Mail, HTTP, Hypertext Transfer Protocol  ו-FTP, File Transfer Protocol מאפשרים סוגים ספציפיים של העברת נתונים.

לסיכום, בעולם הטכנולוגי של היום, תקשורת בין מחשבים הפכה לחלק בלתי נפרד מחיי היומיום של רבים מאיתנו. משיתוף מידע ועד להפעלת מערכות מורכבות, היכולת לחבר בין מחשבים ולהחליף נתונים בניהם, חוללה מהפכה בתעשיות שונות.

קרדיט FREEPIK

Related Post

רגעים של מדע בנתניה

Posted by - 28 באוגוסט 2019 0
אלפי ילדים השתתפו השנה בפעילות קייטנות העמותה לחינוך בלתי פורמלי; הצלחה לקייטנות הייחודיות בשיתוף משרד המדע והטכנולוגיה כתב ברק גולן…

שמח עם חב"ד

Posted by - 7 במרץ 2018 0
תחת הכותרת: 'מגילה ללא הפסקה', חגגו 20 בתי חב"ד הפרוסים ברחבי העיר, בעשרים מוקדים שונים, את קריאת המגילה, במגוון שעות…
כלי נגישות