עולם האירועים מציע כיום מגוון עצום של פתרונות לחוגגים. הדבר יכול לבוא לידי ביטוי בתחומים שונים, לרבות בתחום האוכל ובעיקר – הקינוחים. כאשר מדובר באותו קינוח ייחודי, שמוגש לרוב בסוף האירוע, אין כמו פירות טריים וטעימים, לסיום הארוחה. מגשי הפירות הפכו בשנה האחרונה לטרנד של ממש וכמעט כל אירוע שמכבד את עצמו דואג לשלב אותם על שולחן הקינוחים. האם זה אכן צפוי להישאר אתנו עוד שנים רבות או שמא מדובר באטרקציה זמנית, שתחלוף באותה המהירות כפי שהגיעה אלינו?
להקפיץ את האירוע
אין ספק שאפשרות של מגשי פירות באירוע מקפיצה כל מסיבה. מגשי הפירות, העמוסים בכל טוב, מציעים הרבה מאד לבוחרים בהם ואם משווים אותם לקינוחים אחרים, הרי שמדובר בקינוח עם יתרונות רבים. ככל שחולף הזמן, נראה כי מגשי הפירות הם הרבה יותר מטרנד וכי הם יישארו אתנו עוד שנים ארוכות. אנחנו, הישראלים, אוהבים פירות. אבטיח, מלון וגם ענבים צוננים בחודשי הקיץ החמים, פירות הדר בחורף ופירות אקזוטיים מיוחדים, לכל פרי כמעט יש מקום של כבוד במקרר שלנו ואנו דואגים לצרוך אותם בתדירות גבוהה הן בשל הטעמים המצוינים והן בשל סגולות הבריאות הרבות של הפירות, הידועים לנו כבר לא מעט שנים.
הקינוחים באירועים הם מגוונים מאד. כשזה אירוע לשומרי כשרות מוצעים קינוחים פרווה מסוגים שונים ולאירועים אחרים, האפשרויות הן בלתי מוגבלות. היופי במגשי הפירות, ואולי גם אחת הסיבות מדוע הם ללא ספק קונצנזוס, הוא העובדה שהם מתאימים לכל אירוע ולכל הטעמים. הפירות משתלבים באופן מושלם כקינוח הן בתפריט בשרי והן בתפריט חלבי, הם נהדרים לאירועים בהם חלק מהאורחים צמחוניים או טבעוניים ולאלה הזקוקים לתפריט מיוחד, הם פתרון נהדר, טעים וגם משביע.
בכל עונה
מגשי פירות מתאימים לאירועים בחודשי הקיץ החמים וגם לאירועים בימים חורפיים. למעוניינים להגיש גם קינוחים נוספים, הם ללא ספק משתלבים לצדם ומהווים תוספת שמשדרגת משמעותית את השולחן. רבים המתכננים אירועים בוחרים בהם כחלק בלתי נפרד מהקינוחים ואורחים, המגיעים לכל אירוע, זוכים ליהנות מהם הן בשלב קבלת הפנים והן בתום הארוחה. הם צבעוניים, יפים, טריים, חלקם חמוצים, חלקם מתוקים, הם מרעננים מאד וגם טעימים.
היופי בישראל הוא השפע. אפשר למצוא כיום שפע של פירות וירקות מכל הסוגים כמעט וליצור שילובים מעניינים בין כמה אפשרויות. כבר מזמן לא צריך להסתפק בתפוח עץ, תפוז ואולי גם אשכול ענבים מכובד, האפשרויות הן רבות מאד ואיתן יוצרים מגש עמוס בכל טוב, מגש צבעוני ויפה, שבו פירות בשלמותם, פירות פרוסים לפרוסות או פירות חתוכים בכל מיני צורות ועיצובים. לעיתים נדמה שמתבוננים ביצירת אמנות של ממש. הפירות יוצאים כמעט אלמנט עיצובי בפני עצמו, המהווה קישוט אכיל לאירוע.
(קרדיט תמונה: https://pixabay.com/en/fruit-food-tray-restaurant-608897)