לומדים ונהנים בסביבה הנכונה

9 0

בעוד פחות מחודש יחזרו הילדים אל ספסלי בית הספר. כדאי לתכנן כבר מעכשיו איך נעניק להם את סביבת הלימודים הנכונה בבית. הנה כמה טיפים שיכוונו לעיצוב הנכון.

כשמדובר בפינת למידה לצעירים שבתא המשפחתי ובכלל עיצוב החללים שלהם, אנו עדים בשנים האחרונות למהפכה המתגבשת בגישה. שינוי גישה ותפיסה החלה, ללא ספק, מדרישת הזאטוטים עצמם. הדור הזה הרבה יותר מתוחכם מהזמנים בהם אנחנו היינו ילדים, חשוף ומודע הרבה יותר למה שקורה בעולם. הם זריזי מחשבה ולצערנו, מתבגרים קצת יותר מהר מהדורות שלפניהם.

נדרשת כיום גישה ממוקדת יותר בעיצוב חדרים לילדים. זהו אינו עוד חדר. אנו נותנים יותר את הדעת לצרכי ילדנו, לרצונות שלהם. המגמה היא לגישה עיצובית ובוגרת יותר, מתוך ראיה ארוכת טווח, מתוך הבנה כי החלל הפרטי של ילדנו ילווה אותו מהיותו ילד לגיל ההתבגרות. סקאלת הגוונים והחומרים יכולה כביכול להתאים גם למבוגרים, אבל עדיין, משהו במעטפת העיצובית משדר נועזות ,הומור, תמימות ודמיון.

ברוח העידן הנוכחי, אנו עדים לפינות עבודה משפחתיות המשמשות את כל בני הבית. כאן צריך לעצור לרגע ולחשוב כיצד להעניק להם סביבת מחייה שתענה על הצרכים וכמובן תתאים למשפחה כולה.

החופש הגדול כבר כאן, ואין זמן טוב מזה לארגן מחדש את הבית ובעיקר את סביבת הלמידה והעבודה. כדאי ורצוי לערב בתהליך את כל בני הבית שפינת העבודה היא חלק משגרת היום שלהם.

החשיבות לסביבת למידה איכותית מאורגנת וטובה ידועה וברורה, יש לה משקל מכריע על יכולת הריכוז והיצירה, על הרצון והנכונות לשבת ולעבוד, לכן חשוב לתת דגש וליצור מקום באחד מחללי הבית, בין אם בפינת הסלון, בחדר עבודה מרווח וגדול, או בחלל מבואה. ישנם כמה כללי אצבע שניתן להיצמד אליהם על מנת לייצר תוצאה מושלמת ומתאימה.

נירלט 0769 (Custom)

תכנון וחשיבה מקדימה – רגע לפני בחירות גוון ואולי רכישות ושינויים, יש צורך לתכנן את הצורך של פינת העבודה, למי תשמש? האם בחדר ילד או מתבגר? אם זוהי פינת עבודה במרכז הבית, ותשמש את כל בני הבית? מסך ומחשב? בשלב ראשון יש לאפיין את הצרכים, לאחר מכן לבנות קונספט שיכיל את הסיפור או המעטפת עבור צרכים אלה ולפרוט את הסיפור לתכנים ממשיים שיכללו סקאלת גוונים, חומרים וסטיילינג משלים.

רצוי לתת את הדעת לפרטים הקטנים על מנת למקסם את השטח ולתת ביטוי גם לכולם.

התארגנות וסדר– בהנחה ולכל חפץ יש את המקום שלו והכל מאורגן ומסודר קל הרבה יותר להתרכז, העבודה הרבה יותר פרודוקטיבית. לכן, דאגו למדפים, קופסאות אחסון, מקום מוסדר לכל פריט, בעת הצורך, למחשב, למדפסת, לכלי הכתיבה, לוח שעם לטובת רישום ותזכורות.

הצבע – הוא אחד האלמנטים החשובים ביותר ביצירת האווירה וההרמוניה בסביבת הלמידה והעבודה. באמצעות צבע ניתן לתת אשליה של מרחב לפינות קטנות, לתחום אזורים,  להעניק מראה חדש לרהיטים ישנים, ועוד. צבע הוא הכלי העיצובי בו ניתן לעורר בחלל את השינוי הגדול ביותר, בצורה המהירה, הפשוטה והזולה ביותר. רצוי להגדיר לעצמנו, לפני שאנחנו בוחרים צבעים לחדר, איזו אווירה אנחנו רוצים ליצור. חשוב להחליט מראש, מה רוצים להדגיש ומה רוצים להצניע.

