היכל התרבות נתניה, שחגג זה עתה 30 שנות פעילות, ממשיך להביא את מיטב ההצגות, ההופעות והאירועים לעיר. "אנחנו מתרגשים ורוצים שהקהל יתרגש איתנו", קובע בני אפרים
בעמותת היכל התרבות נתניה הבינו מזמן שהדבק המחבר את האנשים הוא תרבות. עם קהל מנויים נאמן בסדרות תיאטרון, מוזיקה קלאסית, מועדוני זמר, הצגות הילדים, יחד עם השאיפה להביא את מיטב אמנויות הבמה אל העיר נתניה ולקחת חלק ביצירה מקומית בעיר, נראה שבהיכל התרבות נתניה לא מפסיקים לחדש ולרגש.
"התרבות זה הרגש של האדם, זה מה שמפרה אותנו", אומר בני אפרים, מנכ"ל היכל התרבות ומוסיף: "השנה חגגו 30 שנה להיכל התרבות ואנחנו לא מתכוונים להפסיק את החגיגות וממשיכים לבחור את מיטב ההצגות והמופעים שיגיעו לעיר. תושבי העיר הבינו זה מכבר, שהם לא צריכים להרחיק לתל אביב בשביל לצרוך תיאטרון טוב או לצפות בקונצרט, אלא אפשר לעשות את זה ממש כאן, ליד הבית".
הפעילות של היכל התרבות נתניה חולשת על-פני העיר כולה ואינה עוצרת רק בין כותלי אולם האודיטוריום, אלא גם באולם בית יוחנן, האמפיתיאטרון והיכל התרבות החדש בעיר ימים ע"ש אריק איינשטיין.
לפני כשנתיים, נכנסה גם הפלנתניה לתחום אחריות של היכל התרבות והצליחה להגדיל את היקף הפעילויות המיוחדות אשר פונות אל כל המשפחה. לזה ניתן להוסיף את המוזיאון לתולדות העיר, מרכז כלי ההקשה טרמולו והגלריה על הצוק, שעברה מהפכה שלמה בשנה וחצי האחרונות, כאשר מיטב האמנות הישראלית באה לידי ביטוי בתערוכות השונות שהוצגו ומוצגות בה.
מה מחכה לצופים בעונת התרבות החדשה?
"בכל עונה אנחנו דואגים להביא את מיטב ההצגות ואת מיטב השחקנים מכל התיאטראות בארץ וליצור גיוון אמנותי ותרבותי. השנה אנחנו נפתח את העונה עם "משפחה חמה" של תיאטרון בית ליסין, דרמה-קומית שנכתבה על ידי ענת גוב ומשחקות בה תיקי דיין ולימור גולדשטיין. בהמשך תגיע הדרמה המעולה "רודף העפיפונים" של תיאטרון "גשר" בכיכובו של דורון תבורי, ההצגה "לשם ובחזרה" של התיאטרון העברי שמגוללת את סיפורם של חיילי צה"ל אשר שהו בשבי המצרי, תוצג בסמוך ליום כיפור ולצד אלה גם המחזמר "צ'אפלין" שמביא איתו תעוזה בימתית בסגנון צעיר".
"בנוסף לפסגות התיאטרון שיעלו על במת היכל התרבות בעיר, הקהל מוזמן ליהנות גם מסדרת "הוירטואוזים" של אריק דוידוב שמחברת בין החצוצרה לבין מוזיקה קלאסית, התזמורת האנדלוסית – מזרח ומערב, סדרת מועדון הזמר לשוחרי הזמר העברי וסדרת "הערים המרתקות בעולם" שמשלבת בין הרצאה למופע".
מה עוד נוכל לראות ולשמוע על הבמה בשנה הקרובה?
"תזמורת נתניה הקאמרית הקיבוצית בניצוחם של מאסטרו שמוליק אלבז ומאסטרו כריסטיאן לינדברג, אשר מבטיחים עונה איכותית בשילוב של סגנונות ומצוינות בביצוע. כמובן, גיל שוחט בסדרה "כשהקלאסי פוגש את הפופ" אשר יארח את נתן דטנר, דודו פישר, גיא ורועי זוארץ ועוד הרבה הפתעות, מופעי סטנדאפ והשנה אנחנו גם עובדים על פתיחת סדרה חדשה שתעסוק בקולנוע איכותי".
