מה לא נאמר עוד על טראפלס?
קינוח משגע עם מראה יפהיפה, טעם עשיר ומפנק, והכי חשוב- במינימום מאמץ!
אז כדי שהטראפלס שלכם לא יהיו כמו של כולם, סידרנו לכם מתכון עם המרכיב הסודי שלנו- תה ארל גריי עשיר וארומתי.
הטעם ההדרי של תמצית הברגמוט משתלב מדהים עם שוקולד ומקפיץ את טעם של הטראפלס לגבהים חדשים!
מאת : רחלי קרוט
מצרכים (20-30 טראפלס תלוי בגודל):
300 גרם שוקולד מריר (מומלץ 60% מוצקי קקאו ומעלה)
150 מ”ל שמנת מתוקה 38% (או קרם קוקוס לגרסה פרווה)
1 שקיק תה “ארל גריי” של ויסוצקי
150 גרם פקאנים מסוכרים או טבעיים
קקאו לעיטוף הטראפלס
אופן הכנה:
– אם משתמשים בפקאנים טבעיים קולים אותם עד הזהבה קלה וריח טוב. מצננים וקוצצים גס. אם משתמשים בפקאנים מסוכרים רק קוצצים גס. ממש רק לרבעים בערך.
– שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
– שופכים אל תוך קלחת את השמנת ואת שקיק התה ומביאים לסף רתיחה.
– מוציאים את שקיק התה ומוזגים את השמנת הרותחת לקערה עם השוקולד.
– ממתינים 5 דקות ואז מערבבים עד לקבלת רוטב שוקולד מבריק.
– מוסיפים את הפקאנים ומערבבים.
– מעבירים את הגנאש עם הפקאנים לתבנית מרובעת 20 על 20 שבתחתיתה נייר אפייה.
– מעבירים למקרר למשך הלילה (ואפשר גם למקפיא).
– כשהגאנש יציב מאוד מחלצים אותו מהתבנית, חותכים לקוביות ומגלגלים בתוך קערה או שקית עם קקאו. אפשר לעשות את זה עם מסננת ואז בכלל לא מתלכלכים.
קרדיט צילום: טל ציפורן