מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

תבשיל קובה "שוונדר"

"שוונדר" בערבית זה סלק אדום ויש הקוראים לתבשיל קובה אדומה.

מתכון ל- 10 קובות

חומרים לבצק:

כוס סולת (כ- 200 גרם)

כחצי כוס מים (כ- 120 מ"ל)

1/2 כפית מלח

מילוי:

250 גרם בשר טחון

1 בצל בינוני חתוך דק ללא נוזלים

כ- 10 עלי נענע קצוצים

מלח, פלפל שחור ובהרט

מרק:

2 ראשי סלק חתוכים לקוביות

1 בצל חתוך

1 שן שום

1ו- 1/2 כפות סוכר

1/3 כוס מיץ לימון טרי

6 כוסות מים

כף שמן

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל, השום עם כף שמן, לאחר מכן מוסיפים את קוביות הסלק, ממשיכים לטגן כדקה, מוסיפים כ- 6 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 1/2 שעה עד שהסלק מתרכך.
  2. בינתיים מכינים את הבצק ומניחים אותו למנוחה כ- 20 דקות. יוצרים כ- 10 כדורים. מערבבים את כל חומרי המילוי היטב ויוצרים כ- 10 כדורי בשר.
  3. בידיים רטובות משטחים את כדור הבצק ויוצרים בו שקע, מניחים בתוכו את כדור הבשר, סוגרים ומגלגלים, בצורה הזאת מכינים את כל 10 הקובות.
  4. מוסיפים את הקובות, הסוכר ומיץ הלימון. מכסים ומבשלים כ- 30 דקות על אש נמוכה.

מגישים עם אורז לבן.

בתאבון!

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן