לכבוד חג חנוכה: מתכון סופגניות ברלינר מתוק במיוחד

7 0

חג החנוכה בפתח, ואין חגיגה בלי סופגניות! המתכון לסופגניות ברלינר מבטיח לכם חוויה מתוקה ומפנקת, עם בצק רך ומלא בטעמים. המילוי בריבת תות או פטל מוסיף נגיעה של מתיקות להשלמת רוח החג. הכנת הסופגניות היא הזדמנות נהדרת להתאסף עם המשפחה וליהנות יחד מההכנה ומהטעמים. אז קחו את המיקסר והתחילו, כי החג הזה הולך להיות מתוק במיוחד!

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch

מצרכים:

לבצק:

  • 200 מ"ל חלב
  • 21 גרם שמרים טריים
  • 70 גרם סוכר
  • 500 גרם קמח חיטה
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • גרידת לימון אחת
  • שמן לטיגון

עבור הציפוי והמילוי:

  • סוכר
  • ריבת תות או פטל

אופן ההכנה:

  1. מחממים את החלב עד שהוא פושר ומערבבים עם השמרים הטריים, הסוכר ו-100 גרם קמח. מניחים לתערובת לנוח 15 דקות כדי להתפיח את השמרים.
  2. לאחר מכן, מעבירים את התערובת לקערת המיקסר ומוסיפים את שאר הקמח, החמאה, המלח, תמצית הווניל, הביצה וגרידת הלימון.
  3. לשים עם וו לישה במשך 10 דקות או עד שהבצק חלק.
  4. מניחים לתפיחה במקום חמים, מכוסה, למשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של 1-2 ס"מ. חותכים עיגולים בעזרת תבנית מתכת וחוזרים על התהליך עד שנגמר הבצק. מניחים לעיגולים לנוח, מכוסים, למשך 15 דקות נוספות.
  6. בינתיים, מחממים שמן בסיר עד שהוא מגיע ל-180 מעלות או עד שיוצאות בועות כשמכניסים קיסם עץ.
  7. מטגנים את הסופגניות בשני הצדדים בכמה סבבים, מוודאים שהם לא נוגעים זה בזה. מניחים על מגש עם נייר אפייה או רשת, כדי להסיר עודפי שומן.
  8. לסיום, מצפים את הדונאטס בסוכר וממלאים בריבה בעזרת שקית זילוף עם פייה ארוכה ומגישים.

Related Post

לטגן או לא לטגן – זו השאלה?

Posted by - 4 בדצמבר 2018 0
חנוכה כבר כאן, כשעל הפרק עומדות הלביבות והסופגניות. אז מה עושים עם כמות השמן האדירה? נועה פרומן, מומחית לנטורופתיה ותזונה…

מתכון קציצות עוף וכתומים

Posted by - 30 בספטמבר 2024 0
באדיבות השף גיל אבירם וסולתם מצרכים לקציצות: חצי קילו עוף טחון (חזה או פרגית) 2 בצלים מגורדים דק וסחוטים כף מלח…

ארוחה חגיגית!

Posted by - 17 בספטמבר 2024 0
הספירה לאחור לחגים החלה, אבל רגע לפני שהבשר משתלט על המטבח – זה הזמן לחקור מנות חלביות חדשות ומפתיעות! החגים…
כלי נגישות