מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם
מצרכים לסוטאג׳ 28 ס״מ:
לכדורים:
1 בצל קלוף וקצוץ
3 שיני שום קלופות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה קצוצה
1 כפית כורכום
½ כף מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
¼ קילו בשר בקר טחון
375 גרם אורז בסמטי
לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 כרישה יפה, החלק הלבן בלבד, חתוכה לפרוסות
3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
¼ כרוב לבן קטן קצוץ
1 יח׳ בצל קלוף וחתוך לרצועות
3 שיני שום פרוסות
1 כף כורכום
1 כפית זרעי כוסברה גרוסים
½ לימון סחוט
1 ליטר מים רותחים או ציר עוף/ירקות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- לקיפודים: במעבד מזון טוחנים בצל, שום, עשבים ותבלינים לעיסה.
- מוסיפים את הבשר ומעבדים קצרות יחדיו.
- מוסיפים את האורז ומערבבים בידיים ואז לשים את התערובת במשך כ-3 דקות.
- מניחים בצד.
- לרוטב: מחממים שמן זית בסוטאז׳ ומזהיבים כרישה, סלרי, כרוב ובצל.
- מוסיפים שיני שום, כורכום, זרעי כוסברה, מלח, פלפל ומערבבים יחדיו.
- מוסיפים לימון סחוט ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה.
- מכינים כדורים קטנים מתערובת הקיפודים תוך כדי לישה של העיסה בים כפות הידיים.
- מסדרים את הכדורים בתוך הרוטב. מוודאים שהנוזלים מגיעים עד חצי מגובה הכדורים.
- מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-10 דקות בביעבוע עדין מאוד.
- מכסים במכסה ומבשלים במשך כ-40 דקות- לא פותחים את המכסה במהלך הבישול גם לא כדי חריץ.
- בתום הבישול יתקבל סיר מלא בקציצות קיפודיות.
בתאבון!