כולנו מכירים את התוספות שנלוות לבשרים ב'על האש'. תמיד נמצא על השולחן פיתות, חומוס, טחינה, חמוצים, תוספות כיפיות כמו צ'יפס וירקות קלויים וכמובן סלט ירקות קצוץ דק-דק. אבל אם מאסתם כבר בסלטים הרגילים, סלט צבעוני עם רוטב בוטנים, סלט פסטה קייצי וסלט קינואה הם אופציה טובה היא לסלטים מושקעים, שיהווה אפשרות משביעה גם לצמחוניים ולטבעוניים בשולחן
בשיתוף מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
סלט צבעוני עם רוטב בוטנים
רכיבים:
1 ברוקולי מאודה חתוך לקוביות
1 פרוסת כרוב אדום, קצוצה דק
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
3 כפות תירס מקופסת שימורים
1 גזר פרוס
1 כוס אורז חום מבושל
3 כפות שמן זית
1 קורט מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
פטרוזיליה
שומשום
חמוצים קצוצים
אגוזי קשיו
לרוטב הבוטנים:
2 כפות חמאת בוטנים
2 כפות רוטב סויה
1 כף סירופ סילאן או אגבה
הוראות הכנה:
מאדים ברוקולי וחותכים לקוביות. לאחר מכן, להניח בצד לקירור.
קוצצים דק כרוב אדום וחותכים את העגבנייה לקוביות. פורסים את הגזר כדי להוסיף מרקמים שונים לסלט. קוצצים את החמוצים ומניחים בצד.
שמים את כל המרכיבים הקצוצים ואת שאר המרכיבים בקערה גדולה, מוסיפים קורט שמן, מיץ לימון, מלח ופלפל. על מנת להכין את הרוטב, יש לערבב את כל מרכיביו. לזגג אותו לפני ההגשה.
סלט פסטה קיצי נטול גלוטן
רכיבים:
80 גרם מקרוני כוסמת
2 מלפפונים
2 גזרים
2 עגבניות
3 צנונים
½ זוקיני
½ פלפל אדום וצהוב
בצל ירוק
גרגיר הנחלים או נבטים אחרים
20 מ"ל שמן
½ לימון
הוראות הכנה:
מביאים לרתיחה מים עם מלח ומבשלים פסטה. מסננים ומצננים במים קרים. שוטפים וחותכים את כל הירקות, מסירים את זרעי העגבניות ושומרים אותם בצד. מוסיפים ירקות לפסטה. על מנת להכין את הרוטב, מרסקים את זרעי העגבניות במסננת לקבלת המיץ. מערבבים את מיץ עגבניות עם השמן, פלפל ומיץ מחצי לימון, מקציפים ויוצקים על סלט הפסטה.
ניתן לפזר מלמעלה מעט עירית קצוצה.
סלט קינואה רענן
רכיבים:
4 כוסות קינואה
1 כוס חומוס מבושל/ מקופסת שימורים
½ כוס בצל קצוץ
½ כוס פלפל אדום קצוץ
½ מלפפון קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה
נענע קצוצה
חומץ
מיץ לימון
פלפל חריף קצוץ
שמן זית
מלח
פלפל
הוראות הכנה:
מבשלים את הקינואה ומצננים לחלוטין.
מכינים את הרוטב עם לימון, שמן, מלח, פלפל, פלפל חריף קצוץ, חומץ, ומוסיפים לו פטרוזיליה, כוסברה ונענע שנקצצו מראש. מערבבים את הקינואה עם החומוס, הירקות החתוכים ויוצקים מלמעלה את הרוטב. מערבבים היטב לפני ההגשה.