מה אומר לכם המושג " חדלות פירעון" או " מחיקת חובות"

14 0

עו"ד חדלות פירעון בנתניה

מי מכם לא מכיר את המושג "הפטר" או פשיטת רגל, חלק מכם ודאי הבינו מיד במה מדובר אך לא כך אצל כולם וישנם אזרחים רבים אשר אינם מודעים לחלופות העומדות בפניהם למסלול מהיר ליציאה ממעגל החובות העיקולים וההגבלות. בשנת 2018 הגיעה בשורה חדשה בשם " חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תשע"ח -2018 אשר בא להחליף את הפקודה הישנה אשר מתאימה יותר לתקופת המנדט.

הכוונה היא כי אין עוד שימוש בפקודת פשיטת הרגל הישנה שם חייבים מצאו את עצמם תחת מגבלות ההליך במשך שנים ארוכות ללא כל צפי לסיום ההליך. בחוק חדלות פירעון החדש, תוקנו מספר סעיפים ונוספו מספר כללים אשר יש בהם כדי מעט לשפר את אופן ניהול ההליך כמו גם שמו דגש על מתן זמנים מסודרים בהליך כך שכל חייב יוכל לדעת מתי הוא מתחיל ומתי הוא מסיים עם הפטר ביד ומחיקת כלל החובות.

אם בעבר יכולים היו יכולים חייבים אשר מצאו עצמם בפשיטת רגל, להישאר תחת ההליך למשך עשרות שנים הרי שכיום לפי החוק החדש אין מציאות כי מצב כזה יחזור על עצמו וכי בפועל ההליך היום נתחם בזמן מוגדר לפיו החייב יודע היכן ההתחלה והיכן סופו של ההליך עם אופק בהיר יותר. אחת הדרכים המרכזיות כיום בישראל ליציאה מהחובות היא פניה להליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי, במסגרת הליך זה תוכלו לנסות ולהגיע להבנות עם כלל הנושים שלכם ולקבל תספורת ראויה לחובכם.

ההפטר

פוטרים אתכם מתשלום יתרת החוב המחוקה, כאשר מנגד אתם תידרשו להעביר תשלום מסוים לנושים ולאחריו תוכלו לקבל פטור [תספורת]  על היתרה. ז"א, הפטר הוא בעצם תספורת לחוב שלכם.

כך מוצאים עצמם חייבים רבים בהוצאה לפועל, יוצאים מידי יום לחיים חדשים נקיים מחובות עיקולים והגבלות והכל תחת קבלת הפטר בהליך חדלות פירעון.

האם בכל מקרה מקבלים הפטר בהליך חדלות פירעון?

חשוב להבהיר כי לא בכל מקרה ו/או בכל מצב, יקבל החייב הפטר מאת בית המשפט וכי על החייבים השונים לעמוד בתנאי ההליך שאחרת לא יוכלו ליהנות מהגנות ההליך ומההנחות הגדולות שמעניק המחוקק הישראלי.

אייל קורסיה ושות'- עורכי דין

טלפון: 050-6351208

Related Post

מהפכת אנרגיה

Posted by - 2 בינואר 2023 0
נתניה עיר ירוקה, כחלק מהתוכנית להתמודדות עם משבר האקלים החלה בפרויקט הגדול בארץ ליצור אנרגיה מתחדשת על ידי התקנת מערכות…

כל אחד והנושה שלו…

Posted by - 31 באוקטובר 2019 0
כיצד מתמודדים עם נושה המאיים ומטריד וכיצד ניתן להימנע מנושה כזה. עו"ד אייל קורסיה, מומחה להוצל"פ וייצוג חייבים ונושים, בטור…
כלי נגישות