חובבי תה, התפקדו! כבר טעמתם הכל וניסיתם הכל, אבל שום דבר לא דומה לתה מאטה משקה שמקורו באמריקה הדרומית, שבשנים האחרונות צבר פופולאריות בכל רחבי העולם. במה מדובר? מהו התה המסתורי ואיך זה שהוא מלווה את האנושות עוד מהתקופה של לפני הספירה?
הכינו לעצמכם את כוס התה האהוב עליכם, שבו בנוחות ובואו ללמוד ביחד איתנו על אחד המשקאות המופלאים ביותר בעולם. אתם עומדים להתמכר!
מאטה משקה עם היסטוריה
מאטה משקה שהקשר שלו לאנושות מתחיל שנים רבות אחורה, עוד לפני הספירה בתקופה הפרה-קולומביאנית. הראשונים לגלות אותו היו הגוראנים, שאחריהם החלו קבוצות נוספות שחיו לצידם, לצרוך את המשקה בצורות שונות. ההפצה של המאטה הואצה בזכות הקולוניאליסטים הספרדיים בכל רחבי דרום אמריקה. מאז ועד היום, המאטה הפך לחלק בלתי נפרד מתרבויות שונות באמריקה הדרומית, כשהתכונות והיתרונות שלו הפכו גם הן לשם ודבר בכל רחבי העולם:
- פעילות חברתית מהנה – נהוג לשתות המאטה כחלק מפעילות ומפגש חברתי. קצת כמו עישון נרגילה או שתייה של אלכוהול. השלמת פערים, צחוקים ושחרור סטרס עם חברים ומשפחה – הם שם המשחק!
- פריט אישי – נהוג שלכל אחד כוס מאטה משלו וכל אחד גם מביא אותה למפגשים החברתיים הנ"ל. ישנן כוסות מיוחדות בעיצובים אין סופיים, כך שכל אחד יכול לבחור את הכוס הייחודית שלו. וכמובן, זה חוסר כבוד משמעותי לשתות מכוס של אדם אחר, בעיקר בלי רשות.
- ואם כבר חוסר נימוס – הידעת? אם הציעו לך לשתות כוס של תה מאטה וסירבת, הדבר נחשב להעלבה מהסוג הבוטה ביותר שקיים. קדימה קדימה, לשתות את התה ולסיים את כל הכוס. זה גם יוצר קשרים וגם בריא.
- במגוון סגנונות – כדאי לדעת שבכל מדינה שותים את המאטה בדרך אחרת. למשל, בברזיל אוהבים אותו חם אך באזורים הקרובים לקו המשווה הלח והחם, דווקא מעדיפים לשתות אותו קר, להוסיף לו חלב ואפילו לערבב אותו עם חלב. מעין גרסה דרום אמריקאית לתה עם חלב האנגלי!
- קש ייחודי – אין דבר נורא יותר מלשתות דרך קש ולקבל בהפתעה חתיכת עלה תועה. אל דאגה, חשבו גם על זה. הקש של כוס המאטה מסננת את העלים שבכוס, כך שלא יפריעו לכם ליהנות מהמשקה הנפלא שהחלטתם להכניס לתפריט שלכם.
- יתרונות בריאותיים – מאטה משקה רווי ביתרונות בריאותיים נפלאים; החל מזריקת אנרגיה לכל היום, ערנות, סיוע למערכת העיכול, איזון לחץ דם, נוגדי חמצון ומגוון רחב של ויטמינים לחיזוק מערכת החיסון בגוף.
היזהרו מתה לא איכותי
למרבה הצער, גם בעולמו של המאטה ישנם מוצרים שנחשבים לפחות איכותיים. כדי לגדל מאטה, לוקח בערך שנתיים החל מרגע הזריעה ועד שמתקבלים עלים המוכנים לחליטה. הביקוש בכל העולם הולך וגודל וכדי לעמוד בקצב, ישנם מגדלים שמקצרים את הדרך בכדי לספק מוצר, גם אם הוא לא איכותי במאת האחוזים. בוודאי כבר הבנתם – מאטה משקה שכדי ליהנות מהיתרונות שלו, מומלץ לצרוך באיכות הגבוהה ביותר. ושיהיה לרוויה!