כבוד הברון

24 0

להצצה נדירה על חייו ופועלו של הברון דוד דה רוטשילד זכו מעל 300 משתתפי פתיחת הוועידה האקדמית – הקמפוס הצרפתי במכללה האקדמית; לברון הוענק תואר ד"ר של כבוד

מאת ברק גולן

יותר מ-300 משתתפים, אשר נטלו חלק בפתיחת מחזור הוועידה האקדמית שאורגנה על ידי הקמפוס הצרפתי של המכללה האקדמית נתניה ביום ראשון האחרון, זכו להכיר באופן ייחודי ומרתק את אורח הכבוד, הברון דוד דה רוטשילד, שאף זכה בתואר ד"ר של כבוד מטעם המכללה האקדמית נתניה. במקביל, זכה שגריר צרפת בישראל לתשואות מצד הקהל במהלך נאום שנשא על מחויבות צרפת לישראל.

במפגש הפתיחה, כאמור, ביקשו המארגנים לכבד את הברון דוד רנה דה רוטשילד בהענקת תואר ד"ר לשם כבוד – זאת בשל תרומתו העצומה שלו ושל משפחתו להקמת מדינת ישראל. הברון עצמו, בדיוק כמו בני משפחתו לאורך הדורות, מפגין עד היום מחויבות מופתית אישית – הן לקרן לזכר השואה, והן באמצעות סיוע ומעורבות במנהיגות המוסדות היהודיים בצרפת – זאת כמובן בהמשך לתרומותיו ולקשריו עם האישיים עם מדינת ישראל ותושביה.

השגריר סחף

לתשואות סוערות, בנאום שהוגדר כמרשים ואמיץ, זכה שגריר צרפת בישראל , אריק דנון, שבשם הרפובליקה הצרפתית, כמי שמייצג את עמדת נשיא צרפת ומדיניות החוץ הצרפתית, הביע את רצונו ואת מחויבותו לחיזוק הקשר בין צרפת לבין ישראל בשורה של היבטים שונים.

השגריר דנון, שהביע את עמדתו ואת המחויבות המוחלטת של הרפובליקה הצרפתית במאבק נגד האנטישמיות והאסלאם הרדיקלי, הדגיש בדבריו את הנכונות – למרות הבדלים בתפישה הגאו-פוליטית, לעבוד יחד, זאת כדי להתמודד עם הסיכונים הפוליטיים.  השגריר דנון אף הביע את מחויבותה של הרפובליקה הצרפתית למטרה זו ולתקוותו להצלחה.

את דבריו ביסס השגריר דנון על היחסים ועל הערכים העמוקים המשותפים לשתי האומות, הצרפתית והישראלית, תוך מתן דגש למאבקים למען הצדק והשלום בעולם. בין השאר הבליט את רצון צרפת לחזק גם את הקשר בין הקהילה הפרנקופונית החיה בישראל. גם התייחסות זו זכתה לתשואות רמות מצד הקהל הרב.

בהמשך אף נמסר כי בין הקהילה הפרנקופונית בישראל, שאחוז גדול ממנה מתגורר בנתניה ומרכזה האקדמי אשר נועד לעודד תרבות, שיח ותכנים בקרב קהילת יוצאי צרפת, הוא במכללה האקדמית נתניה, לבין שגרירות צרפת, התחזק הקשר ובעתיד הקרוב יוצגו תכניות משותפות.

הקהל, כאמור, הריע לנאומו של השגריר ולשינוי החיובי ביחסים בין צרפת לישראל. "זה פשוט היה מרגש לשמוע את שגריר צרפת בישראל, שהתייחס להבדלים הגאו פוליטיים, לרצון לפעול יחדיו והחשיבות שהרפובליקה הצרפתית רואה במאבקה באנטישמיות ובהתחזקות האיסלאם הרדיקאלי". ציין אחד המשתתפים.

הערב עצמו התקיים במעמד ראשי הקהילה הצרפתית בישראל וראשי המכללה האקדמית נתניה. ברשימת המשתתפים החלקית:  קלוד ברייטמן המשמשת כנשיאת הקמפוס הצרפתי, פרופסור הארט המכהן כנשיא המכללה האקדמית נתניה ומי שאירחה את המפגש, מארק איזנברג המשמש כנשיא כי"ח העולמי, סם פינטו הנשיא  העולמי של  מקווה ישראל, שמואל צבע העומד בראש קרן נתניה כיו"ר הקרן וכן כיו"ר הוועד המנהל של המכללה האקדמית נתניה.

את עיריית נתניה ייצגו מ"מ ראש עיריית נתניה אלי דלל וחבר המועצה אבי סלמה המשמש כממונה על הקליטה ויו"ר ח.ל.ת ואחד מפעילי הציבור הבולטים והמובילים בקהילת עולי צרפת בנתניה.

את התואר לשם כבוד העניק לברון דה רוטשילד, אלי דלל, סגן ומ"מ ראש העירייה, המשמש יו"ר הוועדה לתארי כבוד באקדמית נתניה.
דלל: "הענקת תארים לאישים דגולים התורמים למדינת ישראל בתחומים שונים, היא אות כבוד להם ולמכללה עצמה, המהווה מקור גאווה לנתניה".

כבוד הברון

במרכז הערב נערך דיאלוג אותו הנחה העיתונאי פול עמר, אשר ראיין מול מאות המשתתפים את הברון דוד דה רוטשילד.

עניין רב עוררו תשובותיו של הברון לשאלות המתמקדות באנטישמיות בצרפת ולתפקידה של משפחת רוטשילד ומחויבותה הבלתי מתפשרת וארוכת השנים לעם ישראל והקהילה היהודית בצרפת ובעולם.

עם זאת דווקא ההתמקדות באספקטים אישיים בחייו של הברון רוטשילד, שנחשף אל מול מאות המשתתפים, חשפה צדדים נוספים וייחודיים באישיותו המרתקת, בעבודתו כבנקאי והחשיבות שהוא מקנה לשורשי הזהות שלו כיהודי וכן תחושותיו לנעשה בצרפת. "זו הייתה הזדמנות מדהימה לשמוע עדות מפיו של איש דגול, נצר למשפחה דגולה, שתורם ותרם ולא מסתיר את אהבתו לישראל", אמרו המשתתפים.

צילום יח"צ – באדיבות הקמפוס הצרפתי, מכללת נתניה

Related Post

אקנה תוצרת קורונה

Posted by - 30 באוגוסט 2020 0
נראה שאנו הולכים לבלות עם מסכות הפנים עוד הרבה מאוד זמן וההנחיות הם נכון לעכשיו כי כל  היוצא מפתח ביתו…

יועצת שינה – למה זה טוב?

Posted by - 22 בספטמבר 2020 0
לאחר הלידה וכל ההתרגשות סביב הילוד הטרי קיימים לא מעט הורים אשר מגיעים לבית ונתקלים בלא מעט בעיות הקשורות לתינוק…
כלי נגישות