מהו ביטוח סייבר?

22 0

ביטוח סייבר מבטיח פיצוי בעקבות אירועי אבטחת מידע, נזק למבוטח ונזק לצד ג'. חשיבות הביטוח נובעת מהאיומים החלים על עסקים בארץ ובעולם, אך חשוב לבחור את הפוליסה בצורה נכונה. הנה כל הפרטים

המרחב המקוון שבו פועלים עסקים קטנים, בינוניים וגדולים רצוף סיכונים. לפי מחקר שפורסם בארצות הברית במרץ 2016, הסיבות העיקריות לפריצה או פגיעה במאגרי מידע של ארגונים פרטיים וציבוריים הן פעולות של האקרים, תוכנות מזיקות וטעויות עובדים. בתוך כך, בראש רשימת המגזרים הנפרצים נמצא הסקטור הרפואי עם 21% מהפריצות, בעוד אחריו נמצא המגזר הכלכלי עם 17% מהפריצות והמגזר הקמעונאי עם 13% מהפריצות.

המשמעות מהנתונים היא שכל עסק חשוף לפגיעות סייבר – בין אם בגלל פעולה חיצונית, שימוש לא נכון בתקשורת מחשבים או שגיאות של העובדים. מתקפת סייבר מהווה סיכון ממשי ומעלה את הצורך במענה ביטוחי. את המענה הזה ניתן לקבל בפוליסת ביטוח סייבר ייעודית ושווה להכיר אותה.

מה כולל הביטוח?

ביטוח סייבר מעניק כיסוי לנזק שנגרם לעסק ולצד ג', מה גם שברוב הפוליסות כלולים שירותי ניהול, שחזור ואחזור מידע. במילים אחרות, פוליסת ביטוח הסייבר נחלקת לכיסוי נזקי העסק עצמו, לכיסוי נזקי צד ג' ולשירות ניהול האירוע.

תחת כיסוי נזקי העסק ניתן פיצוי בגין אובדן הכנסות כתוצאה ממניעת גלישה למערכות המחשב, פגיעה במוניטין ותשלום כופר במקרי סחיטה. תחת כיסוי נזקי צד ג' משולם פיצוי בגין נזק פיננסי בעקבות אירועי אבטחה שגרמו לדליפת מידע של צד שלישי, ותחת שירותי ניהול אירוע נכללת הקצאת אנשי מקצוע לביצוע שמאות טכנולוגית ותיקון פריצות.

חברת הביטוח יכולה לבחור האם להעביר חלק מהעובדים קורס סייבר על מנת לאפשר להם להציע את הפוליסה לציבור המבוטחים, או שמא לגייס מלכתחילה מומחי אבטחת מידע עם ניסיון, רקע וכלים מתאימים. עם זאת, חשוב לציין שהמגזר הספציפי של ביטוחי סייבר עוד בחיתוליו ולכן לא כל חברות הביטוח מציעות אותו.

כך תגן על העסק: טיפים לבחירת ביטוח סייבר

כמו בכל פוליסה אחרת, גם בביטוח סייבר הדבר החשוב ביותר הוא להתאים את אופי ותנאי הכיסוי לצרכים הקיימים. מומלץ לברר על כיסוי מודולארי שבו ביטוח הסייבר הוא חלק מפרק צד ג' בפוליסה הרגילה של בית העסק, או לכלול אותו בביטוח אחריות מקצועית. אפשרות נוספת היא לרכוש ביטוח סייבר ייעודי בהתאם למידת החשיפה בתחום הפעילות ולגורמי הסיכון שעל הפרק.

ניתן להתייעץ עם נציגי חברות הביטוח ולערב מומחי אבטחת מידע טרם בחירת פוליסה. רצוי להביא בחשבון את ההוצאות החודשיות על ביטוח סייבר בדמות הפרמיה, את ההשתתפות העצמית בגין תיקוני תוכנה וחומרה ואת המענה מבחינת שירות וזמינות. התייחסות לפרמטרים האלה תהפוך את סוגיית הבחירה בביטוח סייבר לפשוטה יותר ותעניק כיסוי מלא ומשתלם עבור הארגון והעסק.

Related Post

כלי נגישות