סיפור השראה, על הזוג שלא נתנו למשבר הכלכלי של הקורונה לשבור אותם .העסק הביתי שהקימו בזמן הקורונה שישבו בחל"ת בבית , עכשיו מגיע לשוק מחנה יהודה המפורסם. כשמאמינים – אין גבול לדמיון.
מאת יאיר ישראל
בעקבות משבר הקורונה, בני הזוג אימרי משה (בן 24) ותאיר גרטי (23) מצאו את עצמם ללא פרנסה. אימרי עבד כמחסנאי של שיווק והפצה לפיצוציות ותאיר עבדה כמדריכה בכפר לנוער בסיכון, עד שהשניים הוצאו לחל"ת.
הם החליטו לנצל את האבטלה שנכפתה עליהם, כדי להקים עסק של אפיית חלות בביתם . לאימרי לא היה כל רקע בבישול ואפייה, אך תאיר תמיד נהנתה לאפות והחליטה להפוך את התחביב למקצוע: "לא רצינו לשבת בבית ללא מעש וחשבנו לעצמנו איך להפיק את המירב מתקופת הקורונה המאתגרת. לאימרי ולי יש אהבה גדולה לאוכל ואנחנו מגיעים מבתים מסורתיים, אז החלטנו לאפות ביחד חלות ולמכור אותן לתושבי הסביבה באמצעות משלוחים עד הבית. לא האמנו שהחלות שלנו יהפכו לכל כך פופולריות ושכל כך הרבה אנשים יאהבו אותן".
החלות של "חלאתי" הפכו במהרה לשם דבר בירושלים וסביבתה, בזכות הייחוד שלהן: מדובר בחלות טריות עשויות בעבודת יד הכוללות שניצל, חציל ומטבוחה העשויה לפי מתכון מסורתי המגיע מבית סבתה של תאיר. בנוסף, גם חלה עם קציצות עיג'ה – קציצות ירק מופלאות מהמטבח העיראקי.
חלאתי היו הראשונים בירושלים שהפכו את החלה החגיגית לארוחת צהריים משביעה וטעימה: "אנשים רגילים לאכול חלות רק בשבתות ואנחנו מוכיחים שאפשר לאכול חלות בכל ימות השבוע. החלה שלנו כוללת מרכיבים טעימים במיוחד – שניצל, חציל מטבוחה וקציצות ירק, ולכן היא זכתה להצלחה כל כך גדולה. בנוסף, אנחנו מעניקים יחס אישי ומבחינתו כל לקוח הוא כמו משפחה".
בקרוב מאוד "חלאתי" ייצא מכותלי ביתם של בני הזוג, ויגיע לשוק מחנה יהודה: "אנחנו מאוד אוהבים את המקום ורוצים שיותר ויותר אנשים ייהנו מהחלות שלנו".
בני הזוג מתכננים להרחיב את התפריט הקיים, ולהציע גם חלות עם בשר אסאדו ומאכלים מטוגנים כמו פסטלים, סיגרים עם בשר וקובה מטוגן.
אנחנו נהנים מאוד מהעסק שלנו", אומרים אימרי ותאיר. "אפשר לומר שהקורונה עשתה לנו טוב משום שהיא אפשרה לנו לעבוד במה שאנחנו באמת אוהבים ועם מי שאנחנו אוהבים. ולכל מי ששואל מה משמעות השם חלאתי, אז התשובה מחולקת לשתיים: הראשונה היא הסיבה שהעסק נפתח-הוצאנו לחל"ת והשנייה היא הכינוי שאנו קוראים האחד לשניה-חייאתי (חיים שלי).
צילום: עדן מור-יוסף