חשוב לזכור כי את הצבע ניתן לשנות בקלות יחסית, ובדרך זו ניתן לרענן את מראה החדר בכל כמה שנים. בחירת גוון נכון תעמיק את היצירתיות ויכולת הריכוז. מחקרים מראים באופן שדי הפתיע גם אותנו כי הגוון הצהוב מעודד יכולות ריכוז ופיקוס ומייצר קרקע מצוינת ללמידה, מציף תחושה של שמחה, לא פחות חשוב בתהליך הלמידה. חלוקה בעזרת צבע תייצר אף היא סדר בחלל ובעיניים ותגרום לרוגע ואווירת שלווה ואין כמו הגוונים הכחולים הירקרקים שבהחלט משרים רוגע וניקיון. על פי מיטב הטרנדולגים בעולם הורוד כאן, היום וחזק IN באופנה והוא כאן להישאר לעוד הרבה מאד זמן. פינות עבודה לילדות יהיו מושלמות בנגיעות ורודות נעימות. לבוגרים יותר, ללכת על בטוח, אין כמו אפורים למינהם שילוו אותם לשנים של מצוינות ובגרות.

תאורה –  הקפידו על תאורה נכונה שתתחלק לתאורת עבודה לבנה שתציף את החלל באור בהיר ונקי ותאורת אוירה שאותה ניתן לספק בעזרת גופים קטנים ויפים לרגעים בהם אין צורך ומיקוד ועבודה. לתאורה נכונה חשיבות מכרעת על תפקוד וריכוז, על הראייה שלנו לטווח הרחוק. לכן תנו את הדעת לתאורה נכונה, בין אם תאורת קיר או תקרה או מנורת שולחן טובה. כל תוספת תהיה מבורכת ליצירת פינת עבודה איכותית.

בטיחות –  חשוב מאוד לוודא שכל הצבעים בהם רוצים להשתמש בחלל בבית, יהיו על בסיס מים, ללא ריחות לוואי, יכילו LOW VOC ויהיו ידידותיים למשתמש ולסביבה.

חשוב לחפש סימונים על גבי המוצר, שיעידו על איכותו ובטיחותו:

 

  • סימון של LOW VOC או VOC FREE – VOC הן תרכובות אורגניות נדיפות, מהוות מרכיב בצבעים וציפויים רבים, גם במוצרים על-בסיס מים. ריכוזים של תרכובות אלו באטמוספרה בשילוב קרינת UV מהשמש תורמים ליצירת ערפיח. התקינה האירופית מגבילה את השימוש בVOC בצבעים ומוצרים דומים לפי קטגוריות. לכן, יש לחפש סימון של ריכוזי VOC נמוכים או אפס VOC בצבע, על מנת להגן על הסביבה ועל המשתמשים.

 

  • תו ירוק של מכון התקנים הישראלי – תווים אלו מעידים כי הצבע בצורתו הסופית וגם בתהליך הייצור שלו לא פגע בסביבה, הינו על בסיס מים ואינו מסכן את המשתמש או סביבתו.

 

 

 

 

 

Related Post

אומרים לא לגזענות

Posted by - 5 בפברואר 2020 0
נתניה נבחרה לשמש כמודל לעיר המובילה בתחום המאבק בגזענות; ההחלטה על-כך נמסרה במהלך טקס חגיגי בבית הנשיא בירושלים – עת…

החשיבות של בדיקה תרמוגרפית

Posted by - 27 בינואר 2021 0
מחקרים רבים מראים ששריפות אשר נגרמות מלוחות חשמל הינן מאוד קטלניות. הן גורמות לנזקים חמורים ביותר והן מהוות לא פחות…

פיזיותרפיה

Posted by - 21 באפריל 2022 0
פיזיותרפיה היא ענף הרפואה העוסק בהיבטים הפיזיים של הבריאות. זהו סוג של פיזיותרפיה ומשמש לטיפול במגוון רחב של מצבים. ניתן…

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות