לא משמינים ביורו הזה

20 0

מתכונים יצירתיים שישברו את שגרת הגרעינים והפיצה

יורו 2021 מחזיר עטרה ליושנה, ואחרי יותר משנה בה לא יכולנו להיפגש ולצפות במשחקים יחד – חוזרים לצפות במשחקים יחד עם החברה' על הספה ולהרעיד את הבית בצעקות עם כל גול. שלושה מתכונים קלילים, דלים קלורית ויצירתיים: כרובית קריספי ברוטב באפלו, טאקוס טופו בקארי ולקינוח בננה אפויה עם יוגורט ופיסטוקים. נשנושים מזינים ומפתיעים יותר מקבוקים וגרעינים שחורים

בשיתוף: מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.

פרחי כרובית קריספי ברוטב באפלו

רכיבים:

600 גרם כרובית

2 כפות קמח שיבולת שועל

2 כפות קמח שקדים

6 כפות ציר ירקות

1⁄2 כפית אבקת בצל

1⁄2 כפית שום כתוש

1⁄2 כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל לפי הטעם

4 כפות רוטב ברביקיו

הכנה

חותכים את הכרובית לפרחים, שוטפים היטב ומניחים בצד. מערבבים את קמח שיבולת השועל, ציר הירק, אבקת בצל, שום כתוש, פפריקה מלח ופלפל יחד  ומשאירים את התערובת לעמוד במקרר למשך 30 דקות לאיחוד הטעמים. לאחר 30 דקות מערבבים את הרוטב עם פרחי הכרובית. מצפים את הכרובית העטופה במרינדה בקמח השקדים, וטובלים טבילה נוספת ברוטב הברביקיו. מכניסים בזהירות לסיר טיגון ללא שמן לאפייה בחום של 180 מעלות למשך 20-30 דקות (תלוי כמה שחומות תרצו את פרחי הכרובית). מגישים לצד רוטב יוגורט, מקלות סלרי, צנון ורוקט.
 

טאקו טופו בקארי

רכיבים:

250 גרם טופו טבעי

2 כפות רוטב סויה

2 כפות חלב סויה

1 כפית שמן זית כתית מעולה

1 כפית שום כתוש

1 כפית אבקת קארי

1/2 כפית אבקת כמון

1/2 כפית פלפל גרוס

1/2 כפית מלח

קמח חומוס

1 כפית אורגנו מיובש

הכנה

מסירים את הנוזלים העודפים מהטופו על ידי עטיפתו בבד נקי למשך מספר דקות, וחותכים לקוביות. למרינדה מערבבים יחד בקערה: רוטב סויה, חלב סויה, שמן, מלח ותבלינים. מערבבים את קוביות הטופו עם הרוטב בקערה ונותנים לקוביות להתרכך מעט ולספוג טעמים למשך 30 דקות. לאחר זמן זה, מצפים כל טאקו בקמח חומוס ומעט אורגנו. מכניסים את קוביות הטופו לסיר טיגון ללא שמן ומטגנים ב- 180 מעלות למשך 15 דקות. מגישים חם לצד יוגורט, חומוס או טחינה.

בננה אפויה עם יוגורט ופיסטוקים

רכיבים:

בננה אחת

חצי ליים

אבקת קינמון

2 כפיות מייפל או סירופ אגבה

יוגורט צמחי

פיסטוקים

הכנה

חותכים את הבננה הלא מקולפת לחצי. מניחים על תבנית עם נייר אפיה כאשר קליפת הבננה פונה מטה ומפזרים מעט ליים וקינמון לפי הטעם. אופים בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 15 דקות או עד שהבננה חומה-זהובה. מגישים על צלחת ומקשטים בסירופ מייפל ויוגורט

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

קרדיט Teka Studio

Related Post

קבב דגי ברמונדי ישראלי על קרם גזר וטחינה

Posted by - 10 באוקטובר 2019 0
מאת: הילה אלפרט אופן הכנה תחילה מכינים את קבב הדגים- קוצצים את הדגים עם סכין חדה. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקבב מלבד שמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה מכסים ומעבירים למקרר ל־ 20 דקות מחממים שמן זית במחבת, צרים מתערובת הקבב קציצות קטנות ומטגנים אותן כ־ 5 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג מערבבים את כל החומרים לקרם הגזר, טועמים ומתקנים תיבול. משטחים את הקרם על הצלחת ומניחים מעל את הקבב, זורים את העלים ומגישים מיד מצרכים לקציצות 400  גרם פילה ברמונדי ישראלי ללא העור 1/4 כפית פלפל שחור גרוס 2.5 כפות לימון כבוש קצוץ…

חורף חם!!

Posted by - 30 באוקטובר 2024 0
אחת ממנות הדגל של החורף היא המרק, המגיע במגוון רחב של טעמים וסוגים. מרקים ידועים בשילוב המושלם בין בריאות לחמימות,…
כלי נגישות