כמה עולה לשבור קיר בטון?

29 0

לפעמים נדמה שכדי לשנות את נראות ופני הקיר בפנים הבית חייבים לשבור אותו ולבנות לגמרי מחדש, שדרוג לא בהכרח מצריך הריסה ולצעד שכזה יש השלכות כלכליות וגם מנהלתיות דיי רחבות.

ישנם קירות בתוך הבית שעשויים מגבס, אותם יחסית קל לשבור וגם לפנות, משקלם לא רב ותהליך ההריסה שלהם לא דורש המון כוח אדם. כשמדובר בקיר בטון (נקרא גם קיר בלוקים) הסיפור הוא אחר לחלוטין, זו עבודה מורכבת, קשה ויקרה בהרבה.

קיר בטון הוא בפועל קיר שעשוי ברובו מבלוקים, המחוברים זה לזה באמצעות טיט או סמנט ובמיקום מסויים בקיר (לאורכו או לרוחבו, תלוי במבנה ובמיקום הקיר) ישנה חגורה עבה העשויה מבטון יצוק התפוס על ברזל. קירות מסוג זה לרוב מהוים חלק מעמודי התווך של הבית, כלומר מכילים בתוכם את ה'עמודים' עליו נשען המבנה.
הם חלק ממסגרת התכנון ההנדסי שמאפשר לבניין או לבית להמשיך לעמוד ולא לקרוס ממשקל הגג והקומות האחרות. בקיצור, מדובר בחתיכת קיר גדול, עבה, רציני וגם חשוב מאוד ליציבות המבנה.

מה דורשת עבודה הריסה של קיר בטון?

בראש ובראשונה עוד הרבה לפני שמתחילים בשבירת הקירות, אם אכן מדובר בקיר בלוקים עם עמוד או רצועת בטון, על מנת לשבור אותו צריך לקבל אישור ממהנדס בניין.
מהנדס הבניין לא מאשר מן הסתם כל קיר, אלא לוקח בחשבון את המשקלים המחולקים על הקירות השונים ובנוסף בהתחשב בעבודת הבנייה הרצויה, מתכנן פתרון אחר לתמיכה הנדרשת במבנה.

ברוב המוחלט של המקרים, עובי קיר מסוג זה לא יורד מ20 ס"מ (נדיר מאוד לראות קיר בלוקים מחוזק בבטון בעובי של 10 ס"מ, נדיר גם לראות טיגריסים לבנים, אבל היי, הם קיימים).
הריסה של קיר בטון כוללת בתוכה עבודה מסיבית עם מיכון כבד (כלי עבודה כמו קונגו), ציוד כגון פטישים במשקל 5 ק"ג וגם שבירה של הריצוף סביבו עומד הקיר. מלבד ההריסה, הבלוקים עצמם, שלא נדבר על חתיכות הבטון התפוסות על הברזל, כבדים מאוד וכתלות בגודל הקיר בדרך כלל יש צורך בכוח אדם של למעלה משלושה עובדים לצורך ההריסה ועבודת הפינוי. כמובן שאת הפסולת שתסולק בעקבות הריסה הקיר יש להעביר לאתר פינוי פסולת בניין מאושר וגם עניין זה כרוך בהוצאה כלכלית. שימו לב, באתר של המשרד להגנת הסביבה מפורסמת רשימת האתרים שאליהם ניתן לפנות את פסולות הבניין – אל תקלו ראש בכך.

דברו אליי במספרים!

בשיחה עם קבלן מורשה ובעל ניסיון של מעל 30 שנה בתחום הבניין בישראל, קיבלנו הערכה לתמחור שבירה וסילוק פסולת של קיר מסוג זה, בעובי של 20 ס"מ (יש גם עבים יותר), קחו נשימה עמוקה – מדובר בלא פחות מ1,500 ₪ לכל מטר רבוע!
כתלות בגובה ואורך הקיר, מדובר על הוצאה כבדה מאוד, שכוללת בתוכה אך ורק את ההריסה והפינוי (ללא שכרו של המהנדס). המחיר לבנייה מחדש תלוי מאוד בדרישות ובהנחיות המהנדס בעניין ולא ניתן להערכה גסה שכזו.

אי אפשר לשכוח גם את הסרבול וההוצאה שיש במציאת הדגם הספציפי של הריצוף סביב הקיר, כי כמו שציינו בהתחלה, לא ניתן יהיה לשמור על כל האריחים שלמים במהלך עבודות ההריסה.
אם לסכם בקצרה מדובר בהוצאה לא מבוטלת שכרוכה במספר ימי עבודה לפחות, לפעמים אפילו שבוע או יותר וזה כבר מאוד תלוי בגודל הקיר והשינויים הרצויים.

לסיכום, בהחלט ניתן לומר שבמקרים רבים אפשר לוותר על ההוצאות הכבדות, הסרבול וזמן העבודה הממושך ובכל זאת לשדרג משמעותית קירות ודרך כך חללים שלמים בבית. אחד הפתרונות האפשריים וכנראה היעילים ביותר, הוא חיפויי קיר באמצעות בטון אדריכלי.
חיפוי זה יחסוך לכם הרבה כאבי ראש, זמן והוצאות ואת התוצאה הסופית תוכלו לראות בהדמייה ממוחשבת עוד לפני שתתחיל העבודה (הקצרה) בפועל. את התכנון האישי, בחירת החומרים והביצוע תוכלו למצוא תחת קורת גג אחת בליווי של אנשי מקצוע שיעזרו לכם להוציא מהכוח אל הפועל. אז למה לשבור כשאפשר לחפות?

קרדיט: Creative Walls

Related Post

כלי נגישות