יש להם את זה

16 0

בעידן שבו כל אחד יכול להביע את דעתו ורצוי בצורה רהוטה, מנומקת ומול המצלמות – ארגן מינהל החינוך העירוני, בראשותה של טובה דולב ובשיתוף חברת דיבייט – סשן נואמים צעירים מקרב תלמידי בתי הספר היסודיים בעיר. הם היו טובים וגם מצויינים!

 

ביוזמת מינהל החינוך העירוני ובשיתוף חברת דיבייט – נערך בישיבת בני עקיבא, אירוע הדיבייט העירוני השנתי המתקיים זו השנה השביעית.

האירוע נערך במעמד חבר המועצה והממונה על החינוך, עקיבא יצחקי, חבר מועצת העיר – הרב משה לחובר, מנהלת אגף חינוך על יסודי – גילת סיימון, מפקחת מטעם משרד החינוך-  אתי ג'אן, יו"ר ועד ההורים העירוני, איציק ווקנין וכן מנהלים ומנהלות מבתי הספר הלוקחים חלק בתוכנית.

הדיבייט הוא למעשה כלי לפיתוח היכולת הרטורית, כאשר כמה משתתפים מתדיינים בנאומיהם בעד ונגד נושא מוסכם מראש, על פי כללים שנקבעו מראש, המגדירים את סדר הנאומים, מספרם ואורכם וכן את התוכן, המבנה והסגנון הרצויים בהם.

באירוע הדיבייט נאמו נציגים מכל חטיבות הביניים בעיר, כאשר מאות התלמידים שהשתתפו בקורסים העירוניים בנושא הקשיבו לנואמים והצביעו בעד או נגד, בהתאם לטיעונים שעלו בדיבייט.

התלמידים שנבחרו לייצג את בתי הספר עלו כל אחד בתורו והציגו נאומים מרתקים על נושאים אקטואליים חשובים אשר מעסיקים אותנו בחיי היומיום ובהם: הגבלת כהונת ראש הממשלה, סוגית השבת וחוק המרכולים, חיוב תלמידים לבצע מחוייבות אישית במסגרת בית הספר, הורדת גיל ההצבעה לרשויות ארציות לבני נוער, הענשת קבוצות ספורט על התנהגות אוהדיה וחיוב בהוצאת רישיון נהיגה לאופניים חשמליים.

בסוף כל דיבייט, בו הציגו שני נואמים עמדות מנוגדות,  ניתנה ההזדמנות ללמעלה מ- 350 תלמידים, מנהלים, מורים ואורחים, אשר נכחו בקהל להצביע באמצעות הטלפון, כאשר הם נתבקשו להחליט מי שכנע אותם יותר נציגי הממשלה או האופוזיציה.

יודגש כי קודם שהציגו בני הנוער את עמדותיהם, הם עברו תהליך משמעותי מתחילת השנה, על ידי מדריכי חברת דיבייט ורכשו כלים ומיומנויות בכדי להביע את עמדתם בצורה הבהירה, המנומקת והטובה ביותר.

להלן הנואמים המצטיינים:

  • ולנטינה מוז'נקו (זכתה גם בניקוד הגבוה בתחרות ובתואר הנאום המצטיין) – בית הספר "אורט על שם נתן אלתרמן".
  • יוסף ליקו (זכה בנאום ציון לשבח) – בית הספר "תמר אריאל.
  • יוסף ליאב דרעי – ישיבת בני עקיבא "יד אברהם"
  • ראם בטיטו – בית הספר ע"ש ש"י עגנון
  • שיר יואב – בית הספר "אלדד"
  • ויקטוריה אופימצב – בית הספר אורט גוטמן.

Related Post

הירדן הדרומי

Posted by - 15 במאי 2018 0
אתר התיירות "רוב רוי " השוכן על גדות נהר הירדן הדרומי, מזמין את כל המשפחה לחגיגת שבועות עם מגוון פעילויות:…

רק להצליח

Posted by - 12 באפריל 2022 0
מאת טליה גואטה  מבנה בית הספר החדש משתרכ על פני כ- 2000 מטר מאובזר בסדנאות טכנולוגיות מקצועיות ובהן סדנא לתחבורה מתקדמת, סדנת עיצוב…

ידיעות חינוך

Posted by - 9 ביולי 2024 0
בתום שנת הלימודים, נפתחו בעיר קייטנות "בית הספר והגנים של החופש הגדול". הקייטנות הן יוזמה של משרד החינוך בכל הארץ,…
כלי נגישות