רוצים לפנק את הילדים שלכם עם מתנה שווה במיוחד? כאן נסביר מה הופך את משחקי ההרכבה השונים למפנקים כל כך!
קצת על משחקי הרכבה
משחקי הרכבה אלו הם משחקים מסוגים שונים, שמגיעים בחלקים והמטרה היא להרכיב את החלקים השונים וליצור מהם צעצוע חדש ומושלם. על פי רוב, כשחושבים על משחקים להרכבה, המחשבה הראשונה היא על פאזלים. אבל האמת היא, שיש עוד הרבה מאוד סוגים של משחקים מסוג זה והמוכרים שבהם הם הלגו, הפליימוביל ודומיהם.
עולם שלם של אפשרויות
כאמור, אמנם יש את משחקי ההרכבה המוכרים לכולנו, שגם היו חלק בלתי נפרד מנוף הילדות של כולנו. אבל כיום, בדומה להתפתחות של הטכנולוגיה, גם עולם הצעצועים והמשחקים הולך ומתפתח כל הזמן. כך נוצרות כל הזמן עוד ועוד אפשרויות כדי לפתח ולהתפתח, ביחד או לבד, לפי הוראות או בסגנון חופשי וכך הלאה.
אפשרות לבטא יכולות
אחד היתרונות הבולטים ביותר של משחקי הרכבה הוא האפשרות של כל מי שמשחק בהם להביא את היכולות שלו לידי ביטוי. יש מי שיפתיע ויראה איך הוא מצליח להבין את ההוראות, יש מי יפתיע ברמת היצירתיות שלו, יש מי שיפתיע ביכולת שלו לזהות את החלקים המדויקים הנחוצים להרכבה ועוד. גם אתם כבר סקרנים לדעת איך אתם תפתיעו?
אפשרות לשפר יכולות
אם כבר דיברנו על האפשרות לבטא את היכולות שלכם, הרי שזוהי גם הזדמנות מצוינת לשפר את היכולות שלכם ולעבוד על מה שצריך ועל מה שחסר לכל אחד ממי שעוסק במלאכת ההרכבה. הרי בסופו של דבר, אם אתם רוצים להגיע אל המטרה ולהשלים את ההרכבה, לא תהיה לכם ברירה אלא לעבור את כל השלבים. וככל שתעשו את זה יותר, כך תשפרו את היצירתיות, את היכולת לפרגן, לעבוד בשיתוף פעולה ועוד!
דחיית סיפוקים
לילדים יש תכונות שאפשר להגיד שמאפיינות את כולם כמו הסקרנות שדיברנו עליה, תמימות וגם – חוסר יכולת לדחות סיפוקים. העניין הוא, שבעוד שהתמימות לא תישאר לעולמים, חוסר יכולת לדחות סיפוקים כן עלול להישאר ובכך, עלינו ההורים, לעזור להם לעבוד. משחקי הרכבה מהווים דרך מצוינת לעבוד על דחיית הסיפוקים של הילדים בזכות העובדה, שכדי לראות את התוצאה הסופית, יש להשקיע זמן ומחשבה וכמובן – הרבה סבלנות.
זמן איכות משפחתי
יתרון משמעותי נוסף של משחקי הרכבה הוא האפשרות ליהנות מזמן איכות משפחתי, שבמהלכו כל המשפחה יושבת ביחד להרכיב את המשחק הנבחר. זמן איכות זה יכול בהחלט לייצר קשר טוב יותר מאי פעם בין בני המשפחה בזכות הצורך בשיתוף פעולה כדי להתקדם ולהצליח. חוץ מזה, אסור לשכוח את העובדה, שמדובר על פעילות משותפת, שדורשת שיח בין המשתתפים. בלי מסכים שמפרידים, עם קשר עין ודיבור לאורך כל הדרך.