פעילות חינוכית מיוחדת בעיר השבוע , המטרה – לחזק את הקשר של תלמידי העיר אל המורשת הישראלית.
תלמידי העיר יצאו ללמוד ולחגוג שבוע ישראלי בנתניה, בין חג הסיגד – חג הכמיהה לירושלים שנחגג בקרב יהודי אתיופיה לבין כ"ט בנובמבר – יום הכרזת המדינה באו"ם.
על רקע השסעים בחברה הישראלית, נתבקשו צוותי ההוראה בבתי הספר השונים להכין שבוע של מיקוד למידה על תחומים מרתקים עבור התלמידים, כאשר בפנייה אליהם כתבה ראש המנהל: "בגבול שבין מלחמה לשלום, בין אהבת אחים לניכור, יש בידינו אנשי החינוך את הכוח לשנות ולהשפיע. השנה יותר מבכל שנה אנו מרגישים צורך עמוק לעסוק בנושאים הקשורים במהותה של מדינת ישראל ובדמותה של החברה הישראלית: יהדות, ציונות, קליטת עלייה, חיים משותפים של דתיים וחילוניים, ערביי ישראל בחברה, יהודי התפוצות, נשים בחברה הישראלית הישגי המדינה ועוד ועוד."
והתוצאות לא אחרו להגיע. צוותי הוראה ותלמידים שברכו על ההחלטה הערכית הפיקו תוכנית לימודים רחבה, אירועים, סדנאות וימי לימוד בנושאים שנמצאים על סדר יומה של החברה הישראלית. הם בנו מעגלי שיח בנושאי זהות, יזמו הרצאות באנגלית על אתרי ישראל, עסקו בסיפורי עליה מארצות שונות, קיימו תערוכת של קיבוץ גלויות, הריחו ריחות וטעמו טעמים של עדות ישראל.
עם השיח על מנהיגים בחברה הישראלית העלו גם קווים לדמותו של דוד בן גוריון, ראש הממשלה הראשון של ישראל, למדו דרך משחק את ההמנון הלאומי, קיימו מעגלי שיח מ"חלום למציאות", ערכו שבת ישראלית ואפיית חלות, שחזרו את הכרזת האו"ם על הקמת הבית היהודי בארץ ישראל, צפו בסרטים ישראלים, רקדו במעגלים, שרו בציבור ואף קיימו סדנת אומנות בפסיפס "כולנו ריקמה אנושית אחת".
ראש העירייה, מרים פיירברג-איכר ל"השבוע בנתניה": "חלק מרכזי בחינוך הדור הצעיר הוא חינוך לערכים. חשוב לקדם את התלמידים להישגים אבל חשוב לא פחות להטמיע בהם ערכי שייכות, זהות ותרבות. למערכת החינוך יש ערך מוסף בהקניית הנושא ובקידום תוכניות לימוד ייחודיות וייעודיות מעין אלה. יחד יש לשלב ידיים למען הדור הבא וטיפוח חוסנו."