כיצד מתמודדים עם נושה המאיים ומטריד וכיצד ניתן להימנע מנושה כזה. עו"ד אייל קורסיה, מומחה להוצל"פ וייצוג חייבים ונושים, בטור אישי
מאת עו"ד אייל קורסיה
פעמים רבות פונים אלינו לקוחות בשאלה, מה ניתן לעשות כנגד נושה אשר לא מפסיק להטריד את החייב הן בשיחות הן בהודעות ולעיתים אף במפגשים אשר עשויים להתפתח לכדי אלימות מילולית ואפילו פיזית…
לא כולם יודעים, אבל מרבית תיקי ההוצאה לפועל המנוהלים כיום כנגד חייבים, הינם תולדה של התנהלות לא נכונה מצד החייב ו/ או בשל קריסת עסק – כאשר לא אחת נהפך האזרח לחייב בתום לב מוחלט, כאשר כל רצונו היה לנסות ולבנות עסק שיניב פירות.
מה לעשות והמציאות הישראלית מכה בלא מעט ישראלים אשר מנסים את מזלם בפתיחת עסק כשהם לא יודעים כלל איך לתפעל ולנהל עסק כלכלי (שלא לדבר על ניהול חשבונות הבנק שלהם בעצמם). על כן, נקודת המוצא במרבית המקרים היא, כי אכן איתרע מזלו של החייב ועתה הינו חייב כספים לנושים רבים.
במקרה בו נושה לוקח את החוק לידיו ומנסה להפחיד את החייב באיומים, בשיחות וכיוצא בזה, רשאי החייב לגשת לעו"ד על מנת שזה יגבש בקשה למתן צו מניעה הטרדה מאיימת/ צו הרחקה – בקשה אשר מוגשת בבית משפט השלום. עם מתן הצו הנושה אינו יכול עוד להטריד את החייב וכי היה ויעשה זאת[ הרי שיהיה חשוף לסנקציות כאמור בדין. יש להדגיש כי בהליך זה יש להשתמש במקרים חריגים[ בהם אכן החייב מרגיש מאוים.
עוד דרך לטפל בשיחות ובמכתבים שלא מפסיקים להגיע, היא כמובן לפנות לעו"ד בתחום על מנת לבחון חלופה של טיפול ממוקד בחובות, בין אם ע"י הסדר או ע"י כניסה להליך משפטי כזה או אחר, אשר יאפשר קבלת הפטר לחייב ובכך לייצר לו אופק כלכלי חדש ללא חובות וללא נושים.
כך או כך, ראוי לבחון טיפול בחובות שכן אלו מרגע שנפתחו בהוצאה לפועל אין עליהם התיישנות ולא תתקבל טענה משפטית שכזו – כל זמן שהנושה פעל לגביית החוב.
דרכי הטיפול כיום בחובות מגוונים: הסדרי נושים, חוק חדלות פירעון וקבלת הפטר, חוק השמיטה-שמיטת חובות והפטר ישירות בהוצאה לפועל, צו תשלומים, איחוד תיקים בגובה 3% ועוד מגוון ערוצים נוספים אשר יאפשרו לכם חיי יום יום תקינים ללא עיקולים והגבלות.
הכותב, עו"ד אייל קורסיה, מתמחה בייצוג חייבים ונושים וכן בהוצל"פ. אין במאמר זה לשמש תחליף לייעוץ משפטני פרטני. לפרטים ולשאלות: 050-6351208
לאתר היכנסו כאן https://www.adv-dk.co.il/