חודש אפריל כבר כאן, מזג האוויר משתנה לאביב הנעים וכבר מתחילים להרגיש את חג הפסח מתקרב.
רובנו כבר התחלנו במסורת ניקיון הבית וכדי להימנע מתקלות, אספנו לכם מספר טיפים לניקיון מכשירי החשמל שלא נחים לרגע- המזגן, מכונת הכביסה, התנור והמדיח:
למשב רוח רענן – טיפים לניקיון המזגן:
נתי מקתם, מנהל תחום ההנדסה באלקטרה מיזוג אוויר:
יש לנקות רק את הפילטרים של המזגן ומומלץ לעשות זאת עם זרם של מים בלבד. חומרי ניקוי לא ייעודיים עלולים לפגוע בציפוי ההידרופילי של סוללת המזגן (רדיאטור). במקרה בו מופיעים כתמים שחורים של בקטריה (פטריה) על גבי פתח האספקה, מומלץ להזמין בעל מקצוע שינקה את המזגן בצורה יסודית עם חומרי ניקוי ייעודיים.
אסף מוטלו, מנהל מוצר במותג קונסטרוקטה:
לבגדים נקיים וריחניים- טיפים לניקיון מכונת הכביסה
- נקו את המסנן – ראשית, יש לוודא כי המכונה סיימה את פעולתה ונותקה מהחשמל. בנוסף, יש לסגור את ברז המים כך שלא ייכנסו מים נוספים למכונה. פתחו את מכסה ההברגה והניחו מגבת בכוננות לספיגת המים שעתידים לנזול בעוד רגע. יש לפתוח את מכסה השירות ולתת למים לזרום החוצה, ברגע שזרימת המים נעשית איטית יותר או פוסקת לגמרי, ניתן לפתוח את ההברגה של מסנן המוך, לנקות אותו ולבדוק בזהירות אם ישנם חפצים זרים כלואים במשאבה.
- תא הסבון – שמירה על תא סבון ומרכך כביסה נקי, זה המפתח לכביסה נקייה וריחנית. הצטברות של חומרים שונים בתא הסבון ללא ניקיונו, מביאה איתה ריחות לא נעימים ובקטריות. באמצעות מטלית לחה תוכלו להסיר שאריות חומרי סבון, כתמי עובש ובקטריות. אם מדובר בלכלוך עקשן יותר, תוכלו בקלות לפתוח את מנעול המגירה בחלקה התחתון, ולהשרות אותה במים חמים בכיור. על מנת להסיר את הלכלוך הקשה, ניתן להיעזר במברשת קטנה (כמו מברשת שיניים שאינה בשימוש).
- ניקוי תוף הכביסה: הפעילו את תכנית DrumClean(ניקוי תוף) שעל צג המכשיר או השתמשו בתכנית Cotton 90° ללא כביסה (יש להוסיף אבקת כביסה בתא הסבון).
- לא לשכוח את הגומי – הגומי המקיף את דלת מכונת הכביסה, חייב בתחזוקה אבל אין צורך בחומרי ניקוי ופעולות קרצוף שוחקות: מטלית לחה ותנועת ניגוב קלה יעשו את העבודה.
- חומרים שאסור להכניס למכונת הכביסה – מלח לימון, לימון טרי או חומץ ידועים ביכולת ניקוי האבנית שלהם, אבל לא במקרה של מכונת הכביסה. שימוש במוצרי ניקיון המכילים חומצות שונות, עלולים להזיק לחלקים אחרים ומכאן הדרך לתקלות קצרה ביותר.
לאפייה כמו קונדיטוריה- טיפים לניקיון התנור
- טיפול באדים – הדבר הראשון שמומלץ לעשות זה לנסות להמיס או לרכך את כתמי השומן. לכן, מומלץ לפזר אבקת סודה לשתייה על כל הכתמים, להכניס לתנור קערה (חסינה לחום) מלאה במים ולהפעיל אותו על 100 מעלות, למשך כחצי שעה. כך, האדים שייכלאו בתנור ירככו את הלכלוך ויאפשרו לכם להסיר לפחות חלק מהכתמים, ובקלות יחסית.
