שכירת שירותיו של עורך דין מלווה בהשקעה כספית לא מעטה, במיוחד כאשר הפרקליט הנבחר הינו בעל ניסיון רב. עו"ד פלילי שצבר מוניטין טוב- ידרוש שכר בהתאם, כאשר באופן טבעי מי שעובד במשרד של מספר עורכי דין, ידרוש פחות כסף לעומת מי שיש לו משרד פרטי משלו. אם אתם מתלבטים באשר לבחירת האדם שילווה אתכם בתיק המשפטי שלכם, ייצג אתכם בבית המשפט ויעניק תמיכה מקצועית ואף אישית בתקופה הלא פשוטה העומדת בפתח, יתכן שלאו דווקא הכסף יהיה השיקול העיקרי בבחירת הפרקליט.
האם כדאי לבחור משרד עורכי דין או עו"ד פרטי, ומהיכן?
חשוב להבין כי עורך דין פלילי כמו כל בעל מקצוע חופשי בישראל, רשאי לגבות מחיר על שירותיו לפי ראות עיניו, כיוון שמדובר בשירות שאין לו טווח מחירים לצרכן. שכר הטרחה של עורך דין מושפע מכמה וכמה עניינים. עליכם כלקוחות מוטלת החובה לברר באשר לחסרונות והיתרונות של הפרקליטים השונים שאתם שוקלים לשכור את שירותיהם.
יש יתרונות הן לשכירת פרקליט צעיר יחסית, העובד במשרד של עורך דין בכיר ממנו והן לסיוע מעו"ד פלילי וותיק שיש לו משרד פרטי. חשוב שתהיו ערים לצדדים החיוביים והשליליים של שתי האפשרויות, בין היתר:
- משרד עורכי דין וותיק ובעל מוניטין יעסיק גם פרקליטים זוטרים. אם אתם פונים למשרד כזה בגלל השם שלו, שימו לב מיהו האדם הספציפי המטפל בתיק שלכם ועד כמה יש לו ניסיון אמיתי בתחום הזה, שאיננו מגיע מהשכלה משפטית גרידא. מצד שני, פרקליט צעיר יהיה לפעמים "רעב" הרבה יותר להצלחה ויקדיש את כל כולו לתיק שלכם.
- עו"ד בעל ניסיון רב שיש לו משרד פרטי, אמנם לא יבטיח לכם מאה אחוז הצלחה, אבל יוכל להציג "קבלות" ולדווח על ניסיון של ממש בתיקים דומים לזה שלכם. על הבקיאות הזו, בדרך כלל, תאלצו לשלם הרבה יותר כסף אבל ייתכן ותרגישו יותר ביטחון בתהליך.
שימת כל היתרונות והחסרונות על המאזניים, תוך התחשבות בתקציב שאתם מסוגלים להקדיש לנושא, יעזרו לכם להחליט על היעזרות במשרד של כמה פרקליטים או במשרד פרטי. חשוב לזכור כי משרד של עורך דין שנמצא קרוב למקום מגוריכם, המאפשר לכם קביעת פגישות עם הפרקליט שלכם ביתר קלות, מהווה יתרון עצום עבורכם וגם זהו שיקול משמעותי שיש לקחת בחשבון.
לשכור עורך דין פלילי – כמה זה עולה בפועל
כאמור כל עורך דין רשאי לתמחר את שירותיו כפי שהוא רואה לנכון, מכאן שלא ניתן לנקוב ממש במחיר מסוים שהסיוע המשפטי יעלה לכם. שכר טרחה סופי נובע הן מסיכויים לנצח בתיק והן ממידת המורכבות של המקרה שלכם. חשוב שתסכמו לפני תחילת הדרך המשותפת עם הפרקליט, באשר לאופן קביעת שכר הטרחה – האם לתמחר לפי שעות, האם גלובלית או בכל צורה אחרת. סיכום מראש על ההתנהלות הפיננסית של הסיוע המשפטי עשוי למנוע הרבה עוגמת נפש בהמשך הדרך.
תמונה: באדיבות Pixabay