מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

סלונה- מאכל דגים עם בצל ועגבניות

מאכל דגים של יהדות בבל ברוטב חמוץ מתוק.

את המאכל היו מכינים מדגים טריים שדגו מנהרות הפרת והחידקל.

ומגישים בחגים ובאירועים מיוחדים.

מתכון ל- 6 סועדים.

חומרים

1 ק"ג דג נסיכת הנילוס פרוסות

1 ק"ג עגבניות פרוסות לרוחב

1 ק"ג בצל פרוס לרוחב

רוטב

2 כפות רסק עגבניות

2 כפות סוכר

1/2 כוס מיץ לימון

1/2 כפית מלח, כורכום, פפריקה

2 כפות שמן

1 לימון פרסי מיובש- "נומי בסרה"

מעט פלפל חריף לפי הטעם

1.5 כוסות מים

אופן ההכנה:

  1. מקמחים ומטגנים את פרוסות הדג בטיגון קל.
  2. בסיר סוטאז' גדול מסדרים בשכבות בצל, עגבניות, דגים, ומעל בצל ועגבניות.
  3. מערבבים את כל חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה ושופכים מעל לכסות ולהביא לרתיחה.
  4. מכניסים לתנור בטמפ' של 180 מעלות למשך 45 דקות, להוסיף נוזלים במידת הצורך. לפני ההגשה נותנים השחמה כ- 3 דק' במצב גריל.

בתאבון!

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן