כמה טיפים איך להפוך את העבודה במטבח לנעימה יותר

14 0

אוכל תמיד היה חלק משמעותי בחיים שלנו אך נראה שלאחרונה יותר ויותר אנשים מגלים את המטבח שלהם מחדש ומנסים להרחיב את יריעת המתכונים שלהם, בין אם באמצעות המתכון שרץ בטיקטוק, או שחזור מאכל שטעמו אצל חברים. בכל מקרה, בין אם המטבח משך אתכם תמיד ובין אם אתם מבשלים מתוך ברירת מחדל (יש גבול כמה טייק אוויי כבר אפשר להזמין…), כדאי ליצור סביבת עבודה נוחה ככל האפשר. כמה טיפים איך להפוך את העבודה במטבח לנוחה ואפילו כיפית.

מלח, פלפל, שמן – השלישיה המנצחת והנצחית

אין כמעט תבשיל, במיוחד בסגנון הים תיכוני, בו לא יהיה שימוש באחד מהם לפחות. פעמים רבות אפילו בשלושתם. לכן, את שלושת החברים האלה מקמו קרוב אליכם. אמנם ישנה במטבחים רבים עגלת תבלינים ובקבוקים, אך עם הזמן תראו שהכנסת השמן (גם קנולה או סויה וגם זית), המלח והפלפל למגירה מיותרת. אפשר להניח אותם על השיש קרוב לאזור העבודה כך שהשליפה וההחזרה שלהם תהיה מהירה ונוחה..

קרב סכינים- לא אצלנו במטבח

אם עד עכשיו המונח קרב סכינים תיאר היטב את עבודת החיתוך החורקת עם הסכין שעברו כמה שנים טובות מאז שהגיע אליכם, זה הזמן לוותר על הקרב ולהישאר רק עם סכינים… היום ישנם סכינים איכותיים מאוד כאשר ישנו יעוד לכל סוג של סכין. סכין ללחם יהיה בעל מבנה שונה מסכין לחיתוך בשר או סכין לחיתוך ירקות. אל תתפשרו. סכין איכותי לא צריך לקנות יותר מפעמים בודדות לכל החיים. לכן, זוהי קניה שכדאי לראות בה השקעה ולא לוותר על איכות מעולה. סכינים איכותיים לחיתוך הנמצאים בשימוש אפשר לתלות עם מגנט על הקיר ולחסוך במקום במגירה (לשים לב שלילדים אין גישה אליהם)

חומרי גלם בכמות גדולה לאחסן בקופסאות אחידות

מרגישים שמגירת או ארון חומרי הגלם היבשים כמו אורז, סוכר, קמח ועוד נמצאים בבלגן תמידי? שמירת כל חומר גלם באריזתו המקורית היא מתכון לבלגן. כדי לחסוך במקום ולעבוד בצורה נוחה קנו קופסאות פלסטיק עם נפח גדול, למשל סביב ה 4 ליטר או 2 ליטר. כתבו על כל קופסה מה יש בתוכה. קופסאות מלבניות בגודל אחיד יחסכו לכם הרבה מקום (קופסאות עגולות למשל מבזבזות מקום) ויעשו לכם סדר ותחושה נוחה בעיניים.

לשמור על ירקות ופירות טריים לאורך זמן

אנו מניחים שקרה לכם לפחות פעם אחת שנתקלתם בתפוח אדמה או מלפפון שהעלה פעם ריחות טובים יותר… אין מה לעשות, ירקות ופירות הם בסופו של דבר יצורים חיים שעוברים תהליך של גדילה, הבשלה ו..כן, גם ריקבון. יש שיטות שונות איך לאחסן פירות וירקות כך שיחזיקו מעמד למשך זמן רב יותר. במקרר החזיקו כל סוג ירק או פרי בשקית נפרדת ועדיף במגירה המיועדת להם. ישנם כאלה שדווקא מעדיפים טמפרטורת חדר כמו בצל, תפוחי אדמה (דאגו למרחק ביניהם כדי שלא יגרמו להבשלה מהירה זה של זה) או בננות. דבר נוסף הוא לא לנסות להתייעל ולשטוף את כולם מיד לאחר הקניה כי רטיבות עלולה לגרום לריקבון או התפתחות עובש.

לסיכום, המטבח יכול לתת לנו הרבה סיפוק וגם אוכל כיפי, בריא וחסכוני יותר מאשר אוכל מוכן. כמה פעולות יהפכו את העבודה במטבח לנוחה ונעימה יותר

תמונה באדיבות: pixabay

Related Post

כלי נגישות