עולים חדשים ובהם ילדים, מבוגרים וקשישים רבים חווים במהלך המלחמה הנוכחית חוסר אונים, חרדות ואפילו חוסר תפקוד. לעזרתם נחלצו כבר בימים הראשונים למלחמה,
אנשי אגף הקליטה של עיריית נתניה, בשיתוף פעולה צמוד עם המשרד לקליטת עלייה כל מלווי העולים התקשרו באופן פרטני לכל העולים שהגיעו לנתניה בשנה האחרונה ועדיין לא יודעים את השפה, על מנת לוודא אם הם צריכים סיוע, מה מצבם והאם הם מודעים להוראות פיקוד העורף.
במקביל – המוקד העירוני לעולי צרפת הפועל באגף, סייע ועדיין מסייע בהכוונה, בהסברה ובעזרה אישית לעולים והוותיקים הפונים אליו.
כמו כן מגויסים עובדי אגף הקליטה לטובת פעולות שונות של סיוע למען עולים מבוגרים וחסרי ישע:
אורגנו קבוצות מתנדבים מקרב העולים הוותיקים לסיוע לעולים החדשים וכן לסיוע לחיילים ולתושבי הדרום.
העיר קלטה כ-58 עולים קשישים ממקבצי דיור בדרום והם שוכנו במלון ורט לגון, שם פועלים עובדי אגף הקליטה לאורך כל היממה וכן מתנדבים שונים דוברי רוסית כדי לסייע להם.
באגף הקליטה החלו להפעיל גם תכניות הפגה וסיוע באמצעות הזום בשפות השונות לעולים, על ידי עובדי המנהלת ומתנדבים בתחומי הידע השונים. יש גם פעילות עם הקשישים הוטרנים בקריית נורדאו עם פעילות הפגתית וגם העשרה.
החל מהשבוע הבא מתוכננות בקרב העולים מצרפת הפרשות חלה, תפילה לשלום החיילים, פעילות התנדבותית להכנת ציציות לחיילי צה"ל וגם פעילות סיוע והעשרה לילדים, להעלאת המורל הלאומי.
יצוין כי בכל קבוצות הוואטסאפ של העולים פורסמו טלפונים למתן מענה בשפות השונות לצרכים אישיים, נפשיים ורגשיים של המשרד לקליטת עלייה.
צוות האגף זמין בכל שעות היום והלילה, באמצעות פניה למוקד העירוני שיפנה לפי הצורך לעובדים.