מי רשאי או צריך לערוך צוואה?
כל אדם רשאי לערוך צוואה אשר יש בה כדי להסדיר את חלוקת העיזבון. החלוקה נעשית בדרך-כלל ליורשים לפי כל דין/בהתאם לצוואה.
אופן עריכת הצוואה נעשית עפ"י רוב ע"י עורך דין לצוואות וירושות המאמת את צוואתו של המוריש בתוספת חתימת 2 עדים כאשר בכל זמן עומדת לכם האופציה להפקיד את הצוואה עצמה למשמרת במשרדי הרשם לענייני ירושה וזאת בכדי להגן ולשמור על הצוואה ומצוות המצווה. פעמים רבות נתקלים בסיפור על שכנים/חברים ואף במשפחה עצמה כי קיים סכסוך ו/או מחלוקת בין היורשים בקשר לצורת חלוקת העיזבון.
באיזה שלב מומלץ לערוך צוואה?
על דרך הכלל, מרבית עורכי הצוואות הינם אזרחים אשר הגיעו לגיל מופלג ועתה חוששים להותיר את נושא חלוקת העיזבון בידי היורשים. אחרים אשר נישאו בשנית במרבית המקרים יבקשו לערוך צוואה כבר בשלבים הראשונים לנישואין.
מעבר לכך, כל אזרח אשר ברשותו נכסים ויורשים [קל וחומר ככול וקיים סכסוך אחים כשההורים עוד בחיים] רשאי לערוך צוואה אשר תסדיר את אופן חלוקת רכושו לאחר פטירתו,
דרך המלך כאמור היא לערוך את הצוואה אצל איש מקצוע- עורך דין צוואות וירושות. בכל מקרה אנו לא ממליצים להגיע בדקה ה-90 לטובת עריכת צוואה אלא דווקא כשאתם בריאים ומיושבים בדעתכם, ככה תוכלו להבטיח את קיום הצוואה הלכה למעשה כפי שחפץ ליבכם ובהתאם לרשום בה.
מדוע כדאי לערוך צוואה באמצעות עורך דין ?
כל צוואה המוגשת לרשם הירושות לצורך קבלת צו קיום צוואה ניתן להתנגד לה באמצעות הגשת התנגדות לרשם הירושות. כל אדם אשר חש כי נפגע על ידי צוואה לרבות מי שאינו בן משפחה ואינו יורש טבעי, רשאים להגיש התנגדותם לרשם לענייני ירושה. צוואה אשר ערוכה כדבעי יהיה קשה לפתוח ולהביא לביטולה מה שלא כך במקרים והצוואה אינה מובנת וניתנת לפרשנות.
נשוי פעם 2 ויש לי ילדים גם מהגרושה וגם מאשתי הנוכחית?
מומלץ במצב דברים זה לערוך צוואה אף אם אתם אנשים צעירים ובריאים, קל וחומר כאשר ל-2 הצדדים ילדים מנישואים קודמים.
כיצד ניתן למנוע מחלוקות ו/או לגשר במחלוקת ירושות?
לאור ניסיון רב השנים של משרדנו עולה כי במרבית המקרים, ברגע שהצלחתם לשבת כלל היורשים סביב שולחן אחד סביר יהיה להניח כי ניתן יהיה באמצעות עורך דין אחד לכולם לחסוך עלויות עצומות ולהביא לגישור אף מבלי להידרש לתוכן הדברים אשר יצופו בשיחה/במפגש, עצם הפעולה שלכם בה אתם יושבים יחד כולם כדי לשמוע כל אחד את משנהו יש באקט זה בלבד כדי להביא לסיום הסכסוך. מעבר לאמור, שיקוף התמונה הכלכלית עפ"י רוב, מסייעת לסיים את הסכסוך, כך לצורך העניין אם מדובר בחמישה אחים וכל אח מעוניין לקחת עו"ד משלו ולהילחם בבתי המשפט הרי שכל אחד מהאחים יוציא הון עתק על ניהול הליכים בסופם הירושה הולכת ומתחסלת בשל תשלום לעורכי דין, לעיתים שיקוף המצב הכלכלי מביא אף הוא לקיצור המחלוקת ולפשרות ובראש ובראשונה לאחדות בין האחים כפי שהיה המוריש רוצה אילו היה בחיים.
האמור במאמר זה אינו בא להחליף יעוץ משפטי .
אייל קורסיה עורכי דין
טלפון: 050-6351208