לקראת יום כיפור ארגון בטרם מפרסם נתון מטריד, לפיו בעשור האחרון (2010-2020) נצפתה עלייה של פי 13 יותר פניות למיון בשל תאונות אופניים בילדים ביחס לשאר השנה. מנכ"לית הארגון: "ישנה תחושת בטחון מוטעית בגלל שיש פחות תנועה בכביש, אבל הנתונים מראים שדווקא יותר ילדים נפגעים"
לפי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים, בעשור האחרון במהלך יום כיפור הגיעו לחדרי מיון ילדים ברחבי הארץ פי 13 יותר ילדים כתוצאה מתאונת אופניים ביחס לכל יום אחר בשנה. עוד עולה מהנתונים כי לרוב מדובר בתאונה עצמית. קבוצת הגיל שנמצאת בסיכון הגבוה ביותר הם ילדים בגילאי 5-9 המהווים 42% מהנפגעים.
אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: "יום כיפור מאופיין בתחושה מוטעית של בטחון בשל העובדה שיש פחות תנועה בכביש. בשנים האחרונות לצערנו היו מקרים של ילדים שרכבו בכביש ביום כיפור ונפגעו פגיעה קטלנית מרכב נוסע. בנוסף, חשוב לזכור שתאונות אופניים יכולות להיגרם גם מכביש משובש או מכשולים בדרך. בנוסף, העובדה שהורים רבים עסוקים בתפילה ובצום גורמת להם להיות עייפים יותר ולכן מרוכזים פחות בהשגחה על ילדיהם. אנחנו קוראים להורים, אל תגידו לי זה לא יקרה – שמירה על כללי הבטיחות יכולה למנוע אסון ולסייע לכולנו לעבור את יום כיפור בשלום".
הנחיות הבטיחות של ארגון בטרם:
- למרות הכבישים הריקים, יש להיות ערניים לרכבי חירום ורכבים אחרים הנוסעים בכביש
- ילדים עד גיל 9 רוכבים ומטיילים רק בהשגחת מבוגר אחראי
- לפני שמאפשרים לילדים לרכוב או לטייל לבד מסכמים איתם את המסלול ועוברים על הנחיות הבטיחות
- בכל רכיבה חובשים קסדה, גם ברכיבה על קורקינט, סקייטבורד וכו’.
- מומלץ להשתמש במגני ברכיים ובמחזירי אור בזמן הרכיבה על האופניים
- מוודאים שהאופניים או הקורקינט מותאם לגובה הילד
pixabay באדיבות