איך עושים את זה עם תינוק ?
חג השבועות ועונת האביב השמשית הם הזמן הנכון לצאת מהבית עם המשפחה ולאסוף חוויות משותפות. חופשה היא אומנם יציאה מהשגרה, אך עם תינוקות היציאה מהשגרה לעיתים נראית מורכבת ומסובכת. עם זאת, במידה ומקיימים הכנות נכונות, בהחלט ניתן ליהנות מחופשה וטיול גם עם תינוקות.
מאת: שלי לביא, מדריכת הורים, התפתחות ושינה למותג התינוקות NUBY מסבירה איך עושים זאת נכון, כיצד מורידים את מפלס החרדה ומעלים את מפלס ההנאה!
ראשית, חשוב שנהיה מוכנים ליציאה מהשגרה בהתאם לגיל ואופי התינוק. לתינוקות בכל גיל רצוי להביא משחקים וצעצועים מוכרים ומותאמי גיל. במידה ומדובר בטיסה, עדיף גם פחות רועשים. מבחינה רגשית, יציאה משגרה לחופשה עם תינוקות עלולה לגרום לחלקם אי נוחות כללית כתוצאה מעודף הגירויים ושינוי השגרה, ולכן חשוב שאנחנו נהיה שם עבור התינוק שלנו להכיל, לחבק ולהרגיע.
טיסה עם תינוקות – איך עושים את זה?
לבוש: במידה והחופשה מתחילה בטיסה, הלבישו את התינוק בבגדים נוחים שלבש בעבר ושמרקם הבד כבר מוכר לו כדי שלא יחוש אי נוחות. תמיד כדאי להצטייד גם במעיל או שמיכה חמה כדי לתת מענה לקור שבמטוס.
אוכל: במידה והתינוק ניזון מתמ"ל, וודאו שהצטיידתם במספיק אוכל וחלקו מראש את המנות במחלק מנות. ניתן להעלות בקבוקים עם מים לתינוק לטיסה. שימו בתיק הטיסה לפחות שני בקבוקים מוכנים. באשר לתינוקות שאוכלים מוצקים – אל תסמכו על האוכל בטיסה, הגיעו עם האוכל המותאם לתינוק מהבית. במידה והתינוק נמצא בשלב החשיפה למוצקים, אל תאכילו אותו במאכלים חדשים או אלרגנים במהלך הטיסה, לפני או במהלך החופשה בכלל.
ציוד לטיסה: קחו עמכם מוצצים, חיתולים, בקבוק מים, מגבונים, בגדים להחלפה – מומלץ שני סטים נוספים, משחת החתלה, חיתולי טטרה וצעצועים. עזרה ראשונה – משככי כאבים מותאמי גיל ומדחום. בנוסף, מנשא יכול להיות ההצלה שלכם במהלך הטיסה, הוא יכול לעזור בהרגעה ובהירדמות במהלכה.
עגלה – ישנם דגמים שאפשר להעלות למטוס, אבל לא להשתמש בהם בטיסה. את רוב העגלות ניתן למסור בכניסה למטוס והן יחכו לכם בירידה ממנו.
מהלך הטיסה – תידרשו לחגור את התינוק עליכם עם חגורה נוספת שיספקו לכם. בשלב זה יש תינוקות שנלחצים ובוכים. הכי חשוב לא להילחץ בעצמכם ולשדר סבלנות ורוגע תוך כדי הרגעת התינוק.
טיפים כללים לטיסה:
קראו את מדיניות חברת התעופה לפני הטיסה כדי שלא תהיו מופתעים מהנחיות שלא ידעתם עליהן בנוגע לתינוקות. בטיסות ארוכות – מומלץ לטוס טיסת לילה כדי להיעזר במלטונין (הורמון השינה) לשינה של התינוק בטיסה. בטיסות קצרות – תכננו את היום כך שהתינוק ישן בטיסה. זכרו, אין להשכיב תינוקות על רצפת המטוס – זה מסוכן. במידה והתינוק לוקח מוצץ, מומלץ להיעזר בו בהמראה ובנחיתה. פעולת היניקה עוזרת להקלה על הלחץ באוזניים. מומלץ לא להאכיל בבקבוק או להניק בהמראה ונחיתה, מספיק כיס אויר אחד כדי לגרום חלילה לחנק. השתדלו לעלות ראשונים למטוס – עם תינוקות יש תיעדוף בעליה למטוס, העלייה ראשונים תאפשר לכם להתמקם ברוגע ולא במצב של לחץ במעברים. נסו להרדים את התינוק אם אפשר ממש בעליה למטוס עליכם או במנשא
במהלך החופשה עצמה:
קודם כל אנו חייבים לזכור שהמפתח לחופשה מוצלחת עם תינוקות היא השגרה שנשמרת ביציאה מהשגרה – מבולבלים? בואו נעשה סדר:
1. שמרו על מרווחי העירות המתאימים לתינוקות שלכם בדיוק כפי שאתם שומרים עליהם בבית.
2. אל תוסיפו גורמי תלות להרדמות. אם התינוק שלכם נרדם עצמאית אפשר בהרדמה הראשונה בחופשה להישאר בחדר לידו כדי לתת לו ביטחון אבל רק אם אנחנו מרגישים שהוא זקוק לזה.
3. הרדימו בעגלה או מנשא אם אתם לא בקרבת המלון/דירה שבה אנחנו נופשים. עדיף להרדים בהליכה או עמידה סטטית ולא להוסיף נענועים ושיגועים שיהיה לנו קשה לצאת מהם בתום החופשה.
4. שינוי בסדר הפעולות לפני שנת הלילה הוא לגיטימי. אם אתם לא נמצאים ליד מיטת התינוק בשעת ההרדמה הקפידו עדיין על מרווחי אוכל ושינה, החליפו לתינוק בגדים וחיתול בעגלה והשכיבו לשינת לילה במנשא או עגלה. (מקלחת לגמרי אפשר לדחות לבוקר).
5. אל תוסיפו ארוחות לילה ואל תשנו את כמות הארוחות כדי לא ליצור בלבול אצל התינוק.
6. קחו אתכם מצעים למיטת התינוק – ריח של בית נותן לתינוק שלנו תחושה מוכרת של בטחון.
7. קחו אתכם מספיק אוכל לתינוק, תמ"ל בכל מדינה שונה בהרכבו. קחו יותר ממה שצריך ליתר בטחון.
8. תינוק שאוכל מוצקים – קחו אתכם אוכל בכל בוקר לטיול ולמהלך היום. אל תסמכו על מסעדות וחנויות בדרך – עם תינוקות ספונטניות באוכל עלולה להיות בעייתית.
9. בגדים להחלפה וחיתולים – וודאו שיש לכם מספיק, לא בכל מקום אפשר לקנות בגדי תינוקות או לכבס. עדיף השתמש בחיתולים המוכרים לתינוק.
10. הטיפ החשוב ביותר – תזרמו! גם אם הכל משתבש תזכרו שחוזרים הביתה חוזרים מיד להרגלים הישנים והטובים!
חופשה נעימה!