מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

רוסטביף עם צ'אטני אגסים

מנה זו היא המנה הכי כיפית שאני מכיר, מתאימה לכל מועד ולכל אווירה, מביאה איתה טאצ' אחר וטעם חלומי. את המתכון זהה הכרתי עוד לפני 5 שנים מאז אני מאמץ אותה לחיקי ותמיד גורף ממנה מחמאות רבות, אז א בא לכם לפנק זה המתכון האידיאלי.

רוסטביף עם אגסים

מצרכים לבשר:

3 ק"ג רוסטביף

2 כפות חרדל דיז'ון

250 גר' תערובת של: כוסברה יבשה, פלפל שחור גרוס, הל טחון, סוכר חום, פפריקה אדומה מתוקה (40 גר' מכל דבר).

2 קורט קינמון טחון

250 גר' רוזמרין יבש

20 גר' פפריקה חריפה

רבע כוס שמן זית – לערבב את הכל לעיסה עם התערובת ולעסות את נתח הבשר מכל הכיוונים.

לרוטב צ'אטני אגסים:

5 אגסים גדולים חתוכים לקוביות קטנות

1 פלפל חריף ירוק, קצוץ דק

4 שיני שום קצוצים

1 כף ג'ינג'ר מגרוד דק

50 גר' סוכר חום

חצי כוס חומץ יין (אגסים רצוי)

מבשלים את הכל יחד כחצי שעה.

 

אופן הכנת הבשר:

 

  1. לסגור את הנתח מכל הכיוונים במחבת משומנת.
  2. להניח את נתח הבשר בתבנית אפייה ולהוסיף בקבוק יין אדום + 6 כוסות מים.
  3. מכסים בנייר כסף את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 למשך כ 3 שעות.

אופן ההגשה:

להוציא א הבשר מהתבנית ולקרר אותו, לאחר הנתח קר יש לפרוס אותו לפרוסות יפות לא עבות.

להרתיח את הרוטב ולשפוך מעל ולהכניס לתנור שנית למשך 30 דקות על 180 לפני ההגשה.

בתאבון!

מאסטר השף ליאון מנחם

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן