לט"ו בשבט: עופיונים צלויים עם עשבים ותאנים

7 0

באדיבות: סולתם. צילום גל בן זאב. הכנה: רינת צדוק

ט"ו בשבט, חג הטבע והתחדשות האדמה, הוא ההזדמנות המושלמת לחגוג עם מטעמים שמכבדים את השפע שמעניקה לנו הארץ. השפית רינת צדוק, מגישה מתכון מיוחד וחגיגי של עופיונים צלויים עם עשבים ותאנים, שמביא אל שולחן החג שילוב מנצח של טעמים ארצישראליים – מתיקות התאנים, ניחוחות עשבי התיבול, ועושר הסילאן ושמן הזית. המתכון מציע חוויה קולינרית שמחברת בין מסורת לחידוש, ומתאים בדיוק לאירוח משפחתי חמים ובריא ברוח חג האילנות.

מצרכים:

2 עופיונים אורגניים טריים

כוס מלח גס

½ כפית פלפל שחור גרוס

¼ כוס שמן זית

2 כרישות

ראש שום

¼ צרור מרווה

¼ צרור רוזמרין

¼ צרור טימין

¼ אורגנו

כף סילאן

פלפל צילי טרי

אופן ההכנה:

שוטפים את העופיונים, ומייבשים בנייר סופג. מפזרים על העופיונים את המלח, ומצפים מכל כיוון.

מניחים בצד לחצי שעה (המלח מייבש את העור וגורם לעוף להיצלות היטב ולהיות עסיסי מאוד בפנים).

מניחים בסיר מרופד בנייר אפייה, כרישות חתוכות, שיני שום שלמות, תאנים חתוכות לחצאים עשבי תיבול. מחממים תנור ל 200- מעלות.

בעזרת נייר סופג מסירים היטב את המלח, מושחים את העופיונים בשמן זית, מפזרים פלפל שחור גרוס.

מניחים את העופיונים בסיר על התאנים והכרישות.

מניחים מעל נייר אפייה מכניסים את העופיונים לאפייה כ 20-25- דקות לקבלת גוון שחום.

חג שמח ובתאבון!

Related Post

תבשיל קובה "שוונדר"

Posted by - 16 באוקטובר 2020 0
"שוונדר" בערבית זה סלק אדום ויש הקוראים לתבשיל קובה אדומה. מתכון ל- 10 קובות חומרים לבצק: כוס סולת (כ- 200…

עניין בינלאומי בפסטיבל White

Posted by - 21 במאי 2019 0
יותר מ-100 יינות לבנים, סמוקים ומבעבעים יוצגו בפסטיבל White, שיימשך כיומיים לקראת חג השבועות.  יותר מ- 100 יינות לבנים, סמוקים…

משהו מתוק ליד התה

Posted by - 25 בנובמבר 2020 0
כשגשם בחוץ, ובבית חם אין דבר נעים יותר מאשר לשבת מול החלון עם כוס קפה או תה חם ולהמתיק את…
כלי נגישות