בטרם נפתח רשמית, מרכז פ.ל.א- פוגשים, לומדים, אוהבים, הפך למודל לחיקוי | הצוות של המרכז ההוליסטי החדש בחדרה, בניהולה של נועה וייסמן סבג, אירח את אגפי החינוך לגיל הרך של עיריות תל אביב וירושלים בכדי שיוכלו ללמוד מקרוב על המודל הייחודי בו פועל המרכז, תוך תפיסה הוליסטית למתן מענים פדגוגיים וטיפוליים לילדי העיר מגיל לידה ועד גיל 6
המרכז ההוליסטי לגיל הרך, ייפתח ב 18.10.21 בטקס חגיגי במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן, המשמש גם כמחזיק תיק החינוך, ופרופסור עמנואל טרכטנברג. המרכז החדשני והייחודי, שכאמור, מהווה מודל לחיקוי כמרכז הראשון מסוגו בארץ, הוא מבנה המתפרש על גודל של כ 1,600 מ"ר ושלוש קומות, וכולל שלושה גני ילדים, מרכז לגיל הרך עם משחקייה חדישה לילדים, חדר הרצאות רחב ידיים, שיהווה בית לצוותים החינוכיים בעיר, להורים ואפילו לסבים וסבתות ויפעיל לאורך כל היום הרצאות איכותיות עם מיטב המרצים, סדנאות ומפגשי הורים וכן תחנת טיפת חלב מושקעת, שנבנתה ברמה גבוהה ותשמש את תושבי העיר במקומן של תחנות טיפות החלב ברחובות ששת הימים וביאליק.
"הגיל הרך חשוב ביותר לפיתוח יכולות קוגניטיביות, רגשיות וחברתיות, ומחקרים רבים שנערכו בארץ ובעולם בנושא הגיל הרך מלמדים כי איכות חוויותיהם והתנסויותיהם היומיומית של ילדים בטווח הגילים הזה, משפיעה השפעה ניכרת לא רק על התפתחותם של הילדים בתחומים אלה, אלא גם על הישגיהם בבית הספר ובחיים בכלל." אומר ראש העיר צביקה גנדלמן, הרואה חשיבות עליונה בהשקעה בדור העתיד, עם יצירת מגוון רחב של אפשרויות חינוכיות לילדי העיר בכל הגילים והשקעה חסרת תקדים בתקציב החינוך העירוני לשנת 2021, שהוכרזה כשנת החינוך.
המבנה החדיש, הממוקם על גבי שטח עירוני בסמוך למבנה העירייה ויספק שירותים ברמה גבוהה לכל המשפחה, הוא מבנה יפהפה מבחוץ, אך עיצובו הפנימי המיוחד "גונב את ההצגה", עם שפה עיצובית גבוהה, דינאמית ומלאת השראה, שעושה שימוש סמלים חדרתיים מובהקים, כמו הים, הפרדסים ודיונות החול של העיר תוך שימוש באלמנטים עיצוביים בעלי אסתטיקה ייחודית ומקורית כגון ציורי קיר המלווים את באי המקום מהכניסה אליו ועד לקומה האחרונה, גופי תאורה מיוחדים וריהוט משלים בפלטת הצבעים של המקום.
המרכז עצמו שם זרקור על גילאי לידה ועד גיל 6, ותחת המחלקה לחינוך קדם יסודי בניהולה של גילה גואטה, יספק שירותים מקיפים של איתור, מניעה וטיפול על פני רצף הגילים, ובנוסף פעילויות העשרה, סדנאות וחוגים לילדים על פני רצף הגילים ולהוריהם, תוך ראייה הוליסטית של ריכוז כלל הפעילויות במרכז אחד. מדובר בפרויקט מושקע וייחודי, אשר בעיקר מימונו השתתפו עיריית חדרה ומשרדי החינוך והרווחה, עם תרומה מקרן ווינברג דרך הקרן לפיתוח חדרה. משרד של האדריכל אילן צבי תכננו את הפרויקט כאשר הקמתו מנהלת הקרן לפיתוח חדרה אשר בראשה עומדת מנכ"לית הקרן דבי סימונס.