- החומרים הנכונים – לאחר שהתנור התקרר, העבירו סמרטוט לח על המקומות בהם פיזרתם סודה לשתייה ונקו את שאריות הלכלוך שהומסו. את הכתמים והלכלוך שלא הצלחתם להסיר תיאלצו לנקות עם טכניקות ניקוי חזקות יותר. אחת השיטות היא להכין תערובת חומץ ביתית (3/4 כוס חומץ ו-1/4 כוס מים חמים), לטבול מטלית בתמהיל ולנגב את הכתמים שנותרו בתנור.
- חומרי ניקוי חזקים – תוכלו להיעזר במסיר שומנים ייעודי (לא לשכוח לשים כפפות לפני). אופציה נוספת היא לקנות מגרד זכוכית (שלרוב משמש לניקוי כיריים), ובעזרת מים חמים לנסות ולגרד את הכתמים העיקשים. רק אל תשכחו שגם המדפים והמגשים זקוקים לניקוי יסודי, ולכן אותם מומלץ להשרות בחומץ כל הלילה ואז לשטוף במים.
- הסרת ריחות– אחת מתופעות הלוואי של תנור שלא נוקה בזמן היא הריחות המתלווים לכך. זה יכול להיות ריח של שרוף או שאריות אוכל ישן, אבל זה לא באמת חשוב: תמיד מומלץ לרענן את פנים התנור ולנטרל את הריח. איך עושים את זה? בדומה לטיפול באדים: הכניסו קערה חסינת חום עם קצת מים והרבה מיץ לימון סחוט, הפעילו את התנור על חום בינוני והמתינו כ-20 דקות. לאחר מכן תוכלו ליהנות מניחוח לימוני והכי חשוב – תנור נקי.
- ניקוי פירוליטי – שיטת ניקוי אקטיבית באמצעות תוכנית במהלכה מופעל התנור בעוצמת חום גבוהה במיוחד, הגורמת לשריפה של כל משקעי הלכלוך והשומן ומשאירה את פנים התנור נקי ומבריק. בכך, ניתן רק לנגב עם מטלית לחה את החלקיקים שנשרפו ונאגרו בתחתית התנור (תכנית הפירוליזציה מגיעה לכ-480 מעלות, מלבנת את התנור בליבון חמור ומאפשרת בישול או אפייה של אוכל בשרי או חלבי בזה אחר זה לאחר הפעלת התוכנית. לכן התוכנית גם מאפשרת הכשרה לפסח).
לכלים מצוחצחים- טיפים לניקיון המדיח
- ניקיון מערכת המסננים- ריח נעים, ניקיון אידאלי וכלים מבריקים מתחילים בשמירה על מסנן נקי. הקפידו לבדוק את המסנן באופן קבוע, ולהסיר ממנו חלקיקי מזון העלולים להצטבר ולגרום להתפתחות בקטריות וריחות לא נעימים. לניקוי אופטימלי של המסנן, פזרו עליו אבקת סודה לשתייה טרם ההפעלה, הוסיפו חצי לימון לסלסלת הסכו"ם והפעילו בטמפרטורה גבוהה.
- ניקיון זרועות ההתזה- שאריות מזון או חומרי ניקוי עלולים לסתום מדי פעם את פתחי ההתזה ולפגוע בפיזור התקין של המים. לכן, מומלץ מעת לעת להקפיד על ניקיון הזרועות באמצעות מים וסבון. הזרועות קלות לשליפה והחזרה, וניתן להיעזר בקיסם שיניים לשליפה של שאריות מזון כלואות בין החריצים.
- ניקיון כולל את פנים המדיח- במדיחים מתקדמים קיים פיצ׳ר במסגרתן המדיח מנקה את עצמו והנורית בלוח הבקרה תזכיר לך מתי צריך להפעילה. את התכנית מפעילים עם חומרי הניקוי הרגילים כאשר המדיח ריק מכלים.
תמונה pixabay