האם תמשיכו להציג יצירה עירונית-מקומית?
"כמו תמיד, זהו אחד ההישגים הגדולים שלנו. היכולת שלנו להביא את הדור הצעיר אל העשייה עצמה, בין אם זה להקת המחול הייצוגית "חבצלות נתניה", תלמידי ובוגרי הקונסרבטוריון העירוני, אשר מגיעים להישגים ארציים מרשימים, ההרכב הקולי המצוין "בריזה", זמרות ההרכב הייחודי "צליל המעיין" וכמובן את שחקני התאטרון העירוני, אשר מצליחים לקרב קהל מקומי לתאטרון ומאחוריהם עונה מוצלחת ביותר עם ההצגה "מקווה" בבימויה של רוני נוימן-פדלון, שתוצג עד סוף יוני 2019 ולאחריה, העלאת מחזה חדש, "מועדון האלמנות העליזות".
אחד המוסדות הבולטים של העמותה הינו מרכז כלי ההקשה הבינלאומי "טרמולו", אשר פועל הן כמחלקת כלי הקשה בקונסרבטוריון העירוני המעולה שלנו והן כאנסמבל כלי הקשה שהופעותיו קוצרות תשואות רבות, זוכה לפרסים בארץ ובעולם וכן להכרה אקדמית, בהיותו מייצג כלי ההקשה במשרד החינוך ובאקדמיה למוסיקה בת"א. האנסמבל גם יופיע בפסטיבל ישראל הקרוב.
"החיבור אל המשאבים של העיר ואל התושבים, מאפשר לנו גם ליצור תרבות משלנו. בכל שנה, מעבר לטקסים המקומיים, אנחנו מפיקים גם שלושה פסטיבלים גדולים 'פסטיבל הזמר העברי' בעיר ימים, פסטיבל הליצנות הבינלאומי ופסטיבל פניני הגיטרה. כך, שאנחנו לא רק מביאים תרבות אל העיר אלא גם מייצרים בה תרבות, – הישג משמעותי בפני עצמו אשר מתאפשר הודות לשותפים שלנו בעירייה", אומר בני אפרים ומוסיף: "על כך אני מבקש להודות לראש העירייה, הרוח החיה מאחורי העשייה העירונית הנפלאה בכלל ובתרבות בפרט וכן לחברי המועצה בעבר ובהווה, שעסקו ועוסקים בהתנדבות בהתוויית המדיניות התרבותית בעיר. להנהלת העירייה הבכירה ולכל ראשי המנהלים והאגפים השותפים שלנו לעשיה. כל אלה רואים את החשיבות הגבוהה גם בהבאת תרבות וגם ביצירת תרבות. מעבר לאלה, ברצוני להודות לצוות העובדים המסור של העמותה אשר דואג שהכל יעבוד וידייק עד הפרט האחרון, על מנת שנוכל ליצור תרבות ואמנות איכותית ומהנה לכלל התושבים בעיר".
במקביל להפיכת היכל התרבות לגוף שעוסק גם בהפקה של טקסים, אירועים ופסטיבלים, ניתן לראות את ההשקעה של העירייה בתרבות, גם בסיוע הכספי שבא לידי ביטוי בשנים האחרונות בשדרוג האולמות הקיימים ובהנגשתם לאוכלוסיית בעלי הצרכים המיוחדים. "חשוב לי שכל תושב בנתניה יוכל להגיע וליהנות ממופע, קונצרט או הצגה. הנגשת היכל התרבות לכל הקהלים זה באמת רגע מכונן. הם יושבים בשורות הראשונות ונמצאים במרחק נגיעה מהשחקנים, שפעמים רבות פשוט יורדים מהבמה ומתחבקים איתם בהתרגשות", אומר אפרים, "אני מזמין את כולם לבוא ולהתרגש ביחד איתנו בעונה הקרובה של היכל התרבות נתניה".