מסתבר שהסטודנטים תמיד מוצאים מבוי סתום בלמצוא את ה"נוסחה" שתבטיח שפרק המבוא ייכתב כראוי, וזאת על אף שהם אינם חייבים במקורות אקדמיים אלא לכתוב אותו במילים שלהם.
כתיבת פרק מבוא הינה חלק פותח וחיוני בכל מה שקשור לתהליך כתיבת עבודות אקדמיות. על אף שפרק המבוא הינו קצר בהשוואה לשאר חלקי כתיבתה של עבודה סמינריונית, סטודנטים תמיד פונים אלינו לסיוע.
אם גם אתם מתקשים עם המבוא, המאמר הזה בדיוק בשבילכם. צוות האתר ייעשה כמיטב יכולתו, על מנת שתצאו מרוצים ותקבלו מענה לכל שאלותיכם. בואו ונתחיל.
ראשית כל, לפני שניגש לנושא, חשוב לחזור על כללי הברזל בכתיבה אקדמית:
- פונט דויד גודל 12
- שורה וחצי רווח
- כתיבה בפסקאות
- כתיבה נקייה ומסודרת, חפה משגיאות כתיב
- כתיבה מדעית וכתיבה אקדמית
לפני כתיבת המבוא, יש ליצור תוכן עניינים ולמקם את המבוא בראש הסדר.
אז מדוע כה חשוב לכתוב מבוא? תארו לכם זאת במושגים של סרט חדש, שזה עתה יצא לאקרנים. על מנת למשוך צופים, יוצרי הסרט מוציאים טריילר, שנותן לצופה אינדיקציות על הסרט.
בכך, הצופה מקבל פרטים ראשוניים אודות הסרט ותכניו, ולבסוף מגבש החלטה סופית על הצפייה בו. אותו העיקרון קורה עם פרק המבוא.
פרק המבוא מקדים את פניו של הקורא, ומציג בפניו באופן גלוי את כל מה שהמחקר הולך להתמקד בו.
המבוא מהווה מעין כרטיס כניסה לנושא העבודה שלכם, המבוא מציג את הנושא ואת כל מרכיביו הכלליים וההיסטוריים. בפרק המבוא, למעשה, יש תיאור ראשוני לנושא הנבחר, ולאחר מכן תיאור היסטורי שלו עם תהליכים שונים שעבר.
דוגמא: אם בחרתם לכתוב מבוא על קפיטליזם, אז אתם תתמקדו בהיסטוריה של הקפיטליזם, משמעות השם, תהליכים שעבר הקפיטליזם, אישיים עיקריים שקשורים לקפיטליזם ואת השפעותיו על החברה.
זכרו! עליכם לכתוב את המבוא במילים שלכם בלבד, אמנם עליכם להקפיד על שפה אקדמית נאותה, אך אחרי הכל אתם המציגים של עבודתכם, ולכן המבוא הינו הראי שלכם למחקר שביצעתם.
מבחינת הסדר, יש לפתוח את פרק המבוא בהצגת סוג העבודה הסמינריונית בהקשר של הנושא, למשל: עבודה סמינריונית איכותנית בנושא הפערים החברתיים בישראל בין חילונים לבין חרדים, או עבודה סמינריונית כמותית בנושא עמדותיהם של תושבי מדינת ישראל אודות מצב מדינתם.
ככל שתרבו בפרטים בכתיבת המבוא, כך הבנת הקורא תהיה ברורה יותר. בסופו של דבר, הקורא של העבודה הסמינריונית שלכם רוצה לדעת במה יעסוק המחקר שלכם.
בפרק המבוא, דרך אגב, גם יוצגו השערות למחקר. אחרי הכל המבוא רוצה לבדוק את התופעה, ורק באמצעות הסיכום, לאחר כתיבת העבודה כולה, ניתן לדעת האם ההשערות אוששו או הופרכו.
זקוקים למידע נוסף? אנו ממליצים לעיין במספר עבודות סמינריון לדוגמא כדי לקבל מושג טוב יותר. אם עדיין נושא זה לא הובן, אתם מוזמנים ליצור קשר, ונסייע לכם בכל עת.
תמונה באדיבות: pexels.com