השבוע מציינים בישראל את יום המשפחה. בשעה שבמרבית מבתי האב בישראל מציינים את היום הזה בחגיגיות עם המשפחה המחבקת, ישנם כיום כ- 65 ילדים ונערים בסיכון במאגר הארצי, הממתינים למשפחת אומנה כדי שגם הם יוכלו לגדול בסביבה תומכת ומחבקת.
תמיד חלמתם להרחיב את המשפחה ? יש לכם אפשרות לעשות זאת וגם לתת הזדמנות חדשה לחיים עבור ילדים ונוער בסיכון
משבר הקורונה לא היטיב את מצבם של אוכלוסיית הילדים/ות והנערים/ות בסיכון. ילדים/ות ונערים/ות אלו, שנתוני הפתיחה שלהם מלכתחילה לא מאפשרים להם לחיות חיים בטוחים ונורמטיביים, מצאו עצמם מתמודדים בשנתיים האחרונות עם אתגריים נפשיים חדשים, כאשר לא לכולם יש את היכולת או הכלים להתמודד איתם. במאגר הארצי של משרד הרווחה והביטחון החברתי, ממתינים כיום כ – 65 כדי להיקלט במשפחות אומנה.
משפחת אומנה היא מסגרת משפחתית זמנית תומכת עבור ילדים ונוער מגיל ינקות ועד לגיל 18, שהוצאו מבתיהם ומחזקת הוריהם. במסגרת האומנה הילדים זוכים לחוויה משפחתית מתקנת בסביבה בריאה ובונה, משתלבים בחיי הבית באופן מלא וגדלים בחיק משפחה ערכית ונורמטיבית, עד שיוכלו , במידת ומתאפשר, לחזור לגדול עם ההורים הביולוגים.
לנירית וקובי (שמות בדויים), הורים ל3 מיישוב ליד נתניה היה ברור מהרגע הראשון שכאשר ביתם האמצעית עם סיפור חיים מורכב לא יכולה לטפל בילידה, הם לוקחים על עצמם לא להיות סבא וסבתא, אלא חוזרים להיות הורים במשרה מלאה. "תמיד חלמנו להיות סבא וסבתא, כבר 10 שנים אנחנו הורים במשרה מלאה וזוהי חווית הורות אחרת", מספרת נירית.
"כשהבנו שהמערכת יחסים של בתנו עם בעלה לשעבר כרוכה באתגרים רבים ביחד עם ההתמודדות נפש שלה הבנו שאנחנו מתחילים חיים חדשים עם תינוק בן 2.5 וילדה בת 6, כשנירית הרימה טלפון לאור שלום הבנו שאנחנו לא לבד ויש מי שמלווה אותנו בתהליך" מספר קובי. "לא חשבתי שנחזור לחיתולים ולקום בלילה, היינו בטוחים שהפרק הזה מאחורינו, אבל החיים חזקים מעבר לכל דמיון".
ארגון 'אור שלום', ארגון ללא מטרות רווח, מטפל למעלה מ 41 שנה בילדים ונוער בסיכון שהוצאו מבתיהם על ידי רשויות הרווחה ומטופלים במסגרות חוץ ביתיות עקב חוסר תפקוד הורי, הזנחה קשה, התעללות נפשית, פיזית ומינית. באמצעות השמת הילדים במסגרות חדשות, מעניק הארגון לילדים אלו את כל מה שנמנע מהם – הגנה מידית, בית חם, יד מחבקת, משפחה עוטפת וכל מה שילד זקוק לו לצורך התפתחות תקינה וסיכוי אמיתי להווה ולעתיד טובים יותר.
נירית וקובי קוראים לכם.ן להצטרף לארגון ומספרים על ליווי שוטף של אנשי מקצוע של ארגון אור שלום, אשר מעניקים להם באופן שוטף תמיכה, סיוע ומענה מקצועי ורגשי במשך כל תקופת האומנה כבר 10 שנים.
בימים אלו מנסה הארגון לגייס משפחות אומנה נוספות כדי לתת מענה חשוב ומשמעותי לילדים אלו. משרד הרווחה קבע 5 קריטריונים בסיסיים בהם צריך לעמוד כדי לעבור את שלב המיון הראשוני להיות משפת אומנה:
גילאי 25 עד 55 , מצב בריאותי תקין , העדר רישום פלילי , בעלי השכלה של עשר שנים לפחות ובעלי מקור הכנסה בסיסי. משפחות שעונות על הקריטריונים הבסיסיים עוברות הליך מיון קפדי עד לבחירתם כמשפחת אומנה.
כיום, מפעיל ארגון אור שלום כ- 600 משפחות אומנה במרכז הארץ ומטפל בכ-850 ילדים, 200 מהם בעלי צרכים מיוחדים. הילדים מגיעים מכל הדתות והמגזרים ומשולבים במשפחה התואמת את הצרכים והתנאים להם זקוקים. באזור המרכז מחפש הארגון בית ל-34 ילדים. עזרו לנו לשקם את חייהם והצטרפו למשפחת אור שלום.
כל משפחות האומנה, מלוות על ידי גופי אומנה המפוקחים על ידי משרד הרווחה והביטחון החברתי.
להצטרפות למשפחות אומנה: Omna – Or Shalom Page 1 (formtitan.com) בוואטסאפ 051-2400312
או חייגו *8936 ,